Sarjajumbot kohtaavat Mikkelissä

Liigakierroksen ennakkoon lähes merkityksetön ottelu kamppaillaan Mikkelissä, kun Porin Ässät saapuu Jukureiden vieraaksi. Ässät ajaa pelaajia sisään seuraavaa kautta varten ja Jukureiden osalta playoff-viiva on jo armottoman kaukana.

Kahdella edellisellä kaudella 10. sija eli playoffien viimeinen karsintapaikka on irronnut 82-83 pisteellä. Jukurit on tästä tavoitteesta vielä 27 pisteen päässä ja joukkueella on 12 ottelua jäljellä, joten urakka tuntuu toivottomalta.

Mikkeliläiset vuokrasivat tehokkaimman puolustajansa Teemu Suhosen loppukaudeksi Tapparaan, joten tämä täydentää seuran kassapuolta.

Realistisesti voi arvioida, että molemmat joukkueet voivat lähteä otteluun ilman paineita ja nauttimaan pelaamisesta, sillä suurella todennäköisyydellä molempien kausi päättyy runkosarjaan.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja näistä Ässät on voittanut kerran Porissa, kerran Mikkelissä ja edellisessä ottelussa Jukurit kaatoi Ässät Isomäen hallissa 3-2 jatkoajan jälkeen. Kumpikin joukkue on voittanut kaksi ottelua edellisestä kymmenestä kamppailusta.

Ässien nuorten pelaajien ohella Jukureiden 18-vuotias Kristian Tanus on kiinnostava pelaaja. Tapparasta lainalla oleva vauhdikas hyökkääjä hakee uralleen nostetta suuremman peliajan kautta Mikkelissä aina ensi kauden loppuun asti. Tanus povaa otteluun paljon fyysisyyttä ja vauhtia sekä paljon kaksinkamppailuja.

Ottelu alkaa Mikkelin jäähallissa klo 18.30,

Kansikuva: AOP

Lähde: jukurit.fi