Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Finaalien uusinta kruunaa alkukauden

Liigassa siirrytään pian maajoukkuetauolle, mutta lauantaina on vielä luvassa seitsemän ottelun mielenkiintoinen kierros. Illan kruununa on Tapparan ja HIFK:n kauden toinen kohtaaminen.

Siivittääkö Stepanek Lukon voittoputkeen?

Lukko nappasi perjantaina kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, kun joukkue kaatoi kotonaan TPS:n maalein 2-1. Raumalaisten otteissa oli yhä samoja ongelmia kuin koko syyskaudella eikä varsinkaan hyökkäyspelin suhteen ollut hurraamista. Turkulaiset ottivat esimerkiksi ottelun viimeisen kympin aikana kolme jäähyä, mutta Lukko ei onnistunut ratkaisemaan kamppailua. Kotijoukkueen avain voittoon oli ensimmäisen ottelunsa raumalaisten riveissä pelannut Jakub Stepanek. Tshekkimaalivahti venyi kiekon eteen 38 kertaa ja torjui läpi ottelun erinomaisesti. 30-vuotias maalivahti ei sylkenyt kiekkoja eteensä ja yhteistyö puolustuksen kanssa toimi moitteettomasti. Stepanek jatkaa ansaitusti tolppien välissä myös tänään, kun Lukko on suuren haasteen edessä sarjakakkosena majailevan KalPan vieraana.

Jaksaako Mika Pyörälä kantaa Kärpät vielä maajoukkuetauolle?

Kärpät on sarjataulukossa sijalla 12, mutta sijoitus olisi paljon huonompi ilman Mika Pyörälän loistavaa virettä. 35-vuotias laituri on tehnyt kahdeksan maalia, mikä on saman verran kuin joukkueen sisäisen maalipörssin neljä seuraavaa nimeä yhteensä. Viimeiseen neljään otteluun Pyörälä on viimeistellyt viisi osumaa, ja valtaosa maaleista on ollut todella tärkeitä: torstaina Kouvolassa Pyörälä tasoitti pelin kaksi sekuntia ennen loppua ja tiistaina Lappeenrannassa hyökkääjä ratkaisi pelin jatkoajalla. On sanomattakin selvää, että tulitukea on tultava myös muiltakin ketjuilta. Lauantaina Kärpät saa vieraita Jyväskylästä, kun kahden tappion jälkeen Jukurit eilen kukistanut JYP saapuu vierailulle. Jyväskyläläiset pelasivat hieman poikkeuksellisen ottelun, sillä joukkue nousi päätöserän kolmen maalin myötä tappioasemasta voittoon. JYP on menettänyt syyskauden aikana todella monesti johtoaseman juuri päätöserässä.

Onko lahtelaisten ruuti kuivunut?

Pelicans ja Ilves lähtevät lauantain kohtaamiseen täysin eri lähtökohdista. Tamperelaisten viiden ottelun tappioputki huipentui Kouvolaan, kun aneeminen Ilves hävisi peräti 1-5. Tämän jälkeen kurssi on kääntynyt ja joukkue on napannut kolme varsinaisen peliajan voittoa putkeen. Varsinkin puolustus ja erityisesti Hannu Toivonen ovat olleet erinomaisessa iskussa, sillä tamperelaisten verkkoon on tehty viimeisessä kolmessa ottelussa vain kaksi maalia. Pelicansilla on vastaavasti allaan 120 minuutin maaliton putki. Kyseessä ei ole lahtelaisten ainoa kuiva putki tällä kaudella, sillä joukkue aloitti kauden niin ikään kahdella maalittomalla ottelulla. Pelicans on pystynyt viimeisissä otteluissa luomaan kohtalaisia maalipaikkoja, mutta viimeistely on ollut heikkoa. Lisäksi murheita on aiheuttanut esimerkiksi Iikka Kangasniemen taantuminen. Alkukauden komeetta ei ole päässyt loukkaantumisensa jälkeen huippuvireeseen, vaan otteissa on ollut todella paljon parannettavaa.

Viime kauden finalistit lauantain kruunussa

Lähtökohtaisesti kierroksen mielenkiintoisin kamppailu pelataan Hakametsässä, kun viime kauden finalistit kohtaavat toista kertaa syksyn aikana. Tappara vei nimiinsä kauden ensimmäisen mittelön maalein 4-2, ja tamperelaiset ovatkin olleet syyskauden paras joukkue Liigassa. Joukkueella on tasaisen vahvat kentälliset ja onnistumisia tulee laajalla rintamalla. Tapparan kokoonpanossa ei ole lainkaan heikkoja lenkkejä, vaan joukkue on jatkanut tismalleen siitä mihin keväällä jäi. Samaa ei voi sanoa HIFK:sta, jonka syyskausi on ollut tahmea. Yksi iso tekijä on toki ollut loukkaantumiset, sillä helsinkiläisiltä on ollut käytännössä koko syksyn vähintään kentällisen verran avainpelaajia sivussa. Aivan kaikkea ei voi kuitenkaan laittaa loukkaantumisten piikkiin, sillä varsinkin hyökkäyspelaaminen ja ylivoima ovat tökkineet todella pahasti läpi kauden. Lauantain huippukohtaamiseen joukkue lähtee kuitenkin kolmen ottelun voittoputkessa.

Syyskauden yllättäjät vastakkain Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa on luvassa mielenkiintoinen kohtaaminen, kun alkukauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuvat HPK ja Sport kamppailevat pisteistä. Sport onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa torstaina, kun joukkue kaatoi kotonaan Ässät Olavi Vauhkosen kolmella maalilla. Vaasalaiset lähtevät illan otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta, kun taas HPK majailee kahden pisteen päässä seitsemäntenä. Hurjassa liidossa läpi syksyn olleen HPK:n kone on hieman yskinyt viime aikoina, sillä edellisestä neljästä ottelusta on kertynyt vain yksi voitto. Hämeenlinnalaiset pääsevät lauantain taistoon tosin hyvin levänneenä, sillä joukkue pelasi edellisen kerran tiistaina. Joukkue esitteli tuolloin uuden puolustuspään vahvistuksensa, kun Richard Stehlik debytoi Kerhon riveissä. Kookas ja kokenut slovakialainen toi välittömästi kaivattua jämäkkyyttä hämeenlinnalaisten puolustukseen.

Ässät hakee kurssille muutosta ennen taukoa

Ässien seitsemän ottelun voittoputki tuli päätöksen viikko sitten ja nyt porilaisilla on allaan kaksi peräkkäistä tappiota. Häviöt tulivat tosin vieraissa ja kotikaukalossa pata on ollut edelleen valttia. Kauden kahdeksasta kotiottelustaan Ässät on hävinnyt vain yhden, kun Jukurit onnistui ryöstämään pisteet Porista. Varsinkin porilaisten maalinteko on tökkinyt viimeisissä otteluissa, sillä joukkue on tehnyt edelliseen kahteen otteluun vain kaksi täysosumaa. Tilannetta ei helpota se, että joukkueen kultakypärää kantava Jussi Makkonen loukkaantui torstaina Sportia vastaan. KooKoon saldo vieraissa on täysin päinvastainen. Kahdeksasta matkapelistä on tarttunut tuomisiksi yhteensä vain kolme pistettä. Mukaan on mahtunut myös todella pahoja sukelluksia, mutta viimeisissä vieraspeleissä KooKoo on ollut pelissä hyvin mukana ja taistellut tosissaan voitosta. Lukon eilisen voiton myötä kouvolalaiset tipahtivat sarjataulukon jumbosijalle ja joukkue haluaisi varmasti lähteä maajoukkuetauolle voiton myötä edes toiseksi viimeiseltä sijalta. KooKoo laittaa tolppien väliin lauantaina hieman yllättäen Samu Perhosen, joka saa torjuntavastuun ensimmäistä kertaa reiluun kahteen viikkoon.

Ryöstääkö SaiPa jälleen pisteet Turusta?

Turun lauantai-illassa kohtaa kaksi viime aikoina hieman alavireisesti esiintynyttä joukkuetta, kun TPS ja SaiPa taistelevat pisteistä. TPS:n syyskausi on ollut pääpiirteittäin positiivinen ja joukkue majailee sarjataulukon kuudennella sijalla, mutta viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Varsinkin maalinteon kanssa on ollut murheita, sillä viidessä edellisessä tappiossaan turkulaiset ovat tehneet vain kuusi maalia. Lauantain vierailijalla SaiPalla taas ei ole ollut juurikaan aihetta juhlaan koko syksyn aikana, sillä lappeenrantalaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta 13. SaiPan otteet ovat ailahdelleet otteluiden sisällä valtavasti eikä kaivattua tasaisuutta ole vielä löytynyt. Lappeenrantalaistenkin murheena on ollut loukkaantumiset, mutta joukkue on vahvistanut rivejään syksyn aikana Brock Trotterilla, Jussi Olkinuoralla sekä viimeisimpänä  Joni Nikolla. Turku on ollut viime vuosina SaiPalle mieluisa paikka vierailla. Keltamustat ovat voittaneet joukkueiden viisi edellistä keskinäistä kohtaamista Turussa. TPS:n edellinen kotivoitto SaiPasta on yli kolmen vuoden takaa.

Kuusi ottelua alkavat tuttuun tapaan kello 17.00, mutta TPS-SaiPa alkaa Veikkausliigan karsinnan takia vasta kello 19.00. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press