Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Herääkö Kärpät uusien vahvistusten myötä?

Liiga jatkuu tänään kolmen mielenkiintoisen ottelun voimin. Kärpät yrittää hakea uusien vahvistusten avulla pisteitä Hämeenlinnasta, kun taas Tampereella on vuorossa kauden toinen paikallisottelu.

Herättääkö uudet vahvistukset Kärpät?

Kärppien syksy on ollut haasteellinen ja joukkue majaileekin sarjataulukon kolmanneksi viimeisellä sijalla. Yksi osatekijä on ollut lukuisat loukkaantumiset, sillä oululaisilta on ollut avainpelaajia sivussa oikeastaan koko alkukauden ajan. Tähän reagointiin Oulussa voimakkaasti ja Kärpät vahvisti rivejään laatuhankinnoilla. Niklas Hagman liittyi joukkueeseen jo aikaisemmin ja nyt laituri saa ketjukavereikseen tshekkikaksikon, kun Jiri Tlusty ja Jan Hruska pelaavat ensimmäisen ottelunsa oululaisten riveissä. Yli 400 NHL-ottelua pelannut Tlusty on poikkeuksellisen kova hankinta Liigaan ja lähtökohtaisesti yksi 2000-luvun kovimpia hankintoja. 30-vuotiaan Hruskan CV ei ole aivan yhtä kova, mutta sentteri on nakuttanut mainioita pisteitä Tshekin pääsarjassa ja edusti maataan viime kaudella EHT-peleissäkin.

Kärpät on toistaiseksi ollut Mika Pyörälän onnistumisten varassa, mutta nyt jalkeilla on toinenkin todella laadukas ketju. Myös Pyörälä ja Mikael Ruohomaa saavat ykkösvitjaan tuoreita jalkoja, kun John Albert palaa loukkaantumisen jälkeen kaukaloon lähes reilun seitsemän viikon tauon jälkeen. Perjantaina joukkue kohtaa vieraissa HPK:n, joka palasi maajoukkuetauolta vaisusti. Alkukauden yllättäjiin kuuluva Kerho kohtasi keskiviikkona Pelicansin, joka takoi pikkumustan jo kahden erän aikana peräti viidesti hämeenlinnalaisten verkkoon. Kärpät on ollut HPK:lle haastava vastustaja kotikaukalossakin, sillä oululaiset ovat voittaneet edellisestä kahdeksasta Hämeenlinnan kohtaamisesta peräti kuusi.

Tampereen paikallisottelussa kuumat joukkueet

Kauden toiseen Tampereen paikallisotteluun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista, sillä molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina mainiossa iskussa. Ilves palasi keskiviikkona maajoukkuetauolta ja kukisti Ässät maalein 2-0. Joukkue on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä ja noussut sarjataulukon kuudennelle sijalle. Suuri kiitos kuuluu mahtavassa vireessä olevalle Hannu Toivoselle, joka venyi porilaisiakin vastaan moniin tärkeisiin torjuntoihin. Ilveksen verkkoon on tehty edellisessä viidessä ottelussa vain viisi maalia, joista kolme tuli tappiossa Pelicansia vastaan.

Ilveksen mainio vire joutuu kovaan testiin perjantaina, kun joukkue kohtaa sarjataulukon piikkipaikkaa miehittävän Tapparan. Hallitseva mestari on ollut syyskauden paras joukkue ja Tappara on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Heikkoja osa-alueita ei ole, vaan joukkueella on tasaiset neljä ketjua, joista jokainen pystyy ratkaisemaan pelejä. Tappara on Ilveksen tapaan voittanut edellisestä viidestä pelistään neljä.

Jatkuuko Hodgmanin dominointi?

Pelicans palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona. Tuolloin katseet kohdistui Justin Hodgmanin, joka teki neljän vuoden jälkeen paluun Pelicansin paitaan. Alkukauden Tshekin pääsarjassa kiekkoillut Hodgman palasi Liigaan ryminällä ja teki avausottelussaan kaksi maalia. Lahtelaiset pelasivat ottelussa muutenkin erinomaisesti, mutta kanadalaisen odotetaan tuovan tasaisuutta joukkueen otteisiin. Pelicans on voittanut tällä kaudella esimerkiksi KooKoon 8-0 ja TPS:n 6-1, mutta hävinnyt KalPalle 0-5 ja Tapparalle 2-6. Hyvän ja huonon illan ero on toistaiseksi ollut valtava.

Perjantaina lahtelaiset matkaavat Mikkeliin. Sarjanousija Jukurit on ollut alkukauden pirteimpiä yllättäjiä, sillä joukkue majailee sarjataulukon yhdeksännellä sijalla. Mikkeliläiset taistelevat sisukkaasti illasta toiseen eikä totaalisia ylikävelyjä ole tullut vielä lainkaan. Jukureiden kahdeksasta tappiosta peräti kuusi on tullut maalilla ja kaksi kahdella maalilla. Joukkue pelaa erinomaisesti yhteen ja on vaikeasti voitettavissa, mutta maalinteon kanssa mikkeliläisillä on ollut toisinaan ongelmia. Kauden 17 ottelussaan Jukurit on tehnyt korkeintaan kaksi maalia peliä kohden peräti 12 kertaa.

Kierros alkaa kello 18.30. Voit seurata maan parasta kiekkoa tuttuun tapaan Nelonen Pron kanavilta tai Ruutu+ -palvelusta. Isänpäivän kunniaksi Ruutu+ on vapaasti katseltavissa sunnuntaihin asti. 

Kansikuva: All Over Press