Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Kuinka paljon väsymys vaikuttaa?

Liiga jatkuu lauantaina kuuden ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoa lisää se, kun monella paikkakunnalla ovat vastakkain eilen pelannut joukkue ja muutaman päivän levännyt joukkue. Tässä mielenkiintoisimmat pointit illan kierrokselle.

Pystyykö KooKoo ottamaan avausvoittonsa HIFK:sta?

KooKoo ei voisi lähteä lauantain kamppailuun juuri haastavammista lähtökohdista. Joukkue sukelsi eilen todella pahasti Turussa, kun TPS pyöritteli KooKoota miten tahtoi ja nappasi voiton maalein 8-2. 300 kilometrin kotimatkan ja 20 tunnin jälkeen KooKoo on jälleen kehissä, kun vastaan asettuu kautensa kolmella voitolla aloittanut HIFK. Helsinkiläisten peli ei ole vielä silmiä häikäissyt, mutta Antti Törmäsen suojatit ovat pelanneet fiksusti ja raapineet voittoja osittain loistavien yksilösuoritusten avulla. Joukkueen edellisessä ottelussa nähtiin Juhamatti Aaltosen show, kun taituri käänsi pelin päätöserässä HIFK:n eduksi kahdella komealla täysosumalla. KooKoo metsästää vielä ensimmäistä voittoaan HIFK:sta, sillä helsinkiläiset kuittasivat voitot kaikista viime kauden neljästä kohtaamisesta.

Joko nyt, JYP?

Jyväskylässä kohtaa suurimpien mestarisuosikkien joukkoon ennakoidut JYP ja Tappara. Joukkueiden kauden aloitukset ovat tosin olleet hyvin erilaiset. Tappara on napannut vakuuttavilla esityksillä kolmesta ottelusta yhtä monta voittoa, kun taas JYPillä on vastaavasti voittotili avaamatta vielä neljän ottelun jälkeen. Varsinkin maalinteko on tuottanut tuskaa jyväskyläläisile. Eilen HPK nollasi JYPin ja joukkue on tehnyt neljässä ottelussa vain viisi maalia. JYP on Pelicansin ohella ainoa joukkue, jonka puolustajat eivät ole onnistuneet maalinteossa vielä kertaakaan.

Tampereella pienet marginaalit

Hakametsässä kohtaavat kautensa pirteästi aloittaneet Ilves ja KalPa. Ilves pääsee kamppailuun mainioista lähtökohdista, sillä joukkue haki edellisestä ottelustaan tiistaina kolme pistettä Vaasasta. Karri Kiven taival joukkueen peräsimessä on alkanut mainiosti, sillä Ilves on voittanut kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi. Tamperelaiset onnistuivat molemmissa otteluissa nousemaan tappioasemasta voittoon, mikä on loistava asia nuoren joukkueen kannalta. Alivoimapelaamisessa on sen sijaan parantamisen varaa. Ilveksen verkkoon on tehty kuluvalla kaudella jo viisi maalia ylivoimalla. Yhden osuman päästämiseen on kulunut keskimäärin alle viisi minuuttia, mikä on Liigan huonoin lukema. KalPa nappasi eilen hallitun voiton Ässistä ja jatkoi mainioiden kotiotteiden sarjaansa. Kuopiolaiset ovat voittaneet kauden kaikki kolme otteluaan, mutta vieraista pisteitä ei ole irronnut.

Nouseeko Kärpät pois jumbopaikalta?

Kausi on vielä nuori, mutta kovin moni tuskin osasi odottaa Kärppien majailevan sarjataulukon viimeisellä sijalla kolmen kierroksen jälkeen. Kärppien vaihtuvuus viime kauteen nähden oli todella suurta, joten välitöntä voittoputkea oli tosin turha odottaa. Oululaisten olisi kuitenkin saatava voittotili piakkoin auki, sillä se vapauttaisi pelaamista ja vähentäisi paineita. Lauantaina siihen on hyvä mahdollisuus, kun vastaan asettuu perjantaina Kuopiossa hävinnyt Ässät. Porilaisten esitys KalPaa vastaan oli lievästi sanottuna aneeminen ja Ässien on pystyttävä nostamaan tasoaan, jotta joukkue kykenisi nappaamaan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.

Onko TPS:n vuoristoradassa vuorossa nousu vai lasku?

TPS:n kausi on ollut lievästi sanottuna vaihteleva. Avausottelusta irtosi komea voitto Kärpistä, mutta heti seuraavalla kierroksella Pelicans kylvetti kotikaukalossaan turkulaisia maalein 6-1. Eilen kentällä nähtiin kuitenkin täysin uudestisyntynyt TPS, kun turkulaiset murskasivat kotonaan KooKoon. TPS on saanut tärkeitä onnistumisia ykköstykeilleen heti alkukaudesta, ja joukkueen kärkinimet ovatkin ottaneet paikkansa sisäisen pistepörssin kärjessä. Peräti kuusi turkulaisten pelaajaa on saalistanut vähintään pisteen ottelua kohden. Sport pääsee otteluun astetta paremmin levänneenä, sillä joukkue pelasi edellisen kerran tiistaina. TPS on tosin ollut hankala vastustaja vaasalaisille, sillä turkulaiset ovat kuitanneet voiton keskinäisistä kohtaamisista jo seitsemän kertaa putkeen. Näiden otteluiden maaliero on 36-10 turkulaisten hyväksi.

Kuumeneeko tunteet jälleen Pelicansin ja SaiPan kohtaamisessa?

SaiPan ja Pelicansin edellinen kohtaaminen päättyi kuumissa tunnelmissa. SaiPa haki viime helmikuussa voiton Lahdesta maalein 9-2, mutta eniten puhetta riitti kotijoukkueen otteista. Pelicansille tuomittiin viimeisen neljän minuutin kaksi ulosajoa ja yhteensä 62 minuuttia rangaistuksia. Molemmat joukkueet lähtevät lauantain kohtaamiseen allaan makeat voitot. Pelicansin kaksi ensimmäistä peliä sujuivat maaleitta, mutta tiistaina hanat aukesivat kunnolla TPS:ää vastaan. SaiPa palasi vastaavasti eilen voittojen tielle, kun Lukko kaatui ehjän esityksen jälkeen lukemin 4-2. Lappeenrantalaisten ulkomaalaishankinnat ovat jälleen osoittautumassa erinomaisiksi vahvistuksiksi, kun John Macfarlandkin sai eilen maalitilin auki. Toinen kesän hankinnoista, Curtis Hamilton, on neljän osuman myötä maalipörssin jaetulla kärkisijalla.

Kierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press