Seuraa näitä asioita illan Liiga-kierroksella: Pelicans hakee uutta nostetta Helsingistä

Liiga jatkuu tänään neljän ottelun voimin. Viime aikoina kaukaloista ei ole tapahtumia tai puheenaiheita puuttunut, ja torstainakin luvassa on mielenkiintoisia kamppailuja. Pelicans yrittää lauantain sukelluksen jälkeen kasvojenpesua Helsingissä, kun taas Tappara metsästää neljättä peräkkäistä voittoa sarjanousijan kustannuksella.

Pelicans hakee uutta nostetta Helsingistä

Pelicansin leirissä on viime aikoina ollut melkoista ristiaallokkoa. Viikko sitten Antti Tyrväisen taklaus kohahdutti kiekkokansaa, mutta Pelicans onnistui kuitenkin raapimaan lauantaina vierasvoiton Vaasasta komean nousun myötä. Tiistaina oli kuitenkin todella karu pudotus jäänpinnalle, kun KalPa kylvetti lahtelaisia vieraskaukalossa maalein 5-0. Pelicansilta ei onnistunut ottelussa oikeastaan mikään ja torstaina joukkue yrittää muuttaa kurssiaan viime kevään pudotuspelivastustajansa kustannuksella, kun Pelicans vierailee Helsingissä. Tapahtumia ei ole puuttunut HIFK:n viimeaikaisista otteluistakaan. Tiistaina joukkue pelasi kuuman ottelun Vaasassa ja helsinkiläisten pelaajista Joe Finleyn sekä Corey Elkinsin ottelu tuli suihkukomennusten myötä ennenaikaiseen päätökseen. Muuten ottelu oli pitkästä aikaa pirteintä HIFK:ta. Helsinkiläiset ovat kärsineet lukuisista loukkaantumisista, joten ketjukoostumukset ovat eläneet paljon. Tästä huolimatta joukkueen hyökkäyskalustolla pitäisi pystyä nähtyä parempaan.

Löytyykö Tapparalle pysäyttäjää?

Tappara on ollut heti syyskaudella todella kovassa iskussa ja joukkue on jäänyt 14 ottelussaan pisteittä ainoastaan kahdesti. Vastuunkantajia on löytynyt laajalla rintamalla eikä edes Veli-Matti Savinaisen loukkaantuminen hidastanut tahtia. Ratkaisijoita löytyy tasaisesti neljästä ketjusta erityisesti nyt, kun Sebastian Repo liittyi joukkueeseen. Nelosketjuun istutettu laituri viimeisteli heti ensimmäisessä ottelussaan avausmaalin tulisella laukauksella. Kokonaisuudessaan Tapparalla on kasassa poikkeuksellisen tasapainoinen kokoonpano ja minkä tahansa ketjun voi heittää kaukaloon missä vaiheessa tahansa. Tamperelaisten maalivahtitilanne on kääntynyt päälaelleen, sillä Teemu Lassila on kantanut viime aikoina torjuntavastuun. Dominik Hrachovina aloitti kauden 11 ensimmäisestä ottelusta kymmenen, mutta vaihdettiin pois maalilta Pelicansia vastaan vajaat pari viikkoa sitten. Seuraavassa ottelussa nuorukainen päästi voitosta huolimatta taakseen viisi osumaa ja Lassila onkin torjunut kaksi edellistä peliä eikä selän taakse ole uponnut kuin kaksi laukausta. Torstaina Jukurit haastaa hallitsevan mestarin. Sarjanousija onnistui nappaamaan lauantaina elintärkeän voiton, kun viiden ottelun tappioputki katkesi KalPan kustannuksella. Edellisestä yhdeksästä ottelustaan mikkeliläiset ovat voittaneet vain kaksi ja suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut maalinteko. KalPaa vastaan joukkue takoi pikkumustan viisi kertaa vastustajan verkkoon, mikä oli ensimmäinen kerta kymmeneen otteluun, kun Jukurit tekee enemmän kuin kaksi maalia ottelussa.

Mihin suuntaan KooKoon vaaka kallistuu?

KooKoo piristyi selvästi, kun Leland Irving astui tolppien väliin ja kouvolalaiset nappasivat komeat voitot Ilveksestä ja JYPistä. Sittemmin tuloksena on ollut kaksi tappiota, kun sekä SaiPa että Tappara kuittasi kolme pistettä. Torstaina joukkue kohtaa alavireisesti esiintyneen Kärpät ja kyseessä on iso testi KooKoolle. Oliko kyseessä vain hetken piristys vai onko kurssi muuttumassa? Kolmas peräkkäinen tappio vesittäisi hetkellisen hyvän vaihteen, kun taas voitto kääntäisi kurssin kohti parempaa. Tiistaina joukkue pisti Tapparalle hyvin kampoihin, mutta tamperelaiset hyödynsivät maalipaikkansa tehokkaammin. Kärpät haki samaisella kierroksella kaksi pistettä Lappeenrannasta tiukan taistelun jälkeen. Shaun Heshka toi vierailijat tasoihin reilu minuutti ennen loppua ja Mika Pyörälä ratkaisi kamppailun jatkoajalla. Pyörälän rooli joukkueessa on valtava ja kokenut laituri on tehnyt jo seitsemän maalia: yhtä paljon kuin sisäisen maalipörssin kolme seuraavaa nimeä yhteensä. Kärpillä on edelleen paljon lunastamatonta potentiaalia ja varsinkin joukkueen kakkosketjulta sopii odottaa tehokkaampia otteita.

Kiehuuko Vaasassa jälleen ottelun päätyttyä?

Sport pelaa torstaina kolmannen peräkkäisen kotiottelunsa. Kaksi edellistä päättyivät katkeriin tappioihin, kun sekä Pelicans että HIFK kuittasivat voiton jatkoajalla. Suurimmat otsikot tuli kuitenkin otteluiden jälkeisistä lehdistötilaisuuksista, joista ei tunnetta puuttunut. Ensin Petri Matikainen lähetti terveisensä Helsinkiin, mutta se oli tyyntä todellisen myrskyn edellä. Antti Törmäsen ja Tomek Valtosen lehdistötilaisuus oli todella kuuma ja kuittia tuli molempiin suuntiin. Sportilla on menossa pieni suvantovaihe, sillä joukkueella on allaan kolme peräkkäistä tappiota. Valtonen on onnistunut tällä kaudella valmistamaan vaasalaiset hyvin otteluihin, sillä Sport on ollut erityisen hyvä avauserissä. Viikko sitten SaiPaa vastaan joukkue oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella häviöllä avauserän jälkeen. Kauden 15 ottelustaan Sport on johtanut ottelua ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kahdeksan kertaa ja kuudesti tilanne on ollut tasan. Tänään vaasalaiset saavat vieraita Porista, kun Ässät saapuu kylään. Porilaiset pyrkivät palaamaan voittojen tielle, kun komea seitsemän ottelun voittoputki tuli päätökseen lauantaina Turussa.

Kiekko tippuu jäähän tuttuun tapaan kello 18.30.. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press