SM-liigassa poikkeuksellisen kriittinen kierros – tässä jokaisen kamppailun valtavat panokset

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan, kun joukkueesta riippuen jäljellä on 4-5 ottelua. Lauantaina on vuorossa täysi seitsemän ottelun kierros, kun Pelicans on ainoa huilaava joukkue. Illasta on odotettavissa poikkeuksellisen mielenkiintoista, sillä panosta riittää jokaisella paikkakunnalla. Tässä kertaus lähtökohdista lauantain erittäin mielenkiintoisiin otteluihin.

Jukurit-KooKoo

Jukurit kamppailee edelleen tiukasti pääsystä pudotuspeleisin. Sarjanousija majailee kolme pistettä perässä viimeistä pudotuspelisijaa hallitsevaa Ilvestä. Viikon aiemmassa kamppailussaan mikkeliläiset kärsivät kirvelevän vierastappion Tapparalle maalein 1-2, mutta sarjanousijan unelma pudotuspelipaikasta on vielä elossa. Se tosin vaatii varsinaisen peliajan voittoja, mitä Jukurit on pystynyt nappaamaan vain kolmesti edellisessä kymmenessä ottelussa. Myös KooKoon pudotuspelihaaveet ovat ohuesti vielä elossa, mutta seuraava tappio käytännössä katkaisee unelmilta siivet. Kouvolalaisten ero Ilvekseen on yhdeksän pistettä, mutta KooKoolla on ottelu vähemmän pelattuna.

JYP-Sport

Sportin haaveet pudotuspeleistä ovat saaneet pahoja kolauksia viime aikoina. Vaasalaiset ovat hävinneet peräti seitsemän ottelua putkeen ja joukkue on kärsinyt pahoja tappioita nimenomaan pahimmille kilpakumppaneilleen. Sport on jäänyt edellisen kuuden ottelun aikana peräti viidesti ilman tehtyjä maaleja, joten syyllinen löytyy vain ja ainoastaan peilistä. Vaasalaisilla on toki edelleen pienoinen sauma pudotuspeleihin, mutta se vaatisi valtavasti apua muilta joukkueilta. Eroa viivan yläpuolelle on seitsemän pistettä, kun Sportilla on neljä peliä jäljellä. JYP vastaavasti kuittasi ison voiton KalPasta torstaina ja joukkue jahtaa kuumeisesti sarjataulukon kolmatta sijaa. Jyväskyläläiset ovat nousseet vain pisteen päähän KalPasta, mutta JYPillä on ottelu enemmän pelattuna. Sportille ei ole tiedossa helppo iltapuhde, sillä JYP on voittanut peräti 21 edellisestä 25 ottelustaan.

KalPa-SaiPa

SaiPalla ei ole enää juuri mitään pelissä, vaan joukkue pelaa vain ja ainoastaan kunniasta. Lappeenrantalaiset taistelevat sitkeästi, mutta parhaiden pelaajien menettäminen näkyy erityisesti hyökkäyspäässä: SaiPa on tehnyt edelliseen kuuteen otteluunsa vain viisi maalia. Frans Tuohimaan johdolla numerot ovat kuitenkin pysyneet siedettävinä eikä murskatappioita ole tullut. Myös KalPan kone on yskähdellyt viime aikoina, mutta joukkue taistelee TPS:n ja JYPin kanssa sarjataulukon sijoista 2-4. Kuopiolaiset ovat voittaneet vain kaksi edellisestä seitsemästä ottelustaan, mutta sarjataulukon jumbon kohtaaminen kuuluu niihin kamppailuihin, jotka on yksinkertaisesti pakko hoitaa.

Kärpät-HIFK

Kärppien ja HIFK:n kohtaamisesta ei varmasti tule sähköä puuttumaan, sillä joukkueet saattavat hyvinkin mahdollisesti iskeä yhteen jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Joukkueet majailevat sarjataulukon keskikastissa ja voitolla HIFK nousisi aivan oululaisten kantaan. Vastaavasti Kärppien voittaessa ero helsinkiläisiin kasvaisi seitsemään pisteeseen ja oululaiset jatkaisivat kamppailua suorasta puolivälieräpaikasta. Kärpät on sarjataulukossa kahdeksantena ja eroa kuudentena majaileviin Ässiin on kolme pistettä.

Lukko-Ilves

Vaikka jokaisella paikkakunnalla riittää panosta, niin kierroksen isoin ottelu pelataan Raumalla. Ilves on juuri pudotuspeliviivan yläpuolella ja eroa ottelun vähemmän pelanneeseen Lukkoon on kuusi pistettä. Tappio olisi todella iso kolaus raumalaisten pudotuspelihaaveille, kun taas voitolla kaikki olisi lähestulkoon Lukon omissa käsissä. Molemmat joukkueet ovat olleet varsin mukavassa iskussa kauden tärkeimpien hetkien lähestyessä, joten odotettavissa on äärimmäisen tasainen kamppailu. Erityisen iso taisto tullaan käymään tolppien välissä, sillä Kaapo Kähkönen ja Antti Lehtonen ovat olleet viime aikoina huimassa vireessä.

Ässät-HPK

HPK ja Ässät majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla viisi ja kuusi, mutta eroa on kahdeksan pistettä. HPK:lla on varsin mukavasti eroa molempiin suuntiin, kun taas Ässät käy kovaa taistelua suorasta puolivälieräpaikasta. Pelicans ja Kärpät hengittävät kolmen pisteen sisällä porilaisten niskaan, joten tappioihin ei juurikaan ole varaa. HPK on kuitenkin ollut Ässille haastava vastustaja kuluvalla kaudella: kolmesta edellisestä kamppailusta pisteet ovat menneet hämeenlinnalaisten eduksi 7-2.

TPS-Tappara

TPS ja Tappara kohtaavat lauantaina virallisessa kärkiottelussa. Tapparalla ei ole varsinaisesti erityisen suurta panosta runkosarjan lopuissa otteluissa, sillä hallitseva mestari varmisti runkosarjan voiton TPS:n hävittyä torstaina Ilvekselle. Turkulaiset lähtevät lauantain kamppailuun allaan peräti neljä tappiota. Turkulaisilla onkin vaara tippua sarjataulukossa jopa neljännelle sijalle, kun KalPa ja JYP hengittävät kolmen pisteen sisällä niskaan. TPS on kuitenkin onnistunut voittamaan kauden kolmessa kohtaamisessa Tapparan jo kahdesti. TPS:n ja Tapparan kohtaaminen alkaa muista otteluista poiketen vasta kello 18.30.

Huippujännittävä kierros alkaa tänään kello 17.00. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press