Sport hyökkää Pelicansin kimppuun Isku-Areenalla

Lahden Pelicans isännöi tänään Vaasan Sportia, jonka suoritukset ovat olleet suoraan sanottuna heikkoja. Liiga-kierroksella pelataan yhteensä neljä ottelua.

Lahden Pelicansin alkukausi oli tuskainen: joukkue keräsi ensimmäisestä neljästä ottelustaan vain kaksi pistettä ja tuska kasvoi Lahdessa. Lahtelaiset ovat kuitenkin heränneet viime kierroksilla – Siitä viimeisin osoitus nähtiin eilen, kun Pelicans haki tyylikkäästi kolme pistettä Lappeenrannasta lukemin 5-0.

Vaasan Sportin alkuhuuma on muuttunut todellisuuteen: Sport ei ole onnistunut viimeisessä kahdessa ottelussa kertaakaan maalinteossa, kun omiin on mennyt seitsemän maalia. Vaasalaisten maalisuhdekin on surullinen 16-30, mikä selittyy monella eri asialla, kuten kokemattomalla päävalmentajalla.

Tomek Valtonen on peluuttanut Sportissa kiekkoa, joka ei toimi kyseisellä pelaajamateriaalilla. Sport karvaa korkealta ja pyrkii horjuttamaan vastustajansa avauspeliä, mutta liian usein vastustaja on päässyt ylivoimahyökkäyksiin. Valtonen ei ole myöskään reagoinut otteluiden sisällä, vaikka tarvetta olisi usein ollut.

Pelicans on saanut pelikirjaansa uomiin viime kierroksilla, joka näkyy tuloksissa. Tomi Lämsä on saanut joukkueeseensa suoraviivaisuutta ja kurinalaisuutta: varsinkin Lappeenrannassa tämä onnistui ja lopputulos 0-5 kertoo kaiken. Sportilla ei ole tänään tukenaan kovaäänistä kotiyleisöään, jonka vuoksi voitto vaikuttaa jo nyt kaukaa haetulta.

Hyvällä Mestis-joukkueella ei napata voittoja kuin unelmapelillä

Näin se vain on – Sport on paperilla niin heikko, että vierasvoitto vaatisi jo suurempaa ihmettä. Pelicans pelasi eilen, minkä vuoksi Sportin vireystila voi olla hieman parempi, mutta todellisuudessa Sportilla ei pitäisi olla tänäänkään jakoa. Pelicansin pelissä on tietenkin isojakin puutteita, mutta eilisen kaltaisella suorituksella voitto on varma.

Sportin heikko joukkuepeli voitaisiin korvata yksilötaidolla, mutta kotkapaitojen syömähampaat ovat vähissä. Kultakypärä Charles Bertrand pörrää vauhdikkaasti ympäri kenttää, mutta todellisuudessa siihen se jääkin. Toiset ulkomaan avut Kelsey Tessier ja Damien Fleury soveltuvat ehkä paremmin Ruotsin kaukaloihin, sillä Liigan pelitempo tuntuu olevan herroille liikaa. Fleury on väläytellyt silloin tällöin, mutta ranskalaishyökkääjä ei ole täyttänyt saappaita, joita hänelle soviteltiin. Sport esittelee tänään uuden pelimiehen, kun puolustaja Mike Brennan debytoi kotkapaidoissa.

Kotijoukkueen hyökkäysarsenaali on reilusti parempi kuin vieraiden: Tyler Redenbach ja Vili Sopanen näpräävät kiekkoa mallikkaasti ja ketjukaverit pistävät kiekkoa pussiin. Pelicansilta on löytynyt kokoonpanosta laajuuttaa viime aikoina, tehoja on tullut alemmillekin kentille. Lahtelaisten peli-ilme sojottaa ylöspäin, eikä Vaasan kotkalaumalla ole helppo ilta tiedossa.

Seuraa heitä:

Tyler Redenbach: Jo useamman vuoden Liigassa pelannut taitelijasielu on aloittanut syksyn väkevästi. Redenbachin pelissä on samat puutteet havaittavissa kuin aina ennenkin: liike, suoraviivaisuus ja tahto, mutta Tylerin pelisilmä on edelleen timanttia, josta osoituksena tehot 1+7.

Niko Peltola: Sportin ykköspakki urakoi kovia minuutteja joukkueensa takalinjoilla. Jokerit-laina on monipuolinen pelaaja, mutta hänen varaansa ei pitäisi voida laskea ykköspakin viittaa. Isot peliminuutit varmasti kehittävät Peltolaa, mutta alkaako tulosta näkymään?

Arvio:

Pelicans hallitsee kiekollista peliä mennen tullen ja Sportille maalinteko tuottaa suurta tuskaa. Vierasjoukkueen täytyisi tosissaan miettiä uutta pelitapaa, jolla voisi voittoja alkaa taas tulla. Nyt vaasalaiset uivat niin syvissä pohjavesissä, että Pelicans nappaa helposti tänään kolme pistettä.

Veikkaus: Isännät vie ongelmitta lukemin 4-1. (Kerroin 14.25 – NordicBet)

NordicBet tarjoaa Pelicansin vähintään kolmen maalin voitosta (Pelicans-2) kertoimen 2.95. Tsekkaa muut kohteet täältä.

Kierroksen muut ottelut:

  • HPK-KalPa
  • Lukko-Kärpät
  • Tappara-Blues

Ottelut alkavat tutusti kello 18:30. Voit seurata kierrosta Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta.