TOP 5: Liigan venytetyn siirtorajan viimeisten päivien kuumimmat nimet

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Liigan ottelut tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Voita VIP-aitiopaikat Jokerien playoff-kotiavaukseen – osallistu kilpailuun tästä!

Liigan siirtoraja umpeutuu olympialaisten myötä poikkeuksellisen myöhään, sillä joukkueet saavat tehdä siirtoja aina maaliskuun ensimmäiseen päivään asti. Valtaosalla joukkueista on tämän jälkeen vain neljä ottelua jäljellä runkosarjassa, joten asetelmat pudotuspelejä ajatellen alkavat olla selvillä.

Heikkojen kausien aiheuttamia taloudellisia kuoppia paikatakseen monet joukkueet ovat jo kaupanneet avainpelaajiaan. Esimerkiksi Sportista on poistunut helmikuun aikana jo neljä pelaajaa. Myös KooKoo ja Jukurit ovat kunnostautuneet tyhjennysmyyntien saralla.

Pudotuspeliviivan alapuolella olevista joukkueista Ilves ja HPK eivät ole vielä turvautuneet kaupusteluun, sillä joukkueilla on vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin. Hämeenlinnalaisten tilanne alkaa tosin näyttää varsin heikolta, sillä joukkueella on viisi peliä jäljellä ja matkaa kymmenenteen sijaan on kahdeksan pistettä. Ilves on kolme pinnaa HPK:ta edellä.

Siirtoikkuna on auki vielä hieman yli viikon ja markkinoilla on erittäin mielenkiintoisia nimiä. Tässä viisi pelaajaa, jotka herättävät varmasti kiinnostusta monissa seuroissa.

5. Joonas Lehtivuori, HPK

Joonas Lehtivuori on kuulunut vajaan kahden kauden ajan HPK:n takalinjojen luottomiehiin. Kuluvalla kaudella uusi piste-ennätys on siirtynyt uusille kymmenluvuille, kun Lehtivuorella on 47 pelin jälkeen kasassa tehot 8+25. Ilveksen kasvatin suurimmat vahvuudet löytyvätkin kiekollisella puolelta ja hän onkin saalistanut Liigan puolustajista toiseksi eniten pisteitä ylivoimalla. Lehtivuoren kaltaisilla puolustajilla on aina kysyntää, mutta ensi kauden kattava sopimus HPK:n kanssa voi laskea hämeenlinnalaisten intoa kauppaamiseen. Lehtivuorelle on varmasti kaavailtu isoa roolia myös ensi kaudelle.

4. Kristian Vesalainen, HPK

Kristian Vesalainen on lunastanut tällä kaudella niitä suuria odotuksia, joita häntä kohtaan on ollut pitkään. 18-vuotias hyökkääjä on murtautunut ryminällä pelipaikkansa eliittiin ja tykittänyt peräti 19 täysosumaa. Erinomaisen laukauksen myötä Vesalainen on erityisen vaarallinen ylivoimalla. Nuorukaisten maaleista peräti 13 onkin syntynyt HPK:n pelatessa ylivoimalla. Sopimus HPK:n kanssa päättyy tähän kauteen ja syksyllä suuntana lienee Pohjois-Amerikka, joten kysyjiä loppukauden osalta varmasti riittää. Vesalainen olisi todellinen täsmävahvistus joukkueelle, joka on kärsinyt ongelmista maalinteon tai ylivoiman suhteen.

3. Teemu Suhonen, Jukurit

Kuluva kausi on ollut Teemu Suhoselle todellinen läpimurto. 29-vuotias puolustaja on ollut mikkeliläisten tärkein kenttäpelaaja ja vastuuta onkin irronnut keskimäärin vajaat 25 minuuttia ottelua kohden, mikä on Liigan isoin lukema. Vastuu on näkynyt myös pistepussissa: Suhonen on tehojen 12+23 myötä Jukurien paras pistemies. Suhonen on takonut Liigan puolustajista eniten pisteitä ylivoimalla, joten Vesalaisen tapaan kyseessä olisi täsmävahvistus. Sopimus Jukurien kanssa päättyy kuluvaan kauteen ja tulevaisuudesta ei ole tihkunut ainakaan julkisuuteen vielä tietoja. Jukurit on jo osoittanut kauppaamalla Zach Budishin, että seura on valmiina luopumaan pelaajistaan.

2. Oula Palve, HPK

Toinen kausi pääsarjassa oli napakymppi Oula Palveelle ja tehot 13+31 ovat tuplanneet avauskauden pistemäärän. 26-vuotias sentteri osoitti potentiaaliaan takomalla Mestiksessä hurjia pistemääriä, mutta nyt sama juonikkuus on siirtynyt Liigaankin. Palve omaa loistavat kiekolliset taidot ja erinomaisen pelisilmän, joilla hän on tehnyt tuhojaan erityisesti ylivoimalla. Palve on saalistanut ylivoimalla 28 tehopistettä, mikä on reilusti Liigan isoin lukema. Palveen sopimus HPK:n kanssa päättyy kuluvaan sesonkiin ja miestä on viety huhuissa ensi kaudeksi pois Hämeenlinnasta, joten siirtyminen muualle jo pudotuspeleihin ei olisi yllätys.

1. Michael Keränen, KooKoo

KooKoo on myynyt jo kaksi kolmesta parhaasta pistemiehestään. Enää jäljellä on piikkipaikkaa pitävä Michael Keränen, joka herättää varmasti kiinnostusta monissa seuroissa. Loukkaantumisten myötä 39 ottelussa peräti 38 pistettä iskenyt sentteri on noussut haastavien aikojen jälkeen takaisin huipulle. Tästä kuuluu varmasti iso kiitos Tuomas Tuokkolalle, joka toimi Keräsen valmentajana myös muutama kausi sitten Ilveksessä, kun hyökkääjä takoi hurjaa jälkeä. Keräsen sopimus kouvolalaisten kanssa päättyy kuluvaan kauteen ja KooKoon toimistolla on käynyt varmasti puhelin kuumana taitavan sentterin suhteen.

Kansikuva: All Over Press