Sujuuko Kärppien Espoon reissu jälleen voitokkaasti?

Espoossa nähdään jälleen Blues-Kärpät-taisto, mikä on kieltämättä hieman outoa, kun samat joukkueet kohtasivat 12 päivää sitten samalla areenalla. Ottelun lisäksi tänään tahkotaan kuusi muuta vääntöä eli kaikki joukkueet ovat tänään tulessa.

Viime ottelussa Kärpät nappasi selvän voiton Bluesista maalein 4-1. Kärpät oli tuolloin voittoputkessa, joka lopulta päättyi viime launtaina, kun JYP haki Oulusta kaksi pistettä. Kärpät on kuitenkin jäänyt viimeksi pisteittä lähes kuukausi sitten, joten oululaisten meno on ollut kieltämättä hurjaa.

Bluesin otteet ovat olleet hyvin kaksijakoisia, sillä espoolaiset voittivat viime viikolla kärkijoukkueisiin lukeutuvat Lukon ja KalPan, mutta sitten joukkue otti takkiin sarjajumbo Sportilta. Bluesin epätasaisuus onkin suurin syy, miksi joukkue on sarjataulukon toiseksi viimeisenä.

Kaivattu Kai Kantola jälleen Katsomossa

Bluesin alkukauden komeetta Kai Kantola joutuu jälleen katsomon puolelle. Loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Kantola palasi kokoonpanoon maajoukkuetauon jälkeen, mutta istuu nyt seuraavat kaksi ottelua pelikiellossa taklattuaan rumasti KalPan Mikael Seppälää. Kantola jättää taas suuren lovin Blues-hyökkäykseen ja varsinkin Kim Hirschovits kärsii tästä.

”Hirso” on herännyt viime otteluissa hyvään lentoon, mistä voi osittain kiittää Kantolaa, joka on tuonut Blues-kapteenin peliin paljon hyvää. Jatkuuko Hirschovitsin lento enää, kun takatukka on vaihtunut vierellä toiseen. Hirschovitsin ja Kantolan kemiat eivät ole missään nimessä maagisia, mutta Kantolan henkinen vaikutus ”Kimiin” on ollut iso.

Kantola ei ole ainut syy Bluesin ykkössentterin heräämiseen – Ketjun kolmas lenkki Ville Korhonen on yltänyt pelaamaan elämänsä kiekkoa ja tämä kolmikko onkin ollut hyvä. Korhonen jatkaa tänään varmasti samalla tasollaan, vaikka toinen ketjukaveri onkin vaihtunut. Mies tunnetaan raatajana, joka ei ole yhtä riippuvainen ketjukavereistaan kuin Hirschovits.

Kärppien hienon menestyksen taustalla on ollut loistava maalivahti- ja puolustuspeli: Kärpät on päästänyt viimeisen yhdeksän ottelun aikana vai kymmenen maalia. Suurin syy on ollut maalivahti Iiro Tarkki, joka on napannut ykköstorjujan paikan, mutta oululaisten puolustusta ei sovi unohtaa.

Kärppäpuolustus on loistanut omassa päässä Lasse Kukkosen johdolla, mutta myös monet muut ovat parantaneet alkukaudesta, kuten Dan Spang ja Ryan Glenn. Myös Arto Laatikainen on ollut loistava haku, sillä ”Lada” on iskenyt Kärpissä kahdeksassa ottelussa tehot 2+2 ja saalistanut huikean teholukeman +8.

Kärppien ykköshyökkääjä on ollut Joonas Donskoi, joka on pystynyt pelaamaan jokaisessa ottelussa hyvällä tasolla. Miehen tutkapari Julius Junttila on hieman hyytynyt ja on tänään sivussa loukkaantumisen vuoksi. Donskoin peliin ei ole kuitenkaan vaikuttanut ketjukaverien tehottomuus.

Blues-maalille luistelee tänään tulokasvahti Eetu Laurikainen – Kärppämaaliin parkkeeraa itsensä Tomi Karhunen, joka on jäänyt selvästi Tarkin varjoon, mutta tänään hänellä on loistava mahdollisuus näyttää osaamistaan.

Seuraa heitä:

Ville Korhonen: Kaukalossa hyvänä puurtajana tunnettu Korhonen on yltynyt ensimmäistä kertaa urallaan kunnon pistehtailuun. Vaihto Ilveksestä Espooseen oli selvästi kannattava, sillä hyökkääjä polki Tampereella monen vuoden ajan paikallaan.

Arto Laatikainen: Oli pitkään ilman sopimusta, kävi pikaisella pestillä TPS:ssä ja löysi kodin Oulusta. Pelannut hienolla tasolla kärppänutussa ja osoittanut, että bensaa riittää vielä, vaikka ura onkin ollut rajusti laskussa.

Arvio:

Kärppien pisteputki on pitkä ja joukkue on selvä ennakkosuosikki tänään, vaikka Blues venyikin viime viikolla kahdesti voittoon. Bluesin epätasaisuus, ykköslaiturin poissaolo ja heikohko hyökkäyspeli koituvat tänään kohtaloksi.

Veikkaus: Kärpät voittaa jälleen espoossa, mutta lukemat ovat tasaisemmat kuin viimeksi. Vierasvoitto maalein 3-2.

Tsekkaa kertoimet Liigaan uusitulta NordicBetiltä.

Kierroksen muut ottelut:

HIFK-Pelicans

HPK-Tappara

Ilves-KalPa

JYP-Ässät

Lukko-Sport

TPS-SaiPa

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Lätkäfaneille tarjolla huikea CHL-kamppis, josta voi lunastaa VIP-lipun kaikkien mukana olevien suomalaisjoukkueiden kotipeleihin. Tsekkaa tästä lisää – 20 nopeinta saa lipun joka peliin!