Suurlupausten toinen kohtaaminen – Puljujärven vauhti yltyy

Oulun Kärppien ja Tampereen Tapparan kohtaamisessa show’n varastavat jälleen huippulupaavat Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine.

Oulussa pyörii jälleen iso joukko NHL:n pelaajatarkkailijoita, kun nämä kaksi supertalenttia ottavat mittaa toisistaan Tapparan vieraillessa Kärppien kotiluolassa. Viime kohtaaminen Hakametsässä ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun Laine joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Tappara-nuorukainen palasi kuitenkin viime kamppailussa kokoonpanoon mukaan ja on taas pelikunnossa.

Laineen alkukausi on ollut hyvä, sillä hän on iskenyt 11 ottelussa neljä maalia ja kuusi tehopistettä. Laineen paluu jäille sujui heikosti, mutta tänään häneltä odotetaan suurtekoja Kärppiä vastaan.

Laine pesi Puljujärven kauden ensimmäisillä kierroksilla, mutta joukkueiden viime kohtaaminen Tampereella muutti asetelmia. Puljujärvi iski tuossa ottelussa tehot 1+1 ja hänen maalinsa oli Liigan alkukauden hienoimpia.

Kärppätähti on ollut lokakuun aikana huomattavasti paremmassa vedossa ja Jessen itseluottamus on noussut selvästi. Hän on pystynyt olemaan jokainen ilta joukkueensa parhaimmistoa, mutta hän ei ole vielä pystynyt iskemään samaan tahtiin tehoja kuin Laine. Puljujärvi on tehnyt 18 ottelussa tehot 4+4=8.

Molempien alkukausi on kuitenkin sujunut erinomaisesti ja kaksikon otteet varmasti paranevat kauden myötä. Laine sekä Puljujärvi ovat tällä hetkellä NHL:n Draft-spekulaatioissa kärkinimiä, sillä molemmat löytyvät järjestäen listojen 3. tai 4. sijalta. Edellä ovat vain Auston Matthews sekä Jakob Chychrun.

Kuka pysäyttäisi Tapparan?

Tampereen Tappara on Liigan kärjessä ja se pelaa tällä hetkellä maan parasta kiekkoa. Tapparan vahva vire alkoi suunnilleen kuukausi sitten, kun joukkue kaatoi HPK:n kotonaan maalein 3–1. Heti seuraavassa ottelussa Tappara isännöi Kärppiä voittaen oululaiset 6–5.

Tappara on hävinnyt viimeisen kymmenen ottelun aikana vain kertaalleen, se on saalistanut kahdeksan kolmen pisteen voittoa, tehnyt 36 maalia ja päästänyt 15 maalia. Joukkueen hyökkäyksestä on löytynyt useita kentällisiä, jotka ovat pystyneet tehoilemaan, mutta suurinta roolia on ottanut Jani Lajusen, Henrik Haapalan ja Kristian Kuuselan kolmikko. Leijoniin pikahälytyksellä kutsuttu Kuusela johtaa Liigan pistepörssiä tehoillaan 7+13=20 ja hän on iskenyt viimeisessä kymmenessä ottelussa peräti 14 tehopistettä.

Tapparalla toimii tällä hetkellä kaikki osa-alueet, vaikka viime ottelussa Bluesia vastaan joukkue ei yltänytkään parhaimpaansa. Kärppien ja Tapparan väliset ottelut ovat kuitenkin eri maailmansa ja näihin kamppailuihin syttyvät kaikki.

Tappara on taidokas, fyysinen ja nopea. Sen jokainen kenttä pystyy tuomaan kiekon hyökkäysalueelle ja pelaamaan laadukasta kahden suunnan peliä. Päävalmentaja Jussi Tapola on roolittanut joukkueensa täydellisesti ja se näkyy jäällä.

Myös maalivahtipeli on ollut kunnossa. Tänään onkin mielenkiintoista nähdä, kun ex-kärppä Tomi Karhunen palaa Ouluun huippukunnossa.

Kärpät syttyy pikkuhiljaa

Oululaiset ovat kärsineet tällä kaudella yllättäviäkin tappiota, mutta joukkue alkaa pikkuhiljaa löytää tasoaan. Kärpät on kolmen ottelun voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut Lukko, JYP ja Ilves.

Menestyksen taustalla on loistava ykköskenttä, jossa ovat pelanneet Puljujärvi, Sebastian Aho ja Mika Niemi. Aho on iskenyt kolmen ottelun voittoputken aikana tehot 3+4 eikä Niemikään ole jäänyt hänestä kuin pisteen päähän.

Kärpillä on taitoa jokaisessa kentässä, mutta se häviää tällä hetkellä Tapparalle kokonaisvaltaisuudessa. Taidokas kärppäpuolustus pääsee Tapparan paineen alta pois, mutta oululaisten täytyy nyt voittaa kaksinkamppailuja hyökkäyspäässä.

Kärppien täytyy myös minimoida jäähynsä, sillä Tapparan ylivoimassa on mieletön määrä tulivoimaa.

Arvio:

Huipputasainen ottelu tulee ratkeamaan yhden maalin erolla. Vastakkain on kaksi suurta joukkuetta, joilla on takana hyvä putki. Se tulee näkymään tänään isona itseluottamuksena ja Oulussa saatetaankin nähdä alkukauden viihdyttävin ottelu. Tappara loistaa kentän jokaisella osa-alueella ja tähän ottelun tuleekin ratkeamaan. Tappara punnertaa yhden maalin enemmän ja kaataa oululaiset toistamiseen tällä kaudella. Tänään tuskin nähdään samanlaista maali-iloittelua kuin viimeksi ja maalimäärä voi hyvinkin jäädä 2-4:ään maaliin.

Kierroksen muut ottelut:

  • HPK-HIFK
  • Ilves-HPK
  • KalPa-JYP
  • SaiPa-Sport
  • TPS-Blues
  • Lukko-Ässät

Lukko-Ässät-ottelu alkaa kello 18.30, mutta loput kuusi vääntöä starttaavat kello 17. Voit seurata jokaista ottelua Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press