Tammikuun tasaus – Liigakiekkoa klo 18.30

Tammikuun tasauspelit pelataan tänään ja huomenna. Samalla peleihin saadaan jo hetkeksi hieman playoff-henkeä, kun samat joukkueet kohtaavat toisensa kotona ja vieraissa.

ifk_tappara080114_4__large-700x466

Tasauksen otteluparit ja ottelut tänään klo 18.30:

HIFK-Blues 1.86-4.20-3.40 (Betsson)

HIFK julkisti kovan hankinnan viikolla, kun se ilmoitti tehneensä sopimuksen oman kasvattinsa Teemu Ramstedin kanssa. Ramsted siirtyy joukkueen vahvuuteen vasta tasauspelien jälkeen. Ville Peltonen on siirtynyt kaikessa hiljaisuudessa pistepörssin jaetulle kärkisijalle tehoilla 10+27=37. Pistepörssin kärkisijaa jakavat nyt Peltosen kanssa samoilla pisteillä Juuso Puustinen HIFK, Dan Sexton ex-TPS sekä Michael Keränen Ilves. Juuso Puustinen on ottelusta sivussa sairastumisen vuoksi ja se syö HIFK:n tulivoimaa merkittävästi. Blues on pystynyt tällä kaudella horjuttamaan HIFK:n valtaa keskinäisissä otteluissa. Tällä kaudella ottelut ovatkin Bluesille lukemin 3-1. Blues lähtee otteluun 6-1 tappio niskassaan (Tappara), kun taas HIFK otti viikolla voiton Ilveksestä 5-1. Helsingissä HIFK on kohtaamisia hallinnut ja kaikkien aikojen tilastot lupailevat punaisille hyvää. Voitot HIFK:lle 46-6.

HPK-Ilves 2.15-4.05-2.75

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella neljästi ja ottelut ovat 2-2. Ilves lähtee Hämeenlinnaan kahden ottelun tappioputki niskassaan. Tappioita HIFK:lle ja JYP:lle edelsi viiden ottelun voittoputki. HPK voitti tiistaina kotonaan KalPan 4-2 ja päätti viiden ottelun tappioputkensa. Hämeenlinnalaisten ykköskenttä Vihko-Viitaluoma-Rendulic pelasi vahvan ottelun.

Jokerit-Kärpät 2.65-3.95-2.25

Jokerit valitsi yllättäen tammikuun tasauksen vastustajakseen sarjajohtaja Kärpät. Jokerit perustelivat valintaansa haasteella ja ohan tuo jotenkin ymmärrettävää joukkueen viimeisenä Liiga-kautena. Kärpät on kuitenkin voittaneet kaikki kolme joukkueiden kohtaamista tällä kaudella maalierolla 13-7. Jokerit hävisi tiistaina Lukolle 3-1, kun taas Kärpät voitti kotonaan TPS:n 3-0. Teuvo Teräväinen on nakuttanut tehot 0+4 kahdessa pelissä maajoukkuekomennuksensa jälkeen.

JYP-Lukko 1.90-4.20-3.25

Kyseessä on historian valossa erittäin tasainen ottelupari. Kuitenkin kotiedulla on aina ollut merkityksensä kun Raumalla pelit ovat 35-23 Lukolle ja Jyväskylässä taas JYPille 33-22. Jyväskyläläiset lähtevät minisarjaan 4 ottelun voittoputkessa ja viimeisestä kymmenestä pelistä joukkue on hävinnyt vain kolme. Lukko on pelannut nyt kolme todella tiukkaa ja tasaista ottelua putkeen enkä usko, että tämäkään ottelu poikkeaa niistä.

Pelicans-KalPa 1.99-4.15-3.00

KalPalle kauden kohtaamiset 2-1 maaleja noissa tasan 6-6. Viimeiset 23 kamppailua päättyneet kaikki jo varsinaisella peliajalla. Joukkueet taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kuopiolaiset ovat lahtelaisia 13 pistettä perässä, mutta ero voi supistua huomattavasti näiden kahden pelin jälkeen. Kalpa on tosin voittanut vain yhden pelin viidestä viimeisestä ja senkin vasta voittolaukauksissa. 23 ottelua ilman jatkoaikaa. Nähdäänkö tänään normaalia pitempi ottelu?

Tappara-SaiPa 1.65-4.40-4.20

Sarjakakkonen Tappara on hallinnut kauden kohtaamisia voitoin 3-1. Liigassa kolmantena oleva SaiPa taistelee illasta toiseen ihailtavalla intensiteetillä ja veteraani Jussi Markkanen pelaa ihailtavalla tasolla. Tappara on taas lennossa: neljä ottelua, neljä voittoa, maaliero 14-2. Josh Green iski paluuottelussaan tehot 2+1 ja Tappara vei Bluesia 6-1. 11.1.2014 Tappara haki pisteet Lappeenrannasta puhtaasti 0-4.

TPS-Ässät 2.36-4.15-2.45

Voitot kauden otteluista tasan 2-2. Kolme viimeisintä ratkaistu vasta jatkoajalla, joista kahdesti voittajana selvisi Ässät. Tutkapari Dragan Umicevic-Niklas Hagman on ollut iskussa. Pikku-Hakki on iskenyt tehot 19+12=31 ja Umicevic 5+26=31. Ässät majailee sarjassa sijalla 12, kuusi pistettä ennen jumbona majailevia turkulaisia. Kummatkin joukkueet tuntuvat selättäneen kovimman kriisinsä ja peli on ollut kokoajan parantumaan päin. Ässät onkin napsinut jo neljä voittoa viimeisestä viidestä pelistään.

Betssonin tarjoamiin Liiga kohteisiin ja kertoimiin tästä