Tappara-kapteeni ei pelkää heittäytyä kiekon eteen: ”Ei sille mitään voi, mihin kaveri ampuu”

Tappara oli runkosarjassa Ässien jälkeen Liigan toiseksi paras alivoimajoukkue. Alivoimaprosentti 87,39 kertoo oleellisen alivoiman tasosta. Kiistatta suurimpia tekijöitä joukkueen toimivassa alivoimassa on tamperelaisten kapteeni Jukka Peltola. Laitahyökkääjä on uhrautunut kiekon eteen kymmeniä kertoja kauden mittaan esimerkillisesti.

Ei ole siis ihme, että Peltola on varmasti ensimmäinen mies, jonka päävalmentaja Jussi Tapola käskee jäälle vastustajan ylivoiman alkaessa. Yleensä vain maalintekijät muistetaan, mutta mikäli Tappara palaa kultakantaan Peltolan johdolla yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, on varmaa, että arvostus kapteenin taitoja kohtaan muistetaan pitkään.

Puolivälieräsarja Helsingin IFK:ta vastaan on jo osoittanut Peltolan tärkeyden joukkueelleen. Niin monta blokkia kärkikarvaaja on ottanut. Peltola kertoo vaatimattomasti Faneille-sivuston haastattelussa jättävänsä blokkien laskemisen muille miehille.

– En niitä yleensä laske. Viime pelissä pari osui, mutta ne osuivat vain housuihin, joten ei tehnyt kipeää. Alivoimasta pitää sen verran sanoa, että sitä pitää terävöittää, sillä HIFK on saanut liikaa tilaa, jonka takia niitä blokkeja on joutunut ottamaan.

Kutien blokkaamistaitoa on Peltolan mukaan vaikea harjoitella ja hän korostaakin rohkeuden ja pelisilmän merkitystä suorituksessa.

– Ei siinä ole sen kummempaa kuin, että menee vain sen kiekon eteen. Tietysti sitä yrittää, ettei se osuisi mihinkään pahaan paikkaan, mutta ei sille mitään itse voi, mihin kaveri ampuu.

– Siinä pitää olla pää ylhäällä ja katsoa mihin vastustaja ampuu. Jos menet vain kohti ja käännät pääsi, siitä ei tule mitään, Peltola toteaa.

Liigaurallaan Peltolasta ei tähän mennessä ole tullut yli kymmenen maalin miestä, joten 27-vuotias laitahyökkääjä aikoo jatkaa alivoimaeksperttinä jatkossakin.

– Se on eräänlainen taito, joka on tähän asti minulla toiminut ihan hyvin ja siinä pitää pystyä jatkamaan samalla tavalla, Peltola sanoo.

Liigakierros alkaa normaalisti tiistaina klo 18.30 ja on nähtävissä Nelonen Pro -kanavilla sekä Ruutu.fi -palvelussa.