Tässä ovat Liigan alkukauden säväyttävimmät pelaajat

Liiga hiljentyy tällä viikolla maaottelutauolle, kun perinteinen Karjala-turnaus pyörähtää Helsingissä käyntiin. Runkosarjaa on takana kolmannes, minkä vuoksi on hyvä tarkastella alkukauden säväyttäjiä.

Säväyttävin hyökkääjä

Kristian Kuusela, Tappara:

Kuusela on pomminvarma pistenikkari, jonka taso ei juuri heittele. Iskenyt tällä kaudella 19 ottelussa tehot 7+13=20 ja on toisena Liigan pistepörssissä. Miehen tasaisuudesta kertoo paljon se, että hänen pisin pisteetön putkensa on kahden ottelun mittainen. Hän on johtanut Tapparaa esimerkillisellä tavalla ja johdattanut tamperelaiset lokakuussa hirmuiseen lentoon. Kuusela iski lokakuun aikana peräti 14 tehopistettä.

Säväyttävin puolustaja

Janne Niskala, Lukko:

Puolustajakonkari on vertynyt mahtavaan lentoon hyökkäyspäässä. Lukko-pelaaja on Liigan pistepörssin kuudentena tehoillaan 7+10=17 ja hän on myös maalipörssissä kärjen tuntumassa: Liigan maalipörssiä johtaa Lauri Tukonen yhdeksällä osumallaan. Niskala ei ole aina omassa päässä parhaimmillaan, mutta hänen hyökkäyspelinsä on juuri nyt silkkaa timanttia. Tämän tittelin olisi voinut myös ojentaa SaiPan Sam Lofquistille, jonka alkukausi on ollut myös mahtava.

Säväyttävin maalivahti

Eero Kilpeläinen, KalPa:

Kilpeläinen on saalistanut kuopiolaisten maalilla huimat lukemat: Päästettyjen maalien keskiarvo on 1.54 ja torjuntaprosentti 93.70%. Lukemat eivät ole Liigan parhaat, sillä Lukon Ryan Zapolski johtaa molempia tilastoja, mutta Kilpeläisen saavutukset ovat kiistattomat. Hän pelaa joukkueessa, jossa puolustus on nuori, kokematon ja pehmeä. KalPan alkukausi ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta savolaisten hyvä sarjasijoitus on vain ja ainoastaan Kilpeläisen ansiota. Hän joutuu seisomaan joka ilta päällään ja hän antaa joukkueelleen aina mahdollisuuden taistella voitosta.

eero-kilpelainen-kalpa-liiga

Eero Kilpeläinen pelaa elämänsä kiekkoa. (AOP)

Säväyttävin yllättäjä

Markku Flinck, Ilves:

Yllättäjiä on ollut monenlaisia, mutta kaikista säväyttävin on ollut Ilveksen Markku Flinck. 30-vuotias kovanaama iski viime kaudella SaiPan riveissä 52 ottelussa tehot 0+8. Hänen uransa paras Liiga-kausi on tuottanut 21 tehopistettä. Flinck on tullut tunnetuksi monipuolisena pelaajana, joka puurtaa moitteettomasti alemmissa kentissä. Hänen hyvä peliälynsä on ollut tiedossa, mutta se ei ole näkynyt koskaan tuloksissa. Nyt hän sai ensimmäistä kertaa Liiga-urallaan ison ruudun, kun hän siirtyi Ilvekseen. Jälki on ollut tuhoisaa, sillä hän pelaa edelleen loistavaa monipuolista peliä, mutta tehoilee myös ohessa: Kauden 19 ottelua ovat tuottaneet seitsemän maalia ja 14 tehopistettä.

Säväyttävin nuori

Sebastian Aho, Kärpät:

Viime keväänä Suomen mestaruuden ratkaissut Aho on pelannut mahtavan alkukauden. Hänen potentiaalinsa tiedettiin, mutta hän on ylittänyt kaikki odotukset ja noussut Liigan nuorten tähtien kirkkaimpaan eliittiin. Aho on löytänyt yhteisen sävelen Mika Niemen kanssa ja kaksikon peli on ollut näyttävää. Kaksikkoa täydentää Jesse Puljujärvi, jonka otteet ovat olleet myös hyviä. Aho on iskenyt 17 ottelussa tehot 7+8=15, mutta hänen suorituksiaan ei mitata vain tehoissa, sillä nuorukaisen kokonaisvaltainen peli on ollut loistavaa.

sebastian-aho-karpat-liiga

Sebastian Aho on ottanut suuria kehitysaskeleita. (AOP)

Säväyttävin tulokas

Sebastian Repo, Pelicans:

Lahden Pelicansin kärkipelaajiin on noussut tällä kaudella 19-vuotias Sebastian Repo, joka on iskenyt 19 ottelussa tehot 6+5=11. Iso, nopea ja röyhkeä laituri on vaarallinen ase hyökkäyspäässä ja hänen arvonsa on lahtelaisille suuri. Repo pelasi viime kevään Yhdysvaltain kovimmassa juniorisarjassa, USHL:ssä, ja se näyttää tehneen nuorukaiselle hyvää. Repo on ikäisekseen erittäin valmis pakkaus ja hän tulee taistelemaan vuoden tulokkaan tittelistä Tapparan Patrik Laineen kanssa. Laineenkin suoritukset ovat säväyttäneet, mutta Repon kypsät kokonaisvaltaiset esitykset tekevät Pelicans-hyökkääjästä alkukauden säväyttävimmän tulokkaan.

Kansikuva: All Over Press

Twitter: Trajamaki11