Törmänen vaatii jäähyttömyyttä omiltansa

Helsingin IFK:n runkosarja oli ailahteleva. Alkukaudesta joukkue marssi voitosta voittoon ja vielä tammikuussakin helsinkiläisryhmä oli sarjakakkosena, vain muutaman pisteen Kärppien takana. Sitten alkoi syöksykierre ja IFK putosi seitsemänneksi. Viimeisillä kierroksilla ja säälipleijareissa oli jälleen nähtävillä sitä HIFK:iä, joka hallitsi pelejä syksyllä.

Joukkue on noussut Fenix-linnun lailla tuhkasta takaisin parrasvaloihin ja lähtee haastamaan hyvän kevätkauden pelannutta Tapparaa, jolle alkukausi taas oli hieman hankalahko. Helsinkiläisten päävalmentaja Antti Törmänen uskoo, että säälipleijareista on tällä kertaa etua IFK:lle.

Säilyykö Törmäsen hymy pitkän Tappara-sarjassa (AOP)

Hyytyykö Törmäsen hymy Tappara-sarjassa? (AOP)

– Hyvä sinänsä, että me ollaan jo aloitettu ja jouduttu pelaamaan kaksi peliä tosissaan. Nyt ollaan valmiina ja tiedetään mitä se vaatii. Toisaalta tiedetään myös, että noista peleistä pitää pelata paremmin, koska vastustaja on parempi, Törmänen tiedostaa.

Sääliplayoffseissa HIFK kohtasi toisen tamperelaisen, Ilveksen, joka pisti punapaidat ahtaalle. Kaksi kovaa peliä, joista toisen ratkaisuun vaadittiin peräti 134 minuuttia ennen kuin Mika Partanen ratkaisi pelin IFK:lle. Voisi kuvitella, että tuo ottelu saattaisi jopa painaa helsinkiläisten pohkeissa. Törmänen ei siihen teoriaan kuitenkaan usko.

– Ei sillä tule olemaan ainakaan negatiivista vaikutusta, koska päästiin sunnuntaina pois sieltä. Tilanne olisi ollut eri, jos olisimme tiistaina vielä jatkaneet ja sitten olisi perjantaina ollut peli. Tämä otetaan ja käännetään positiiviseksi, mitä siinä tuli ja tilanne on hyvä sen suuntaan, Törmänen visioi.

Vuonna 2011 punapaidat pelasivat rankan ja vaativan sarjan Jokereita vastaan. Sunnuntaina päättynyttä Ilves-sarjaa on jo hieman verrattu tuon kevään touhuihin. Silloin HIFK vei kuudennen pelin jatkoajalla ollen jo veitsenterällä kautensa suhteen ja loppu oli sitten historiaa. Tällä kertaa IFK ei ollut veitsenterällä, mutta häviäminen olisi ollut henkisesti kova paikka. Ilves-voitto antoi varmasti henkisesti kovan ”buustin”, kuten keväällä 2011.

– Silloin oli seitsemän peliä ja tämä oli lyhyt minisarja, mutta toisaalta silloin pitää olla heti valmiina ja me oltiin. Vaikea lähteä kuitenkaan vertaamaan niitä, koska silloin oli jo pitkä sarja alla, Törmänen toppuuttelee.

Kurinalainen joukkue vastassa

Tampereen Tappara tunnetaan isokokoisista pelaajistaan ja heidän pelityylinsä on kova – varsinkin mailapelaamisen suhteen. Joukkue ei ota taka-askelia – varsinkin kun tamperelaiset lähtevät sarjaan ennakkosuosikkina. Helppoja voittoja ei ole luvassa kummallekaan, mutta Tapparalla on pienoinen etu puolellansa.

– He ovat tosi kurinalainen joukkue. Heillä on tiivis viisikko ja ovat todella kokenut ryhmä. Materiaali on laaja eikä muun muassa muutaman vuoden takainen maailmanmestarikaan mahdu edes kokoonpanoon, Törmänen arvioi.

Laaja materiaali nimenomaan tekee sen, että Tappara on ennakkosuosikki tähän ottelupariin. Paperilla ei ole silti ennenkään sarjoja ratkaistu vaan pelaamalla pelikentällä. Paljon saa kuitenkin HIFK tehdä, mikäli helsinkiläiset mielivät jatkoon tästä sarjasta ja muutoksia on pelaamiseenkin tultava, sen tietää myös Törmänen.

– Kyllä meidän pitää pystyä puolustamaan hyvin. Jäähyjä on turha ottaa ja ylivoiman pitää tuikkia siinä vaiheessa, kun tulee se mahdollisuus. 60 minuuttia täytyy pelata joka pelissä. Se nähtiin runkosarjassa parissa pelissä, kun 58 minuutilla tuli vasta ratkaisu, Törmänen vaatii.

Lue Faneille.comin puolivälieräennakot täältä.