Tiistain liigakierros – haastaako Tappara Kärpät runkosarjan mestaruudesta?

Tiistaiseen tapaan pelataan lähes täysi Liigakierros klo 18.30 alkaen. Aikamoiseksi arvausleikiksi välillä mennyt tuo Liigakiekko, mutta tässä muutama pointteri ja minun näkemyksiäni päivän otteluista .

humlaaltone

HPK-Blues 2.30-3.85-2.60 (Betsson)

Tasaista vääntöä on nähty näiden joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Kahdessa edellisessä otteluissa nähty vain kolme maalia per ottelu ja voittaja on aina ollut vain maalin parempi. Kerho nappasi tasauskierrokselta Ilvestä vastaan pistettä vajaat täydet pojot. Blues sai vääntää HIFK:n kanssa kaksi ottelua pitemmän kaavan mukaan, joista ensimmäisen se hävisi jatkoajalla kun taas toisesta se selviytyi voittolaukausten jälkeen voittajana. Espoolaisten neloskenttä Liivik-Pöysti-Pitkänen oli viikonloppuna tulessa iskien viisi maalia. Juuse Saros on jatkanut vahvoja otteita HPK:n maalilla. Tiukkaa vääntöä siis luvassa! Otteluvoitot ovat tältä kaudelta vielä tasan ja pudotuspelit kummankin mielessä. Klassinen kuuden pisteen ottelu ja itse lähden haistelemaan tasuria tai alle 4,5 maalia kertoimella 1.70.

Jokerit-KalPa 1.65-4.45-4.15

KalPan meno on synkkää. Joukkueen playoff haaveet menivät tasauskierroksen kahden tappion mukana. Pelicans oli KalPaa parempi 5-0 ja 1-2JA. Kuopiolaiset ovat menettäneet paljon loukkaantumisten takia. Joukkueesta puuttuu vähintään kentällinen runkopelaajia, mukana myös joukkueen tähtiin lukeutuva Artturi Lehkonen. Jokerit voitti Kärpät ensimmäisessä viikonlopun ottelussa 3-2 Jere Karalahden jatkoaikamaalilla. Toisessa Oululaiset näyttivät Jokereille maalinteon mallia iskien taululle 5-2 lukemat. Jokerit on tiukasti kiinni playoff paikassa, mutta turhiin pistemenetyksiin ei silti ole varaa. Sijojen 6 ja 11 välillä on 9 pistettä ja muutamalla joukkueella on pari peliä vielä taskussa. Tiukkaa vääntöä tulee loppukausi olemaan playoff paikkojen jakamisessa. KalPa on kauden aikana voittanut Jokerit kahdesti Kuopiossa ja Jokerit vastaavasti Ilmalassa. Mikä on kuopiolaisten henkinen tila tavoitteiden valuttua läpi sormien? Jokerit lapulle.

Pelicans-Ilves 2.11-4.15-2.80

Vain piste erottaa joukkueet sarjataulukossa. Taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy, Pelicans on Liigassa sijalla yhdeksän ja Ilves kymmenentenä (ottelun vähemmän pelanneena). Ilveksen viiden ottelun voittoputki on kääntynyt nyt neljän matsin tappioputkeksi. Lahtelaiset taas ovat löytäneet aivan uuden vaihteen silmään ja tilastoihin on nyt lyöty kuusi voittoa viimeisestä kahdeksasta pelistä. Taitavasta Michael Keräsestä olen jo puhunut ja hänen merkityksensä tupsukorville on korvaamaton. Pelicansilta löytyy ratkaisijoita useampaan ketjuun. Vili Sopanen on päässyt viime otteluissa mukavasti pisteille ketjukaverien Ritamäen ja Paakkolanvaaran avustuksella. Otteluvoitot kaudelta Ilvekselle 2-1. Pelicans voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen voittolaukauskilpailun jälkeen. Ilveksen voitot 1-2 ja 3-2. Tiukalta vaikuttaa, mutta vaaka kallistuu kuitenkin Lahtelaisten puolelle. Pelicans ML antaa kertoimen 1.65, mutta se ei oikein nappaa.

SaiPa-Ässät 1.88-4.25-3.30

SaiPa kyykytti liigakakkosta Tapparaa yllättäen kahdesti tasauskierroksella. Ässät pelasi jumbo TPS:n kanssa kaksi tiukkaa vääntöä, joista irtosi patapaitojen pettymykseksi vain kaksi pistettä jälkimmäisestä 1-0 jatkoaikavoitosta. Rasmus Rinne torjui Ässien maalilla kummassakin ottelussa vakuuttavasti (2ottelua, 54 torjuntaa, 2 päästettyä maalia ja nollapeli). Niklas Hagman on pelannut nyt kolme ottelua ilman tehopisteitä. Paikkoja miehelle syntyy, mutta tuloksia ei. Kääntyykö kurssi tänään? SaiPa on vienyt joukkueiden kummatkin kohtaamiset. Viimeksi se haki pisteet marraskuun lopulla Porista 1-4. Voitot Tapparasta pitää osakkeet lappeenrantalaisten puolella.

Tappara-Kärpät 2.40-3.85-2.50

Tapparan taistelu runkosarjan voitosta koki takaiskun viikonloppuna kahden tappion muodossa. Kärpät on vain viisi pistettä edellä tamperelaisia, mutta oululaiset ovat pelanneet kolme ottelua vähemmän. Tämä ottelu luultavasti ratkaisee runkosarjavoiton, joten jos se porkkanapöksyjä kiinnostaa niin voitto olisi otettava varsinaisella peliajalla. Kärpät näytti hyökkäyspelaamisessa mallia toisessa ottelussaan Jokereita vastaan. Aaltonen-Maxwell-Huml ovat pitelemättömiä kun sille päälle sattuvat. Tappara on pelannut koko kauden tiiviin puolustuksen kautta. Kärpät taas välillä jopa leikitellyt huikeilla hyökkäyssommitelmilla. Mitä nyt käy kun Tapparan pitäisi pystyä roolit kääntämään? Tahto ja erikoistilanteet ratkaisevat. Tiukkaa vääntöä. Kärpät ML tarjoaa kertoimen 1.92. Nappaan siihen kiinni.

TPS-JYP 3.45-4.10-1.85

Jyväskyläläisten hurrikaanipaitojen kunto näyttää vihreää. Kuusi voittoa putkeen ja viimeksi kaksi kolmen maalin voittoa Lukosta. TPS on pelannut erittäin viihdyttävää ja runsasmaalista jääkiekkoa viimeiset ottelut ja sama trendi jatkui Ässiä vastaan. Turkulaisten viidessä viimeisessä ottelussa on tehty keskimäärin 2,2 maalia ottelussa. JYP pääsee tänään tulittamaan Fredrik Norrenaa urakalla. Kysymys onkin, kuinka viimeistely maistuu ja lähtevätkö vedot koskaan lavasta. TPS on ollut tällä kaudella lappujeni polttaja, joten tehkää omat johtopäätökset vaikka tunteen perusteella. Yllätyksiin TPS hyvänä päivänä pystyy! Nyt sivussa kuitenkin tärkeät hyökkäyspään pelaajat Tadas Kumeliauskas ja Derek Famulare. Myös Markus Seikola on turkulaisilta sivussa. Jyväskylän kapteeni Eric Perrin teki seuralle tärkeän jatkosopimuksen ja se voi näkyä positiivisesti pelaajan otteissa. Turkulaisesta kotiyleisöstä ei tukea tule. JYP -1.5 maalia antaa mukavan kuuloisen kertoimen 2,50.

Linkki Betssonin Liiga-kohteisiin