Illan Liiga-kierroksen pointit: Jatkaako Jukurit yllätyksiä HIFK:n kustannuksella?

Liiga jatkuu torstaina neljän ottelun voimin. Luvassa on mielenkiintoisia kamppailuja, kun muun muassa mainiosti kautensa aloittanut Jukurit vierailee Helsingissä ja Kärpät pyrkii palaamaan voittojen tielle tiistaisen sukelluksen jälkeen isännöimällä HPK:ta. Tässä pointit illan otteluihin.

Jatkuuko Jukurien vire?

Jukureille ei povattu kovinkaan ruusuista debyyttikautta Liigassa. Mainio alku olikin joukkueen elinehto, jotta kaudesta ei muodostuisi täydellistä pannukakkua. Jukurit on käyttänyt tilaisuutensa erinomaisesti, sillä joukkue matkustaa Helsinkiin kolmen ottelun voittoputkessa. Mikkeliläisten peli ei silmiä hivele, mutta pistetili kasvaa tasaiseen tahtiin. Risto Dufvan kädenjälki onkin näkynyt nousijajoukkueessa välittömästi.

Torstaina Jukureiden haaste on melkein vaikein mahdollinen, kun joukkue kohtaa HIFK:n vieraissa. Helsinkiläiset ovat kuitanneet viidestä ottelusta neljä voittoa, tosin otteissa on silti ollut paljon parantamisen varaa. HIFK on tehnyt edellisessä neljässä ottelussa vain kahdeksan maalia, vaikka voittoja on irronnut kolme. Erityisesti joukkueen ylivoimapeli on tökkinyt. HIFK on ainoa joukkue, joka ei ole vielä onnistunut maalinteossa ylivoimalla. Helsinkiläiset ovat kuitenkin päässeet pelaamaan ylivoimaa jo lähes 18 minuuttia. Yksi suuri tekijä on ollut viime kauden pelillisen moottorin Teemu Ramstedtin poistuminen joukkueesta, eikä Antti Törmänen ei ole onnistunut vielä löytämään uutta kapellimestaria ylivoimaan.

Pelicans hurjassa iskussa Poriin

Ässät ja Pelicans lähtevät torstain kamppailuun täysin eri lähtökohdista. Porilaisilla on alla kolme peräkkäistä tappiota eikä joukkue ole pystynyt nappaamaan täyttä pistepottia vielä kertaakaan. Pelicansin kauden kaksi ensimmäistä ottelua sujuivat maaleitta, mutta tämän jälkeen lahtelaiset saivat ruudin kuivaksi. Joukkue matkaa Poriin kolmen ottelun voittoputkessa, jonka aikana Pelicans on iskenyt peräti 16 maalia. Vähillä muutoksilla kauteen lähteneet lahtelaiset ovat saaneet kasattua heti alusta lähtien toimivat ketjut. Varsinkin Miska Siikosen johtama kolmosvitja on ollut yksi alkukauden positiivisimpia yllättäjiä. Myös Pelicansin ykkösnyrkki sai vihdoin urut kunnolla auki, kun Vili Sopanen kumppaneineen kuritti Lukkoa neljän maalin edestä. Ässillä on vastaavasti ollut suuria ongelmia maalinteon kanssa. Joukkue on onnistunut kuudessa ottelussa maalinteossa vain kahdeksan kertaa.

Palaako Kärpät voittojen tielle syöksylaskun jäljiltä?

Kärpät uusiutui rajusti kesän aikana ja joukkueen alkukausi on ollut todella kivinen. Viidestä ottelusta kerätyt neljä pistettä on raju pettymys kärkipäähän povatulle joukkueelle. Lauantaina napattu kauden avausvoitto Ässistä oli vakuuttava, mutta tiistaina tuli jälleen lunta tupaan. Tappara suorastaan leikitteli oululaisvierailla ja tyylitteli voiton numeroin 5–1. Kärppien ja Tapparan kohtaamiset ovat perinteisesti olleet jännittäviä ja tasaisia, mutta tiistaina nähtiin täysin yksipuolinen näytös.

Oululaisten tilannetta ei helpota se, että muun muassa John Albert ja Niklaus Olausson ovat loukkaantumisten takia sivussa. Torstaina Kärpät kohtaa HPK:n, joka jäi tiistaina ensimmäistä kertaa pisteittä, kun Lukko haki pisteet Hämeenlinnasta maalein 5–1. Numerot eivät kerro aivan koko totuutta ottelusta, sillä myös HPK:lla oli paikkansa. Hämeenlinnalaisilla oli ongelmia maalivahtipelin suhteen, sillä joukkueen verkkoon upposi luvattoman helppoja maaleja. Erinomaisesti kauden aloittanut Emil Larmi aloitti ottelun, mutta vaihdettiin pois toisen erän alussa Lukon kolmannen osuman jälkeen.

KooKoo ja Sport päinvastaisista asetelmista illan otteluun

KooKoo ja Sport lähtevät torstain kamppailuun mielenkiintoisista lähtökohdista. KooKoo on voittanut molemmat kotiottelunsa kukistaen SaiPan ja HIFK:n, mutta kolmesta vieraspelistä pisteitä ei ole irronnut ainuttakaan. Sport on vastaavasti hävinnyt molemmat kotiottelunsa, mutta hakenut vieraista kaksi voittoa. Vaasalaisten peleissä on tehty kuluvalla kaudella poikkeuksellisen vähän maaleja, sillä joukkue on neljässä ottelussa viimeistellyt seitsemän osumaa, mutta päästänyt omiin vain kuusi. Tomek Valtonen ei olekaan vielä saanut aivan parasta terää irti paljon uusiutuneesta joukkueesta, vaikkakin viisikkopeli toimii varsinkin omaan päähän jo varsin kelvollisesti.

KooKoo on vastaavasti saanut kasattua kivikovan ykkösnyrkin, ja varsinkin Juha-Pekka Haataja sekä Josh Green ovat olleet mainiossa iskussa. KooKoon ja Sportin kohtaamiset Liigassa ovat olleet tasaisia vääntöjä. Kaikki viime kauden neljä kohtaamista päättyivät maalin erolla ja kolmesti ratkaisua jouduttiin hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen. Tasaista vääntöä on sopii odottaa myös torstailta.

Kierros alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Seuraa maan parasta kiekkoa Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press