Top 10: Liigan alkukauden flopit

Liigan alkukausi ei ole ollut kaikille tähdille ruusuilla tanssimista. Faneille.com lista kauden suurimmat flopit.

1. Ivan Huml

34-vuotias tshekkitaituri on ollut aina pomminvarma pistelinko, mutta hänen alkukautensa on mennyt täysin alakanttiin. Mies on iskenyt viime kausina hirmuisia tehoja Kärpissä ja oululaiset ovat pulittaneet Humlista maltaita. Nyt rahoilla ei olla saatu vastinetta, sillä flegmaattinen hyökkääjä on iskenyt 19 ottelussa tehot 2+6=8. Hinta-laatu-suhde ei tällä hetkellä täsmää.

2. Lauri Taipalus

Taipalus ei ole HIFK:lle kovin kallis pelaaja, mutta odotukset olivat tänä syksynä korkealla. Oli viime vuonna Liigan parhaimpia offensiivisia puolustajia, mutta Taipalus on saalistanut tällä kaudella vain viisi tehopistettä. Kaiken lisäksi Taipaluksen kokonaisvaltainen peli on ollut huonoa ja käyrä näyttää rajusti alaspäin.

3. Patrick Davis

Kaudella 2013-14 Davis paukutti SaiPassa 22 maalia ja nous kertaheitolla Liigan eliittiin. Suuri palkka houkutteli miehen Oulun Kärppiin, mutta floppisiirtohan siitä tuli. Miehen taidot olivat tallella ja uusi alku pienemmässä seurassa piti muuttaa urasuunnan. Ikävä kyllä tämäkin vuosi näyttäisi menevän floppikategoriaan. Davisin piti olla KalPan ykköstykki, mutte tehot 3+2=5 ovat kaukana odotetusta. Peli-into on hukassa ja se näkyy miehen tekemisessä.

4. Tuomas Pihlman

tuomas-pihlman-jyp-liiga

Tuomas Pihlmanin tehot ovat jääneet uupumaan. (AOP)

JYP-hyökkääjän ura oli jo pahassa laskussa, kun Pihlman pelasi vuosina 2010-2014 Liigassa 233 ottelua saalistaen vain 55 tehopistettä. Viime kaudella hän sai uuden alun, kun vanha tuttu Pihlman kaivettiin esiin ja romuluinen hyökkääjä paukutti 21 maalia runkosarjassa. Paluu huipulle näyttää jääneen yhden kauden mittaiseksi, sillä tällä hetkellä Pihlman on kaukana huipputasostaan. Tällä kaudella hän on iskenyt 18 ottelussa tehot 4+2=6.

5. Stephen Dixon

Iskenyt aiemmin urallaan kovia tehoja Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Parhaimmillaan Liigan parhaimpia pelaajia, mutta alkukauden otteet ovat olleet kaukana Dixonin maksimitasosta. Viime kausi oli hankala, mutta Dixonin taidot ovat edelleen tallella, minkä vuoksi häneltä odotettiin tällä kaudella uutta tuloa. Sitä tuloa odotetaan vieläkin, sillä Dixon on jatkanut samaa rataa ja 50 tehopisteen kaudet ovat vain kaukainen muisto.

6. Petr Hubacek

JYPin luottoratsu on ollut tärkeä pelaaja kentän jokaisella osa-alueella, mutta tämän kauden perusteella sitä ei uskoisi. Pystynyt aina kelvollisiin tehoihin, mutta pistesaldo 0+4 on suorastaan surkea. Hubacekin hyvyyttä ei mitata vain pisteissä, sillä hän on ollut aina tärkeä kahden suunnan pelaaja, mutta syksyn aikana tshekkipeluri ei ole pystynyt erottumaan silläkään saralla.

7. Tomas Zaborsky

Slovakki on pelannut 15 ottelua tehoin 5+4. Kyseinen pistetahti toisi Zaborskylle täyden kauden aikana 20 maalia ja 36 tehopistettä, mikä olisi kelpo saldo. Nyt on kuitenkin kyseessä pelaaja, jonka pitäisi taistella Liigan pistepörssin voitosta. Eikä hänenkään kohdalla saa katsoa vain pistesaldoa. Zaborsky on hukannut tukuttain maalintekopaikkoja, tehnyt huonoja ratkaisuja ja esiintynyt flegmaattisesti. Vielä ei voida leimata todelliseksi flopiksi, mutta kaikki ainekset ovat siihen olemassa.

8. Eero Somervuori

somervuori-eero-liiga-blyes

Aukesiko Eero Somervuoren ketsuppipullo viimeinkin? (AOP)

Kokenut Somervuori on tullut tunnetuksi hyvänä maalintekijänä ja vielä viime kaudellakin hän tykitti 14 maalia ja 35 tehospistettä. Tällä kaudella hänelle soviteltiin suuri rooli Bluesin hyökkäyksessä ja jääaikaa on herunut kosolti. Teot ovat kuitenkin jääneet pieniksi, sillä hän iski vasta viime viikolla Liiga-kauden avausmaalinsa. 18 ottelua tehoin 1+3=4 on iso pettymys.

9. Jesse Mankinen

24-vuotias Mankinen on jo kokenut Liiga-pelaaja, sillä hän debytoi SaiPassa B-juniori-ikäisenä ja tilille on kertynyt reilusti yli 300 Liiga-ottelua. Hän osoitti SaiPassa olevansa iso lupaus iskien muun muassa kahdesti 16 maalin runkosarjan. Seurasiirron piti nostaa Mankisen taistelemaan Liigan maalipörssin kuninkuudesta, mutta paineet ovat käyneet liian koviksi. Mankinen on ajoittain väläytellyt osaamistaan, mutta tehot 1+3=4 ovat surkeaakin surkeampi tulos. Mankinen sopeutuu pelityyliltään KalPaan täydellisesti ja tarjolla on ollut isoa ruutua, mutta tulosta ei synny.

10. Henrik Koivisto

Koivisto pelasi upean debyyttikauden Jokereissa kaudella 2013-14. Viime kausi alkoi Lukossa, jossa häneltä odotettiin paljon, mutta Koivisto ei vastannut huutoon ja sai siirtyi keväällä Vaasaan. Lahjakkaan Koiviston piti olla Sportin kärkihyökkääjiä tällä kaudella, mutta hän on ollut kaukana siitä. Tehot 0+2 on surkea saldo, kun otetaan huomioon miehen kyvyt ja tarjottu rooli.

Kansikuva: All Over Press

Twitter: Trajamaki11