TOP 10: Liigan parhaat ulkomaalaiset

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

Liigan runkosarja lähestyy loppuaan ja on aika tarkastella hieman onnistumisia yksilöiden tasolla. Tälläkin kaudella Liigassa on nähty erinomaisia löytöjä ulkomaalaisvahvistusten suhteen, minkä lisäksi monet tutut nimet ovat jatkaneet vakuuttavalla linjalla. Tässä Liigan tämän kauden kymmenen parasta ulkomaalaisvahvistusta.

10. Joe Finley, HIFK

HIFK:n Joe Finley ihastuttaa omia ja vihastuttaa muiden kannattajia. Kovaotteinen puolustaja on painavien taklaustensa myötä otsikoissa tasaisin väliajoin. Kohuotsikot ovat peittäneet osittain taakseen sen, että järkälemäinen Finley on laadukas puolustaja Liigaan. Vastustajan hyökkääjillä ei ole helppoa, kun Finley parkkeeraa reilun parimetrisen runkonsa maalin eteen ja käy hommiin. Esimerkiksi Miro Heiskanen on pystynyt murtautumaan pääsarjaan ja pelaamaan erittäin mainiosti, kun Finley on luutinut rinnalla ja Heiskanen on saanut keskittyä täysin vahvuuksiinsa.

9. Zach Budish, Jukurit

Jukurit operoi varsin pienellä budjetilla eikä sarjanousijalla ole juuri varaa huteihin ulkomaalaishankintojen suhteen. Mikkeliläiset osuivatkin kultasuoneen ainoan ulkomaalaispelaajansa suhteen. Pääosin vain ECHL:ssä aikaisemmin kiekkoillut Zach Budish on kotiutunut Liigaan hyvin ja napannut paikkansa Jukureiden ykkösvitjasta. 25-vuotias hyökkääjä on erittäin monipuolinen ja nakuttanut 57 ottelussaan tehot 14+22, millä irtoaa toinen sija Jukureiden sisäisestä pistepörssistä.

8. Dave Spina, TPS

Reilut kolme kautta Suomessa kiekkoillut Dave Spina on tullut tunnetuksi temperamenttisuudestaan. Amerikkalaisen kiekolliset taidot ovat kiistattomat, sillä laituri on nakuttanut Liigassa 165 ottelussa peräti 125 pistettä. Vastapainona on sitten ajoittaiset turhautumiset ja kiukuttelut kaukalossa. Ensimmäisellä täydellä kaudellaan SaiPan paidassa Spinalle tuomittiinkin peräti 98 rangaistusminuuttia. Liukas laituri on yksi sarjan parhaimpia luistelijoita, minkä lisäksi hän omaa erinomaisen pelisilmän ja osaa myös viimeistellä tehokkaasti.

7. Corey Elkins, HIFK

Corey Elkinsistä on muodostunut reilussa viidessä kaudessa helsinkiläisten selkäranka eikä ole sattumaa, että HIFK:n kevään konttaaminen alkoi lähes välittömästi luottosentterin loukkaannuttua. Elkins omaa tehtaan takuun ja päävalmentaja Antti Törmänen tietää täsmälleen, mitä hyökkääjältään saa. Elkins on nakuttanut pelaamissaan 222 ottelussa mainiot 129 pistettä, mutta ennen kaikkea kyseessä on tasapainoinen ja monipuolinen hyökkääjä, jonka voi heittää kentälle missä tahansa vaiheessa ottelua.

6. Eric Perrin, TPS

Eric Perrin on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja vaikka luistin ei liikukaan aivan yhtä terävästi kuin parhaimpina vuosina, niin pelisilmä ei ole kadonnut minnekään. 41-vuotias hyökkääjä on edelleen mainio pelimies Liigaan ja tekee kovaa jälkeä illasta toiseen. Perrin on myös esimerkillinen johtaja, mistä kertoo kolmena viimeisenä JYPin kautena rinnassa komeillut C sekä Turussa paitaan lätkäisty A. Perrin on nakuttanut Liigassa pelaamissaan 533 ottelussa peräti 453 tehopistettä. Tällä kaudella 39 ottelussa on syntynyt mainiot pisteet 12+17.

Eric Perrin on saalistanut kahden TPS:ssa pelatun kauden aikana 63 tehopistettä. Kuva: AOP

5. Shaun Heshka, Kärpät

Shaun Heshka palasi suurin odotuksin kuluvalla kaudelle Liigaan, olihan kanadalainen valittu sarjan parhaaksi puolustajaksi neljä vuotta sitten Ässissä. Hehska on vastannut huutoon ja saalistanut 55 ottelussa tehot 7+22, millä irtoaa kolmas sija Liigan puolustajien pistepörssissä. Edelliset kaudet SHL:ssä ja KHL:ssä kiekkoillut puolustaja on ollut Kärppien tasaisimpia suorittajia ja kellottanut keskimäärin yli 24 minuuttia peliaikaa ottelua kohden. 31-vuotiaalla Heshkan sopimus Kärppien kanssa kattaa vielä ensi kauden.

4. Henrik Tallinder, TPS

Henrik Tallinder on luutinut turkulaisten takalinjoilla vajaan 700 NHL-ottelun kokemuksella kohta kaksi kautta. Kokemus näkyykin 38-vuotiaan ruotsalaisen otteissa: Tallinderilla ei ole kaukalossa ikinä kiire, vaan hän osaa lukea peliä erinomaisesti. Tallinder on erittäin monipuolinen ja luotettava puolustaja, joka johtaa ennen kaikkea esimerkillään. Tämän lisäksi konkari viimeistelee sivussa mainion määrän pisteitä, kun kahden kauden aikana Liigassa pistepussi on karttunut 60 pisteellä. Tallinder omaa ehkä hieman yllättäen myös erittäin hyvän laukauksen, mitä ruotsalainen säästelee ajoittain hieman liikaakin.

3. Justin Hodgman, Pelicans

Justin Hodgman ei jätä kaukalossa ketään kylmäksi. Kanadalainen on lähes jokaisessa ottelussa mukana joko hyvässä tai pahassa. 28-vuotias Hodgman pystyy kääntämään henkilökohtaisella taidollaan kamppailuja joukkueensa eduksi, mutta vastapainona on temperamenttisuus, johon vastustajat pyrkivätkin usein iskemään. Kun Hodgman on pelipäällä, niin mies on erittäin vaikeasti pysäytettävissä. Vastaavasti kun pelihuumori loistaa poissaolollaan, niin mikään ei onnistu. Tätä kuvaa hyvin Hodgmanin edellinen visiitti Lahteen: kanadalainen oli johdattamassa loistavilla otteillaan Pelicansia loppuotteluihin, mutta katseli ratkaisevan ottelun voittomaalin jäähyaitiosta oltuaan kärsimässä käytöskymppiä. Hodgman on osoittanut tällä kaudella olevansa mainiossa iskussa ja viimeistellyt loukkaantumisista huolimatta 25 ottelussa tehot 10+9.

2. Dominik Hrachovina, Tappara

Dominik Hrachovina kiekkoilee Suomessa jo seitsemättä kauttaan ja on tehnyt määrätietoista nousua kohti huippua. Tshekkiläinen sai jo viime kaudella runkosarjassa kohtalaisesti vastuuta ja pelasi pääosin erinomaisesti, mutta pudotuspeleissä ykköstorjujan viitta oli Tomi Karhusen harteilla. Tällä kaudella Hrachovina on kantanut päävastuun tolppien välissä ja noussut sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon. Tshekkiläinen on esimerkiksi torjunut liigavahdeista eniten voittoja joukkueelleen. 22-vuotias maalivahti ei ole erityisen iso, mutta paikkaa tätä loistavalla sijoittumisella.

1. Erik Thorell, TPS

Erik Thorell on osoittautunut melkoiseksi löydöksi TPS:lta. Kolme edellistä kautta Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kiekkoillut ruotsalainen on takonut Liigassa peräti 21 osumaa, millä irtoaa maalipörssin kolmas sija. 21-vuotias laituri on äärimmäisen vaikeasti pideltävissä maalin läheisyydessä ja omaa loistavan laukauksen, mikä on vastustajien kannalta todella vaarallinen yhdistelmä. Lisäksi Thorell on hyvä luistelija ja tekee tunnollisesti töitä myös omaan päähän sekä omaa mainion pelisilmän. Ruotsalainen teki jo viime kaudella tuhoja Allsvenskanissa, mutta on sulautunut Liigan tasoon hämmästyttävän hyvin.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla 18 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press