TOP 10: Liigan toistaiseksi kovimmat hankinnat

Ruutu LogoVoit seurata kaikki Liiga-ottelut ensi kaudella tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Liiga on kesälomalla, mutta joukkueiden kilpavarustelu tulevaa kautta kohtaan käy kuumana. Monet joukkueet ovat tehneet todella kovia hankintoja, joista listasimmekin nyt kymmenen kovinta. Listauksen ulkopuolelle jäi vielä iso liuta nimekkäitä pelaajia, joten ensi kaudesta voi jo nyt povailla varsin kiimaista.

Eri pelipaikkojen pelaajien vertaileminen keskenään on luonnollisesti haasteellista, ja on täysin makukysymys, olisiko esimerkiksi Tapparan Veli-Matti Vittasmäki ansainnut paikkansa kymmenen joukossa vai ei. Tässä meidän näkemyksemme toistaiseksi kymmenestä kovimmasta hankinnasta.

10. Julius Junttila, Kärpät

Julius Junttila tekee vuoden jälkeen paluun Kärppiin. Ruotsin valloitus ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja sopimus tulikin ennenaikaiseen päätökseensä. Oulussa laituri pääsee jälleen tuttuun ympäristöön ja jälki lienee sen mukaista. Ennen lähtöään Junttila takoi Kärpille viitenä peräkkäisenä kautena vähintään 25 pistettä. Kaksi mestaruutta Oulussa voittanut hyökkääjä on mainio lisä Kärppien ensi kauden nippuun.

9. Juhani Tyrväinen, HIFK

Edellinen kausi oli todellinen läpimurto 26-vuotiaalle Juhani Tyrväiselle. Kiekkoreippaan kasvatti oli aiemmin profiloitunut perinteiseksi kahden suunnan hyökkääjäksi, joka hoiti varsinkin puolustusvelvoitteet kiitettävästi. Viime sesongilla Tyrväinen johti esimerkillisesti Pelicansin ykkösnyrkkiä ja takoi pisteet 14+29, mikä on ylivoimaisesti hyökkääjän uran paras lukema. HIFK:ssa on tiedossa iso rooli, joten haastetta Helsingin kirkkaissa valoissa tulee riittämään.

8. Janne Keränen, Lukko

Janne Keränen kuului KalPan huippukauden tärkeimpiin palasiin, sillä laituri takoi runkosarjassa peräti 24 täysosumaa. 29-vuotias hyökkääjä on rutinoitunut maalintekijä Liigassa, sillä hän on viimeistellyt 555 ottelussa 121 osumaa. Nyt edessä on paluu Raumalle, jossa Keränen vietti aiemmin jo viisi kautta. Pekka Virta jatkaa miehen valmentajana, joten kyseessä on varsin turvallinen ja tehokas hankinta.

7. Niko Mikkola, Tappara

Niko Mikkola kuuluu suomalaisen kiekkoilun tulevaisuuden suuriin nimiin. Päättynyt kausi oli 21-vuotiaan puolustajan toinen pääsarjatasolla ja kehitysaskeleet ovat olleet valtavia. Mikkola kuului KalPan takalinjojen luotettavimpiin pakkeihin ja siirto hallitsevan mestarin riveihin tehnee uran kannalta hyvää. Kookas puolustaja debytoi talven aikana jo Leijonissa ja seuraavana askeleena onkin maajoukkuepaikan vakiinnuttaminen.

6. Erik Thorell, HIFK

TPS osui Erik Thorellin tapauksessa kultasuoneen. Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Liigaan siirtynyt hyökkääjä takoi viime kaudella turkulaisille peräti 24 maalia. Erinomaisen laukauksen omaava Thorell on myös äärimmäisen vaikeasti pideltävissä maalinedustalla. HIFK onnistui lopulta haalimaan ruotsalaisen riveihinsä ja Thorell pääsee pelaamaan tulevallakin kaudella Ari-Pekka Selinin alaisuudessa.

5. Miika Koivisto, Kärpät

Viime kaudella Jukureissa kiekkoillut Miika Koivisto oli ehdottomasti yksi joukkueelleen tärkeimpiä pelaajia. 26-vuotias puolustaja oli sarjanousijan takalinjojen kuningas ja sijoittui puolustajien pistepörssin toiselle sijalle, kun 56 ottelussa syntyi tehot 4+33. Koivisto oli myös sarjan työllistetyin kenttäpelaaja, kun hän pelasi keskimäärin yli 27 minuuttia iltaa kohden. Sportin kasvatti debytoi niin ikään maajoukkueessa talven aikana.

4. Mikko Lehtonen, Tappara

Mikko Lehtosen ura on ollut rajussa nousukiidossa viime vuodet. Päättyneen kauden hän aloitti KooKoossa, jossa syntyi 43 ottelussa tehot 6+19. Siirtoikkunan takarajalla tie vei ruotsalaisen HV71:n riveihin, josta jäi muistoksi Ruotsin mestaruus. Lehtosen kausi päättyi lopulta MM-kisoissa, joissa hän merkkautti kaksi maalia kymmenessä ottelussa.

3. Mikko Mäenpää, JYP

Mikko Mäenpää lukeutuu Liigan kovien paluumuuttajien joukkoon. 34-vuotiaan puolustajan kaksi edellistä kautta sujuivat Sveitsissä, joiden aikana hän nakutti 80 ottelussa peräti 61 tehopistettä. 34-vuotias Mäenpää on pelimies hyvässä iässä, joten JYP saa takalinjoilleen todella kovan puolustajan. Tapparan kasvatti tuo valtavasti apuja erityisesti kiekolliseen peliin.

2. Ilari Filppula, TPS

Ilari Filppulalla on varmasti hyvät muistot Turusta. Edellinen, kaksi kautta kestänyt visiitti TPS:n riveissä päättyi Suomen mestaruuteen vuonna 2010. Sittemmin sentteri on takonut kovia pisteitä Jokereissa, KHL:ssä, NLA:ssa ja SHL:ssä. 35-vuotias Filppula on kiekollisesti äärimmäisen taitava ja tuo turkulaisten hyökkäykseen ison annoksen juonikkuutta. EVU:n kasvatti pystyy nostamaan ketjukavereidensa tasoa ja luomaan maalipaikkoja tyhjästä.

1. Jarkko Immonen, JYP

Toistaiseksi kovin hankinta Liigaan on Jarkko Immonen, ja aikamoisen nimen saisi joku joukkue lyödä pöytään, jotta Rantasalmen sulttaani kärkisijalta syrjäytettäisiin. 35-vuotias keskushyökkääjä pelasi kaksi edellistä kautta Zugin riveissä Sveitsissä ja tätä edelsi kuusi vuotta kestänyt jakso KHL:ssä. Jyväskylään Immonen palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja miehen edellinen kausi JYP:issä päättyi niin ikään mestaruuteen. Kokenut sentteri on kiekollisesti äärimmäisen taitava, mutta hoitaa velvoitteet puolustussuuntaan myös mainiosti. Ennen kaikkea hän tuo Jyväskylään ison annoksen johtajuutta.

Faneille.com seuraa Liigan pelaajasiirtoja suurennuslasilla koko kesän. Voit katsoa kaikki toistaiseksi tapahtuneet siirrot täältä:

Liigan kaikki pelaajasiirrot kaudelle 2017-18

Kansikuva: AOP