TOP 10: Sopimuksettomat liigapelaajat

Ruutu LogoVoit katsoa kakki Liiga-ottelut myös ensi kaudella tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelusta.

Liigajoukkueiden kilpavarustelu tulevaa kautta varten käy kuumana. Vielä on kuitenkin vapailla iso liuta kovia pelimiehiä. Tässä kymmenen kovinta peluria, jotka vielä viime kaudella kiekkoilivat Liigassa, mutta ovat vielä tällä hetkellä ilman sopimusta.

10. Tuomas Pihlman, JYP

Tuomas Pihlmanin pari edellistä kautta ovat olleet loukkaantumisten sävyttämiä ja haastavia. Päättyneellä sesongilla Pihlman pelasi 44 ottelua, joissa syntyi tehot 7+5. Vielä pari vuotta sitten JYPin varakapteeni takoi runkosarjassa yli 20 maalia, mikä kuvastaa miehen kykyjä. 34-vuotias hyökkääjä on pelannut Liigassa yli 600 ottelua ja takonut 148 täysosumaa. Loukkaantumiset ovat vieneet liikkeestä parhaan terän pois, mutta maalin edessä kookas hyökkääjä pystyy edelleen tekemään tuhojaan.

9. Jerry D’Amigo, Ilves

Ilveksen ulkomaalaishankinnat eivät ole perinteisesti osuneet aivan nappiin, mutta Jerry D’Amigo oli poikkeus. 26-vuotias amerikkalainen oli joukkueensa paras pistemies, kun 48 ottelussa kertyi tehot 13+20. Liukasliikkeinen hyökkääjä oli tosin hieman epätasainen. Jossain peleissä hän oli kaukalon kuningas, kun taas toisinaan vaelteli aivan varjojen mailla.

8. Terry Broadhurst, KooKoo

KooKoon kausi oli haasteellinen, mutta Terry Broadhurst kuului joukkueensa kantaviin voimiin. Tehot 14+22 oikeuttivat kouvolalaisten sisäisen pistepörssin toiseen sijaan. 28-vuotias amerikkalaislaituri oli erityisen hyvässä iskussa kevätkaudella.

7. Jesse Saarinen, Kärpät

Jesse Saarisen paluu kotimaan kaukaloihin ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä hyökkääjä  kärsi kauden aikana loukkaantumisista. 34 ottelussa kertyi lopulta tehot 6+17, mikä oli kohtalaisen hyvä suoritus tämän kauden Kärpissä. 31-vuotias laituri omaa poikkeuksellisen hyvän liikkeen Liigaan, mutta vastapainona loukkaantumiset vaikuttavat tämän takia huomattavasti enemmän.

6. Brock Trotter, Kärpät

Brock Trotter saapui Lappeenrantaan lokakuussa. SaiPassa kanadalainen ei kuitenkaan päässyt aivan odotettuun liitoon ja rooli jäi hieman kysymysmerkiksi. SaiPa kevensikin palkkakulujaan kauppaamalla hyökkääjän helmikuussa Ouluun. Kärpissä Trotter kuului joukkueensa parhaimmistoon ja nakutti yhdeksässä runkosarjan ottelussa tehot 4+8. Koko kauden saldona oli 42 ottelua pistein 12+19. Trotter osoitti olevansa mainio pelimies Liigaan ja koko kautena Kärppien kaltaisessa roolissa voisi syntyä tuhoisaa jälkeä.

5. Curtis Hamilton, TPS

Curtis Hamilton aloitti SaiPassa räjähtävästi ja johti pitkään sarjan maalipörssiä, mutta vajosi sittemmin muun joukkueen mukana. Tästä huolimatta hän kuului lappeenrantalaisten johtaviin pelaajiin ja sijoittui SaiPan sisäisen pistepörssin kolmannelle sijalle, kun 43 ottelussa karttui pisteet 14+13. Hamiltonin tie vei helmikuussa TPS:n paitaan, mutta Turun valloitus meni välittömästi pipariksi loukkaantumisen myötä.

4. Justin Hodgman, Pelicans

Lahtelaiset saivat lokakuussa odotetun paluumuuttajan, kun Justin Hodgman palasi Pelicansin paitaan. Kanadalaisen paluusta jäi kuitenkin hieman vaisu kuva, osittain varmaan valtavista odotuksista johtuen. Hodgman pelasi loukkaantumisten takia vain 26 ottelua, joissa syntyi tehot 10+10. Terveenä ollessaan Hodgman kuuluisi sarjan kärkipelaajien joukkoon, vaikka kuumakallen keskittyminen peliin onkin aina ajoittain koetuksella.

3. Michel Miklik, JYP

11 runkosarjaottelun myötä harvemmin pääsee parhaiden vapaiden pelaajien listalle, mutta Michel Miklik osoitti jo näissä peleissä poikkeuksellisia kykyjä. Joulukuussa JYPiin siirtyneen hyökkääjän sesonki meni osittain pipariksi hänen jäätyään Joe Finleyn hurjan pommin alle. Kaukalossa ollessaan slovakialainen osoitti olevansa erinomainen pelaaja ja omaavansa erinomaisen laukauksen. Miklik oli JYPin paras pistemies pudotuspeleissä saalistettuaan 15 ottelussa tehot 6+3.

2. Dave Spina, TPS

Dave Spina on näyttänyt reilun kolmen kauden aikana olevansa erinomainen vahvistus Liigaan. Amerikkalainen on tehnyt pelaamissaan 166 ottelussa peräti 122 tehopistettä. Nopea ja taitava laituri omaa erinomaiset kiekolliset taidot, mutta vastapainona on omalle joukkueelle haitalliset ”rottailut”. Kun Spinan peli luistaa, niin hän on käytännössä pysäyttämätön, mutta huonona päivänä hän on joukkueelleen enemmänkin haitaksi. Näin kovia pelimiehiä harvemmin on enää vapaana tässä vaiheessa vuotta.

1. Tomi Kallio, TPS

Tomi Kallion tapauksessa kysymys on, että jatkuuko ura vai ei. Mikäli 40-vuotias legenda päättää jatkaa uraansa, niin seurasta ei liene epäselvyyttä. Kaksi vuotta sitten TPS:ään palannut laituri on kuulunut molemmilla kausilla joukkueensa parhaimmistoon ja johtanut turkulaisia esimerkillään. Varsinkin päättyneellä sesongilla jälki oli huimaa. Kallio jäi vain kolmen pisteen päähän Liigan piste-ennätyksestään, kun 59 ottelussa kertyi tehot 20+30. Huima saavutus seniorilta, jonka arvoa ei mitata vain tehopisteissä. TPS:llä on riveissään paljon nuoria pelaajia, joiden on ollut helppo nousta pääsarjaan legendan rinnalla.

Liigassa on tapahtunut paljon mielenkiintoisia pelaajasiirtoja. Voit katsoa kaikki varmistuneet siirrot tästä:

Tässä Liigan kaikki pelaajasiirrot kaudelle 2017-18

Kansikuva: All Over Press