TOP 5: Ei mennyt kuten Strömsössä – liigakauden pahimmat selkäsaunat

Unibet tarjoaa vedonlyöntiin uusille asiakkaille 100 € talletusbonuksen

SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan, sillä jäljellä on enää kaksi kierrosta. Tälläkin kaudella kaukaloissa on nähty melkoisia murskajaisia, jolloin kaukalossa on ollut lähestulkoon vain yksi joukkue. Listasimmekin kuluvan kauden pahimmat selkäsaunat, mutta pelkkien lopputulosten lisäksi listauksessa on otettu huomioon joukkueiden lähtökohdat kamppailuihin.

5. Sport-Tappara 0-7

Tappara teki joulukuun lopussa tylyn ryöstöretken Vaasaan, kun joukkue pöllytti Sportia lukemin 7-0. Samalla syveni vaasalaisten tuska, sillä Sport oli hävinnyt jo edelliset viisi kamppailuaan. Ottelu oli ohi käytännössä jo ensimmäisen 14 minuutin jälkeen, kun tamperelaiset olivat takoneet kiekon jo neljästi kotijoukkueen verkkoon. Eniten Sportin kurituksissa kunnostautuivat Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen, jotka kuittasivat kolme syöttöpistettä mieheen. Tapparan maalilla torjunut Dominik Hrachovina kuittasi nollapelin 27 kopin myötä. Ottelun lopussa tunteet kiehahtivat, kun peräti viisi pelaajaa ajettiin ulos tappeluiden myötä. Erityisesti Ari Gröndahl halunnee unohtaa illan. Gröndahlin tehotilasto jäi kamppailussa viisi astetta pakkaselle ja ottelu tuli ennenaikaiseen päätökseen suihkukomennuksen myötä.

4. Pelicans-HIFK 8-3

Pelicans ja HIFK kohtasivat värikkäässä kamppailussa tammikuun lopulla ja reilut 5300 katsojaa saivat todistaa melkoista kotijoukkueen näytöstä, kun Pelicans leikitteli HIFK:lla. Lahden lauantaisauna oli heti alusta lähtien kuumana, sillä kotijoukkue teki jo avauserässä neljä osumaa vierailijoiden verkkoon. Erityisen kuumana oli Pelicansin Juhani Tyrväisen johtama kolmosvitja. Tyrväinen ja laiturinsa Vili Sopanen sekä Antti Erkinjuntti takoivat kamppailussa yhteensä pisteet 5+7. Kyseessä oli HIFK:n runkosarjan suurin tappio. Ennen tätä iltaa HIFK suurin tappio oli Lukolle maalein 0-4.

3. SaiPa-KooKoo 1-7

SaiPa ja KooKoo kohtasivat torstaina Kisapuistossa. Lappeenrantalaiset lähtivät kamppailuun haastavista lähtökohdista, sillä joukkueelta oli sivussa peräti 14 pelaajaa loukkaantumisten takia. Tämä näkyi myös kaukalossa, sillä KooKoo suorastaan leikitteli kotijoukkueella ja numerot olisivat voineet olla paljon suuremmat. Kouvolalaisten pistenikkarina kunnostautui Terry Broadhurst, jok saalisti peräti neljä syöttöpistettä. SaiPa sai kamppailussa vain kymmenen laukausta KooKoon maalia kohti, kun taas lappeenrantalaisten maalilla torjunut Frans Tuohimaa venyi kiekon eteen peräti 49 kertaa. Kyseessä oli varmasti KooKoolle kauden helpoimmat kolme pistettä.

2. Pelicans-KooKoo 8-0

KooKoo oli vastaavasti ottavana osapuolena lokakuun alussa Lahdessa, kun Pelicans järjesti melkoisen näytöksen. Lahtelaiset olivat läpi ottelun useamman potkun vierailijoitaan edellä ja kuittasivat pisteet lopulta maalein 8-0. KooKoon maalilla torjunut Samu Perhonen sai kyseenalaista kunniaa, sillä mies joutui olemaan koko kamppailun tolppien välissä. Kouvolalaisten kurituksessa kunnostautuivat erityisesti pisteet 1+2 iskeneet Marko Pöyhönen ja Antti Erkinjuntti sekä huimassa liidossa ollut Iikka Kangasniemi tehoin 2+2. Kyseessä oli KooKoon synkän syyskauden huipentuma, sillä joukkue oli hävinnyt edellisellä viikolla TPS:lle maalein 2-8.

1. Lukko-Jukurit 1-7

Isoin odotuksin kauteen lähteneen Lukon syksy alkoi vaatimattomasti, sillä joukkue nappasi ensimmäisestä 21 ottelustaan vain kolme voittoa varsinaisella peliajalla. Pahin pohjakosketus nähtiin kauden 22. ottelussa, kun sarjanousija Jukurit ryöpytti vieraskaukalossa raumalaisia peräti maalein 7-1. Jukurit oli läpi kamppailun kotijoukkuetta edellä eikä Lukolta vastaavasti onnistunut tuona iltanakaan yhtään mikään. Peli oli ohi käytännössä jo toisen erän alussa, kun mikkeliläiset olivat iskeneet pikkumustan jo viidesti kotijoukkueen verkkoon. Pisteet jakautuivat kuitenkin tasaisesti vierailijoiden välillä, sillä 13 Jukureiden pelaajaa saalisti vähintään yhden tehopisteen ja joukkueen tehomies oli kaksi täysosumaa tykittänyt Topi Nättinen. Murskatappio kotikaukalossa oli viimeinen niitti Lukon seurajohdolle ja joukkue erotti seuraavana päivänä päävalmentaja Juha Vuoren kaksi päivää myöhemmin.

Jännitys tiivistyy ja Liigan runkosarja lähestyy loppuaan tällä viikolla vielä seitsemän ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press