KalPa haastaa sarjakärjen Oulussa ja SaiPa hakee lihotusta pistepussilleen Ässien kustannuksella

Päivän toinen jääkiekon ennakkopaketti kuuden ottelun kierroksella.

Kärpät – KalPa

Lähtökohdat: Kärpät jatkaa ylivoimaisessa sarjajohdossa 20 pisteen erolla. KalPa on sijalla 12, kolmen pisteen päässä playoffeista. Kärpiltä puuttuu kolme pelaajaa maajoukkuekutsujen vuoksi, he ovat Ville Leskinen, Veini Vehviläinen ja Radek Koblizek. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat Rasmus Kupari ja Mikko Niemelä. Mikko Manner on maajoukkueen mukana, joten valmentajan suitsia pitelee Lauri Mikkola. KalPalla on sairastuvalla kuusi pelaajaa: Toni Hyvärinen, Kai Kantola, Lasse Lappalainen, Kim Nousiainen, Valtteri Parikka ja Sebok Balazs.

Tilastot: Kärpät on liigan paras alivoimajoukkue, KalPa löytyy sijalta 9. Molempien joukkueiden ylivoimapeli on ollut sarjan keskikastia. Rangaistuksia Kärpät ottaa 5. eniten, noin 11,5 minuuttia per ottelu. KalPan sijoitus on kymmenes, noin kymmenen minuuttia per ottelu. Kahden minuutin jäähyissä mitattuna KalPa on sijalla kuusi, Kärpät yhdestoista.

Jussi Rynnäs saanee tänään vastuuta Kärppien maalinsuulla, kun Veini Vehviläinen on maajoukkuetehtävissä. Rynnäs on torjunut tällä kaudella 15 ottelua torjuntaprosentilla 92,82 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,66. KalPan ykkösmaalivahdin Denis Godlan vastaavat tilastot ovat 89,14% ja  2,83.

Kauden avausottelussa KalPa haki pisteet Oulusta jatkoajan jälkeen lukemin 3-2 ja Kärpät voitti kuukautta myöhemmin KalPan Kuopiossa maalein 4-2.

Terävin kärki Oululaisilta puuttuu, mutta vastuunkantajia riittää kaikkiin neljään kenttään, kun taas KalPalla on ennakkoon kaksi vahvempaa viisikkoa neljästä. Kärppien ykköskentässä on erikoinen tilanne, sillä laitahyökkääjät Jussi Jokinen ja Sami Anttila eivät ole tehneet maaliakaan tällä kaudella ja keskushyökkääjän paikalla on Nicklas Lasu. Edellisessä ottelussa Jokinen keräsi kolme syöttöpistettä. Aukeavatko kauden maalihanat jo toisessa ottelussa?

Suurin kysymysmerkki Kärppien kohdalla on viisikkojen pelaaminen yhteen, kun tutut pelaajat eivät ole vierellä. KalPa saa jalkeille kaksi tehokasta viisikkoa poissaoloista huolimatta, joten joukkue pystyy ainakin kohtalaisella tasolla haastamaan sarjaykkösen Oulussa.

SaiPa – Ässät

Edellisessä ottelussa Ässät ryösti kolme pistettä KalPalta hurjan puolustustaistelun, kiekon blokkausten ja kuuman maalivahdin Andreas Bernardin johdolla. Paineetta pelaava porilaisryhmä saa kaikessa rauhassa ajaa sisään junnupelaajia tulevaa kautta ajatellen ja KalPa-ottelu osoitti, että kiusaajan rooli sopii Ässille, eikä otteluihin lähdetä vain pelailemaan.

SaiPa on mennyt viime aikoina voitosta ja tappiosta toiseen ja peräti kahdeksan ottelua edellisestä kymmenestä on päättynyt yhden maalin erolla. Näistä neljä on mennyt jatkoajalle. Lappeenrantalaiset ovat sijalla yhdeksän, tasapisteissä Ilveksen kanssa.

Ulkomaalaisvahvistukset ovat tällä kaudella onnistuneet Saipasta, sillä joukkueen kaksi parasta pistemiestä ovat kanadalaisia. Kaksikkoa säestää mainiosti puolustaja Dan Kichton, joka on alituinen uhka vastustajalle taitavan kiekollisen pelinsä myötä.

Kauden aikaisemmissa kohtaamisissa molemmat joukkueet ovat voittaneet kerran varsinaisella peliajalla ja viimeisimmässä kohtaamisessa SaiPa haki pisteet Porista rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Ottelussa tehtiin peräti yhdeksän maalia, mutta huomioitavimpana asiana on Ässien nousu 1-4-tappioasemasta tasapeliin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla.

Lähtökohtaisesti SaiPalle voitto olisi erittäin tervetullut, sillä takana olevat kilpakumppanit ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän ja voitolla joukkue nousisi suoran pudotuspelipaikan tuntumaan. Ässien mielenkiinto kohdistuu omiin junioreihin ja heidän saamansa vastuun hyödyntämiseen.

Kansikuva: AOP