Vieläkö TPS:n konkareilla riittää virtaa venymiseen?

Monet odottivat Kärppien kävelevän TPS:n yli puolivälierissä, mutta turkulaiset ovat laittaneet hallitsevalle mestarille hyvin kampoihin. Maanantaina Ari-Pekka Selinin suojatit ovat kuitenkin tiukan paikan edessä, sillä oululaisilla on mahdollista katkaista sarja.

Kärppien ja TPS:n välinen sarja on ollut värikäs. Otsikoissa ovat olleet muun muassa turkulaisten painit toisessa ottelussa, Kärppien kyseenalainen kannatuslakana sekä Raksilan dj:n kappalevalinnat. Itse peli on jäänyt jopa hieman varjoon.

Säälipudotuspeleistä vauhtia hakenut TPS on kestänyt Kärppien kyydissä mainiosti. Turkulaisten kevätkausi on ollut kokonaisuudessaan mainio, mutta kausi uhkaa tulla päätökseen maanantaina. Joukkueen konkareiden pitäisi pystyä laittamaan vielä yksi isompi vaihde silmään.

Turkulaiset kestivät edellisessä kohtaamisessa kaksi erää kotijoukkueen vauhdissa. Päätöserässä Kärpät viimeisteli kolme maalia ottaen kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan. Varsinkin oululaisten nuoret pelaajat ottivat roolia ratkaisuhetkillä.

Monet Kärppien konkarit ovat löytäneet pudotuspeleissä tiensä katsomosta. Muun muassa Kim Hirschovits ja Ivan Huml eivät ole pelanneet minuttiakaan avausosan tappion jälkeen. Sen sijaan joukkueen nuoret pelaajat ovat ottaneet roolia loistavin tuloksin. Loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon palanut Jesse Puljujärvi oli elementissään heti ensimmäisessä ottelussa ja viimeisteli joukkueen viidennen osuman. Myös Sebastian Aho pelasi lauantaina toistaiseksi pudotuspelien parhaan pelinsä ja nuorukainen kasvatti pistesaldoaan tehoin 1+2. Aho on kerännyt viidessä ottelussa pisteet 3+5 ja johtaa koko pudotuspelien pistepörssiä. Kärppien kuudesta parhaasta pistemiehestä ainoastaan Mika Pyörälä on yli 24-vuotias.

TPS-leirissä katseet kohdistuu vastaavasti joukkueen konkariosastoon, joka on vastannut pudotuspeleissä huutoon ja pelannut pääosin mainiosti. Nyt venymistä vaaditaan entistä enemmän ja kokeneet pelaat joutuvat todelliseen testiin.

Teemu Lassila on petrannut runkosarjan otteluista todella paljon. 34-vuotias maalivahti on venynyt monessa ottelussa todellisiin huipputorjuntoihin ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittoihin.  Myös muun muassa edellisessä maalit viimeistelleet Tomi Kallio ja Henrik Tallinder ovat olleet hienossa iskussa.

Ratkaisunpaikka

TPS on pelannut jo seitsemän pudotuspeliä. Alkaako konkareilla jo painaa jaloissa? Esimerkiksi Henrik Tallinder on kellottanut keskimäärin 27 minuuttia ottelua kohden. Edellisen ottelun loppu oli Kärppien näytöstä, kun turkulaiset eivät kestäneet enää vauhdissa mukana. TPS:n onkin saatava otteluun erinomainen alku, sillä Kärppien vauhti ei tule ainakaan hidastumaan ottelun aikana.

TPS ei ole toistaiseksi tehnyt Kärppiä vastaan vielä kertaakaan avauserässä maalia, sillä ensimmäisten erien maalit ovat viidessä ottelussa Kärppien hyväksi 4-0. Toisessa erässä on ollut huomattavasti tasaisempaa, sillä molemmat ovat onnistuneet maalinteossa neljästi. Päätöserissä Kärpät on viimeistellyt peräti kahdeksan maalia turkulaisten kahta vastaan.

Ottelun ratkaisuksi muodostuukin erityisesti päätöserä. Miten turkulaiset kestävät Kärppien vauhdissa? Löytyykö konkareilta vielä yksi lisävaihde?

Seuraa heitä

Jesse Puljujärvi, Kärpät: Palasi loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon ja onnistui heti maalinteossa. Oli kuin kotonaan Ahon rinnalla ja pursusi pelihaluja. Tulee olemaan vaikea pidettävä turkulaisten puolustukselle. Puljujärvi hakee hanakasti ratkaisuja ja haluaa varmasti ratkaista otteluparin omalla panoksellaan.

Tomi Kallio, TPS: Turkulaisten leirissä katseet kohdistuu joukkueen kapteeniin. Karismaattinen Kallio johtaa omalla esimerkillään, mutta maanantaina vaaditaan todellista taistelua jokaiselta pelaajalta. Kolme ensimmäistä ottelua Kärppiä vastaan menivät pisteittä, mutta onnistui viimeistelemään sarjan avausmaalinsa edellisessä ottelussa.

Arvio

TPS:n eväät alkaa olla jo syöty. Joukkue tulee taistelemaan sitkeästi, mutta ei mahda paremmalleen mitään. Kärpät nappaa täpärän voiton ja jatkaa matkaa välieriin.

Kierroksen muut ottelut:

  • SaiPa-JYP
  • Pelicans-HIFK

Seuraa Liiga-kauden huipennusta Nelonen Pro -kanavilta tai Ruutu-palvelusta. Illan kierros alkaa kello 17.30.

Kansikuva: All Over Press