Kommentti: Tappara vahvisti mestarisuosikin asemansa jo yli kolme kuukautta ennen sarjan alkua

Ruutu LogoNäet kaikki Liiga-ottelut ensi kaudella tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelusta.

Viisi peräkkäistä finaalipaikkaa ja kaksi mestaruutta putkeen. Tapparan dynastialla menee tällä hetkellä vahvasti eikä loppua näy.

Kirvesrinnat ovat kasaamassa ensi kaudeksi hurjan kovaa nippua. Tappara julkaisi maanantaina tulevan joukkueensa ja uusina pelaajina remmiin liittyvät Mikko Lehtonen, Veli-Matti Vittasmäki, Niko Mikkola, Matti Järvinen, Niko Ojamäki ja Jarno Kärki. Kaikki pelaajat ovat erittäin kovia nimiä kotimaiseen Liigaan. Jokaisen pelaajan kiinnittäminen vähintään kahden vuoden sopimuksella on myös erinomainen suoritus Tapparan toimistolta.

Hankintoja yhdistää erityisesti kaksi asiaa, jotka ovat olleet Tapparalle ominaisia menestyskausien ajan.

Ensinnäkin kaikki hankinnat ovat kotimaisia. Tapparan avainpelaajat ovat olleet viime vuosina suomalaisia pelureita, vaikka ulkomaalaisia täsmähankintojakin on ollut. Esimerkiksi Blake Parlett oli keväällä mainio haku tamperelaisten takalinjoille ja osoitti arvonsa erityisesti pudotuspeleissä. Tapparan runkosarjan sisäisen pistepörssin kymmenen kärkeen on kuitenkin kolmen viime kauden aikana mahtunut vain kertaalleen ulkomaalaisvahvistus, kun Josh Green oli kaudella 2014-15 joukkueen seitsemänneksi paras pistemies.

Lisäksi kaikki hankinnat ovat urillaan vahvasti eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Monet pelaajat ovat ottaneet viime vuosina Tapparassa valtavia kehitysaskeleita ja maajoukkuepaita on tullut joukkueen pelaajille tutuksi. Tämä lisää varmasti valtavasti pelaajien imua Tapparan riveihin.

Viiden peräkkäisen finaalipaikan ja kahden mestaruuden jälkeen pieni vaihtuvuus joukkueessa ei ole lainkaan haitaksi. Nuoret, jo tasonsa osoittaneet, mutta vielä valtavasti potentiaalia omaavat uudet vahvistukset ovat erinomaisia paikkaajia lähteneille pelaajille, kuten Jani Lajuselle ja Veli-Matti Savinaiselle.

Varsinkin Tapparan puolustus on nyt poikkeuksellisen laadukas. Vittasmäki, Mikkola, Lehtonen, Valtteri Kemiläinen, Aleksi Salonen, Otso Rantakari ja Aleksi Elorinne ovat ainakin paperilla sellainen seitsikko, jollaista Liigassa ei ole ihan hetkeen nähty. Ei olisi yllätys, mikäli puolustajista jokainen saisi talven aikana vähintään EHT-pelejä vyölleen, vaikka olympialaisten myötä harjoitusturnaukset nousevatkin poikkeuksellisen tärkeään asemaan.

Eikä joukkueen hyökkäyskalustokaan kalpene vertailussa. Henrik Haapalan, Sebastian Revon ja Kristian Kuuselan johdolla tamperelaisten hyökkäyksestä löytyi jo entuudestaan tulivoimaa, mutta uudet hankinnat sopivat tuttuun palettiin erinomaisesti.

Myös maalivahtiosasto on erinomaisessa kunnossa, kun viime kaudella ykköstorjujan viitan lunastanut Dominik Hrachovina jatkaa kiekkojen pysäyttämistä Tapparan väreissä.

Ainoa kysymysmerkki Tapparan kohdalla on valmennus, kun loistavaa työtä joukkueen peräsimessä tehnyt Jussi Tapola siirtyi Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Penkin taakse palaa Nuorten Leijonien peräsimestä potkut saanut Jukka Rautakorpi, joka saa avukseen Marko Ojasen, Janne Grönvallin ja Petri Tuonosen. Yhden mestaruuden ja viisi hopeaa Liigassa päävalmentajana voittanut Rautakorpi kuitenkin tietää, mitä menestyminen pääsarjassa vaatii.

Muut Liiga-joukkueet saavat hikoilla kesän aikana melkoisesti, jotta pystyvät haastamaan Tapparan. Vaikka esimerkiksi JYP onkin jo tehnyt nimekkäitä hankintoja, niin tällä hetkellä Tappara on ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki, sillä tamperelaisilla on kasassa erittäin laadukas pelaajanippu. Muut joukkueet saavat taikoa kesän aikana kaneja hatuistaan, jotta Tappara ei olisi ylivoimaisesti suurin mestarisuosikki kauden alkaessa.

Kansikuva: All Over Press