Marras-joulukuu meni Leijonilta mollivoittoisesti – uusi vuosi antaa viitteitä paremmasta

Karjala-turnaus oli tuloksellisesti pettymys niin Leijonajoukkueelle kuin katsojillekin, sillä joukkue jäi kotikentällä pelatussa EHT-osuudessa viimeiseksi. Joukkueen maalinteko-ongelmia kuvastaa hyvin joukkueen parhaan pistemiehen suoritus, kun Mikko Lehtonen keräsi saldon 0+3. Maalintekijöistä oli siis pulaa, vaikka yksi voitto irtosikin. Marras-joulukuun kuudesta kamppailusta voittoja kertyi vain kaksi.

Nuorten kisoissa koettiin ilonhetkiä. Nuoria on mukana myös EHT-turnauksessa antamassa näyttöjä arvokisoja varten.

Ruotsin EHT-turnauksessa Leijonat ovat aloittaneet kahdella voitolla. Avausottelu oli kuitenkin hyvin nihkeä, sillä Sveitsi kaatui vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 6–5. Leijonat osoitti venymiskykyään, sillä joukkue oli tappiolla kolmen maalin verran kahteen otteeseen. Nousun tärkeimpinä pelaajina Tommi Tikka (2+1) ja Ahti Oksanen (2+1) keräsivät muhkeimmat tehot. Jälkimmäinen vastasi myös ainoasta rankkariosumasta kymmenen laukojan joukosta, Emil Larmin nollatessa kaikki sveitsiläisvedot.

Lauantain Tsekki-kamppailuun joukkue sai karsittua virheet pois ja jatkoi maalinteon osalta torstaiseen tapaan. Tsekki jäi vastaantulijaksi, Leijonien voitettua peräti 6–1. Erityisesti Leijonien kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua johtivat orkesteria tehokkaasti, sillä peräsi viisi maalia kirjattiin näiden tiliin. Ykköstriossa Jere Sallinen keräsi tehot 0+3, Kalle Kossila yhden syöttöpisteen ja Juhamatti Aaltonen saldon 1+1. Kakkosketjussa Ahti Oksanen napsi kaksi syöttöpistettä, Juha Jääskä kirjautti tehot 1+1 ja Arttu Ruotsalainen niittasi kaksi maalia. Puolustajista Nikolas Matinpalo ja Vili Saarijärvi paukauttivat maalin mieheen.

Leijonajoukkueen hallinnasta kertoo myös tilasto, jonka mukaan kaikki maalit syntyivät tasakentällisin. Tsekki ei siis ehtinyt edes rikkomaan hyvin vähäjäähyisessä ottelussa.

Sunnuntaina Leijonat kohtaa Ruotsin, joka on tähän mennessä päästänyt vain yhden maalin omiin kolmessa edellisessä kamppailussa, kun huomioidaan myös joulukuun viimeinen ottelu. Toisaalta Ruotsi on myös viimeistellyt hyvin vähän maaleja. Karjala-turnauksessa Leijonat oli vahvempi maalein 4–1, Sveitsissä länsinaapuri vei voiton rankkareiden jälkeen 3–4.

Sunnuntain kamppailu alkaa Suomen aikaa kello 17.00. Joukkueet ratkaisevat huomisessa ottelussa myös Ruotsin EHT-turnauksen ykkössijan. Ottelun voi katsoa Discovery+ -palvelusta.

Lue parhaimmat viihdeuutiset Halloota.comista!