Näkökulma: Antti Pihlströmin paikka kärkiketjussa paljastaa sen, miksi Suomen ei kannata haikailla maailmanmestaruudesta

Unibet LogoUnibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa liittymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Kaksi asiaa jääkiekossa on ollut viime keväisin varmaa: se että Tappara pelaa Liiga-finaaleissa, ja se että Antti Pihlström kuuluu Leijonien MM-miehistöön. Ikiliikkujana tunnettu Pihlström on ollut yhtä vaille kaikissa MM-turnauksissa 2010-luvulla. Hänet on totuttu näkemään Leijonien nelosketjun laidalla vuodesta toiseen. Nyt Pihlström ei kuitenkaan viiletä nelosen laidalla, vaan hän pelaa Leijonien kakkosketjussa.

Tämä yksityiskohta paljastaa karun totuuden. Suomen joukkue on turhan kevyt MM-karkeloihin, eikä joukkueen kannata haaveilla kultamitaleista. Paikka välierissä olisi jo sangen tyydyttävä suoritus tämän kevään joukkueella, varsinkin ensimmäisen viiden nähdyn pelin jälkeen. Pihlströmin tasoisen pelaajan ei missään nimessä pitäisi pelata edes nimellisessä kakkosketjussa Suomen A-maajoukkueessa, kun maailman parhaan jääkiekkomaan tittelistä taistellaan. Tänä vuonna hän on pelannut kyseisessä ketjussa ja välillä jopa sentterinä. Se on aikamoinen ero esimerkiksi viime vuoteen, jolloin kakkosketjussa viiletti muuan Mikko Koivu ja Mikael Granlund. Tämä ei ole tähtipelaajien perään itkemistä, vaan asioiden laittamista perspektiiviin. Nykyisellä joukkueella mitalin saavuttaminen olisi kympin suoritus.

Pihlström ei ole huono jääkiekkoilija, päinvastoin, mutta on kummallista, miten hän on juuri tänä vuonna Leijonien kärkiketjuissa, kun hänellä on alla toiseksi huonoin kausi pisteiden valossa kymmeneen vuoteen (Huonoin oli viime kausi). Pihlström on saalistanut tämän kevään kisoissa kaksi syöttöpistettä viiteen otteluun, joka on hyökkääjän tasoon nähden normaalisuoritus. 32-vuotias pommikone on tehnyt urallaan nimittäin 21 pistettä 66 MM-ottelussa. Tuolla tahdilla paikka on oikeutettu kisakoneeseen, muttei sen pitäisi missään nimessä riittää paikkaan Leijonien kakkosketjussa. Tämä on yksi monista syistä, miksi toreja ei tarvitse tänä keväänä varata. Laatu ei yksinkertaisesti tänä keväänä riitä.

Kansikuva: All Over Press