NHL-ennakko: Crosbylle Hart Trophy, Stanley Cup Manhattanille

Koko kiekkoileva maailma odottaa jälleen vesi kielellä kiekon tippumista jäähän. Viime kauden mestari Chicago Blackhawks aloittaa kauden muistelemalla menneitä, kun mestaruusviiri nousee United Centerin kattoon. Aitiopaikalla tapahtumia seuraa vierasjoukkueen varamaalivahti Antti Raanta.

New York Rangersiin siirtynyt Raanta tulee kuitenkin olemaan se, joka makeimmin nauraa. Manhattanin kiekkoylpeys koki pientä hienosäätöä, kun tuleva Hall of Famen jäsen Martin St. Louis lopetti uransa. Carl Hagelinin nousukiidossa oleva ura vaihdettiin Ducksiin palkkakatto-ongelmien vuoksi.

Vaikka joukkue menetti nopeutta, se ei lähtenyt suinpäin paikkaamaan menetyksiään. GM:ksi noussut Jeff Gorton paikkasi heikkouksia. Yksi heikkous yli muiden oli ongelmat aloitusympyrässä. Jarret Stollin uskotaan auttavan.

Mutta niin on moni muukin kokenut positiivisia muutoksia. Mutta miksi Rangers nostetaan muiden yläpuolelle? Siksi, koska vuoden 1994 tapahtumat toistuvat maailman suurimmassa kaupungissa.

Atlantin takana kaikki mallillaan

Aivan kiekkokauden kynnyksellä tiedotusvälineet tuovat tuttuja säveliä Pohjois-Amerikasta. Raffi Torres sikaili itselleen vaivaiset 41 ottelua katsomokomennusta. Pascal Dupuis on vaihteeksi telakalla. Torontossa odotetaan sekavin mielin pudotuspelipaikkaa. Kyllä, kaikki on kuten ennenkin.

Kausi sisältää varmuudella yhden hienon hetken, kun New Jersey Devils kunnioittaa Martin Brodeurin uraa jäädyttämällä hänen pelinumeronsa. Brodeurin statistiikka on vertaansa vailla. Monia varmasti hieman hiersi viimeiset edustukset ja toimistohommat St. Louis Bluesissa, mutta eivätköhän kaikki unohdu helmikuun yhdeksäntenä päivänä.

Kyseisenä päivänä Devils kohtaa Edmonton Oilersin, jonka organisaatio on kokenut tehokasta ravistelua. Hyvävelikerhoilua ei enää tuotu ”vielä seuraavalle kaudelle”, vaan muutoksia alettiin tehdä heti. Joukkueella ja kaupungilla ei yksinkertaisesti ole varaa tuhlata enää ykkösvarauksiaan, joten ongelmia onneksi lähdettiin ratkomaan sisältäpäin.

Connor McDavid on helppoa nostaa vuoden tulokkaaksi jo nyt, koska kaikki puhuvat parhaimmasta yksilöstä 30 vuoteen.

Loput palkintotiedot voit lukea alapuolelta. Eikö miellytä? Haasta @Pihlajamaeki Twitterissä!

Vezina Trophy: Henrik Lundqvist, New York Rangers

King Henrik pääsee terveenä kauteen. Edessä on liigan paras puolustus. Lepovuoroja tulee automaattisesti, sillä Rangers pelaa paljon back-to-back-otteluita.

Hart Trophy: Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Laillisen maalintekijän saamista samaan kentälliseen ei voi aliarvioida. Phil Kessel tuottaa syöttöpisteitä kapteenipingviinin laariin tasaisella tahdilla. Crosby tulee olemaan todella hyvä tällä kaudella.

Norris Trophy: Drew Doughty, Los Angeles Kings

Doughty on Kingsin uuden tulemisen herra. Joukkue herää taistelemaan tosissaan aiemmin kuin huhtikuussa. Lupa odottaa uutta piste-ennätystä, mikä merkitsisi vähintään 60 pisteen sesonkia.

Maurice ”Rocket” Richard Trophy: Alexander Ovechkin, Washington Capitals

Ylivoimalla syntyy lähes automaattisesti 20 maalia. Siihen päälle kymmenkunta osumaa, kun venäläinen on vattallaan selkä maalia kohti.

Art Ross Trophy: Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Pingviinien pelissä on lupa odottaa maaleja, eikä vähiten Crosbyn ansiosta.

Calder Memorial Trophy: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Kun kerran McDavid on paras pelaaja 30 vuoteen, pakko hänen on voittaa vertailussa muut tulokkaat. NHL on melkein pakotettu tähän valintaan jo nyt.

Frank J. Selke Trophy: Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

Blackhawks ei ole yhtä terävä hyökkäyspäähän, mutta kapteeni hoitaa puolustusvelvoitteensa esimerkillisesti. Siinä samalla syntyy reippaat 60 tehopistettä.

Stanley Cup: New York Rangers

Pitkiä pudotuspelikeväitä tahkonut Rangers pääsee tällä kertaa ehjänä taistelemaan pytystä. Puolustuksella voitetaan mestaruuksia.

Voit seurata tulevaa NHL-kautta Viaplay-palvelussa tai Viasat Hockey Finland -kanavalla. Kausi alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Pääkuva: Getty Images