NHL tarjoaa välipäivän jälkeen herkullisen viikonlopun

Nyt on Amerikan Yhdysvaltojen vuoro juhlia kiitospäivää. Osana juhlallisuuksia torstaina ei pelata kiekkoa ja Black Fridayn kulutusjuhlan keskellä pelataan muutama iltapäiväottelu. Tarjonta ei ainakaan tuosta heikkene, kun mennään lauantaihin.

Boston Bruins vs. New York Rangers

Perjantaina pelataan kolme ottelua, jotka alkavat Suomen aikaan viimeistään puolenyön aikaan. NHL:n ”Thanksgiving Showdown” -otteluna nähdään Boston Bruinsin ja New York Rangersin välinen kamppailu.

Bruins on kankean alkukauden jälkeen saanut enemmän ja enemmän jutun juonesta kiinni. Kotiotteluunsa se valmistautuu neljän ottelun voittoputkessa. Suurin yksittäinen syy on parantunut maalivahtipelaaminen. Sekä Tuukka Rask että Jonas Gustavsson pystyvät tällä hetkellä voittamaan otteluita.

Canadiens-tappiosta huolimatta Rangersin kausi on ollut enemmän kuin hyvä. Viisi päästettyä maalia eivät nostaneet päästettyjen maalien keskiarvoa vielä yli kahden. Niin kutsuttu ohipeli, mikä on tullut käsitteenä tutuksi Canadiensia vastaan.

Alkukankeudesta ja sen jälkeen piristymisestä päästään Rick Nashiin. On koko joukkueen etujen mukaista, että entisellä maalikuninkaalla on itseluottamusta ratkaista 4-1-hyökkäyksiä yksin. Nash on viime vuosina onnistunut Bruinsia vastaan röyhkeillä nousuilla, joten siitä pieni nice to know -knoppi ottelun seuraamista varten.

Nashin, vireessä olevan Mats Zuccarellon ja Derick Brassardin hyökkäystrio on pelipäällä. Kentällinen joutuukin kovaan fyysiseen syyniin Bruinsia vastaan. Jälleen mitataan suorituskykyä ja päivän kuntoa, kun iltapäiväpelissä laidat ryskyvät.

Philadelphia Flyers vs. Nashville Predators

Vaikean maalittoman putkensa Sabresia vastaan katkaissut Predators saapuu Wells Fargo Centeriin yskivän Flyersin vieraaksi. Kuten kauden alussa uumoilin, Predatorsilla puolustuspeli toimii, mutta ex-Flyers-valmentaja Peter Lavioletten pitäisi löytää hyökkäykseen enemmän variaatioita.

Maalintekemisen vaikeus on usean osan summa, eikä sitä selitetä muutamalla virkkeellä. Paitsi jos haluaa tiivistää asian yhteen sanaan: onneen. Siihen tuskin moni vakavissaan uskoo.

Vahvaan maalivahtipelaamiseen luottava Predators on yhtä kuin Pekka Rinne. Kun suomalaisvahdilla menee heikommin, tulos on nähdyn kaltainen. Carter Hutton onnistui saamaan joukkueen voitonsyrjään kiinni, mutta Rinne pelannee Flyersia vastaan.

Viime kausilta tuttu tehokaksikko Claude GirouxJakub Voracek on nyt ei-niin-tuttu. Toisaalta lopullisen roihun sytyttämiseen ei tarvita kuin pieni kipinä. Ja se on täysin mahdollista, että kipinä syntyy Predatorsia vastaan.

Minnesota Wild vs. Winnipeg Jets

Hyvin ennen puoltayötä käyntiin saadaan suomalaisittain mielenkiintoinen ottelu. Mikko Koivu johtaa NHL.comin mukaan taistelua Selke Trophystä ja Mikael Granlund on saanut pelata ehjän alkukauden. Niklas Bäckströmiä ei voi oikein laskea enää osaksi Wildia muuten kuin palkan nostamisen muodossa. Erik Haulan NHL-ura on toivottavasti vasta alussa.

Lisäksi kekseliäästi ja hauskasti [/sarkasmi] Finnesotaksi nimetty Wild saattaa saada Zach Parisen takaisin kokoonpanoon Jetsiä vastaan.

Vierailijoiden puolelta löytyy seurattavaa sen suhteen, että koska Joel Armia läpäisee seulan ja saa Manitoban ylpeydessä ensimmäisen pelinsä. Porilainen nostettiin alkuviikosta NHL-miehistön mukaan.

Blake Wheeler pelaa elämänsä kautta. Hänet kannattaa ottaa tarkempaan syyniin. Yhdysvaltalaisella on kokeilunhalua pienemmästäkin kulmasta, eikä olisi ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun maalinteon yhteydessä hätyytellään miinuskulmaa.

Hyppää maailman parhaan kiekkoliigan kyytiin Viaplay-palvelussa tai Viasat Hockey Finland -kanavalla.

Kansikuva: Getty Images