Aleksander Barkov noussut hurjalla tahdillaan jopa Mikko Rantasen ohi – mahdollisuus tehdä seurahistoriaa

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Suomalaisten NHL-pelaajien paras pistemies on pitkin kautta ollut Mikko Rantanen. Hurjaa loppukautta pelaava Aleksander Barkov on noussut tasapisteisiin ja isommalla maalimäärällä on nyt Rantasen edellä. Panthers on silti lähellä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, sillä joukkueella on vain seitsemän ottelua jäljellä ja playoff-raja on karannut yhdeksän pisteen päähän.

Tämän vuoden puolella Aleksander Barkov on ollut peräti viidenneksi tehokkain NHL:n runkosarjassa. 37 pelin tehot ovat 19+29=48. Helmikuun alusta mitaten Barkovin edelle mahtuu vain yhden pisteen erolla Tampa Bayssa superkautta pelaava Nikita Kucherov.

Barkovin hurjan tahdin myötä Florida Panthersin historiassa vain kaksi pelaajaa on tehnyt enemmän pisteitä runkosarjan aikana. 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa Pavel Pure saalisti kahteen otteeseen yli 90 pistettä – 94 ja 92. Olli Jokisen parhaat kaudet tuottivat 91 ja 89 pistettä. Barkovilla on nyt kasassa 87 pistettä, joten mies voi hyvinkin tehdä Panthersin seuraennätyksen.

Kansikuva: Joel Auerbach/Getty Images

Lähde: nhl.com