Alexis Lafrenière – 17-vuotiasta superlupausta povataan jopa NHL-Draftin kärkinimeksi kesällä 2020

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

”Korkean tason hyökkäyspeliin pystyvä pelaaja. Hän dominoi otteluita, ottaa vaikeat syötöt haltuunsa tyynen rauhallisesti, omaa valtavat mailankäsittelytaidot ja tekee peliä edistäviä ratkaisuja erittäin nopeasti”.

Näin todetaan 186-senttisestä ja 87-kiloisesta kanadalaishyökkääjästä, joka täyttää tämän vuoden marraskuussa 18 vuotta ja on näin ollen varauskelpoinen kesän 2020 Draft-tilaisuudessa.

Vasemman laitahyökkääjän paikkaa pelaavaa Alexis Lafrenièrea pidetään jopa mahdollisena ykkösvarauksena ensi vuoden varaustilaisuudessa. Nuorten QMJHL-sarjaa (Quebec Major Junior Hockey League) pelaava Lafrenière on koonnut kahdella kaudella 117 ottelussa hurjat tehot 78+105=183. Kuluvalla kaudella tahti on vain kiihtynyt edellisestä, sillä lupauksella on koossa jo 103 pistettä 57 ottelussa, kun vuotta aikaisemmin saldo oli 60 ottelussa 42+38=80 pistettä.

Lafrenière osallistui keväällä 2018 jääkiekon alle 18-vuotiaiden nuorten MM-kisoihin vasta 16-vuotiaana, jolloin hän teki viidessä ottelussa tehot 4+2. Hyökkääjän parhaita paloja kisoista voi katsoa oheiselta videolta:

https://youtu.be/_WTqBMRrAkc

Lähteet: Bardown, Elite Prospects

Kansikuva: Kevin Light/Getty Images