Auston Matthewsille tähtiluokan jatkosopimus, miten käy suomalaisten?

Viaplay LogoKaikki kauden NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viasatin ja Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Toronto Maple Leafs rakentaa pitkällä tähtäimellä tulevaisuuttaan, siitä kertoo Auston Matthewsin allekirjoittama viiden vuoden pituinen jatkosopimus. Sopimuksen arvo on hurjat 58,17 miljoonaa dollaria, joista Matthews kuittaa allekirjoitusbonuksina noin 54,5 miljoonaa dollaria.

Samalla NHL-kaudella Matthewsin kanssa aloittaneet Sebastian Aho, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi odottavat vielä omia jatkosopimustarjouksiaan, sillä tulokassopimukset päättyvät tähän kauteen. Mikko Rantasella on sama tilanne, vaikka hän aloitti NHL:ssä jo vuotta aiemmin, mutta hän pelasi tuolloin valtaosan kaudesta farmijoukkueessa.

Laineella on näillä näkymin mahdollisuus antaa näyttöjä vielä playoffeissa, sillä nykyisillä otteilla Winnipeg Jets etenee kevään ratkaisupeleihin. Edmonton, Colorado ja Carolina sen sijaan tarvitsevat kohennusta sijoitukseensa jatkaakseen kauttaan huhtikuun ensimmäisen viikon jälkeen, jolloin playoffit alkavat.

Nykyisillä näytöillä on helppo sanoa, että Ahon ja Rantasen sopimukset ovat jo luonnoksina pöytälaatikossa, kun taas Puljujärven ja Laineen näytöt puntaroidaan pitemmälle kevääseen.

Pelaajista tulee vapaita agentteja, mikäli sopimusta ei ole allekirjoitettu 1. heinäkuuta mennessä.