Barkoville seuraennätys, Carolinalle yllättävä romahdus – eniten maaleja omiin koko kaudella

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Ennen tätä iltaa Carolina ei ollut koko kaudella päästänyt yli kuutta maalia, joten kahdeksan kiekkoa omiin on aikamoinen tilastopiikki. Etenkin Sebastian Ahon kohdalla lukema -5 yllättää, sillä mies on ollut korkealla NHL:n plus/miinus -tilastossa koko kauden – kymmenen parhaan joukossa ennen tätä iltaa. Hurricanesin Nino Niederreiter oli vielä pahemmin pakkasella lukemalla -6. Aleksander Barkov puolestaan teki seurahistoriaa viidellä syöttöpisteellään Floridan paidassa.

Moisia romahduksia näkee harvemmin, vaikka NHL:ssä hyvän ja huonon päivän sattuessa kohdalle erot voivatkin olla useamman maalin suuruisia. Esimerkkinä kahden ja puolen vuoden takainen kummajainen Montrealin kohdalla yllätti kaikki, kun kauden hyvin aloittanut Canadiens sai kauden ensimmäisen tappionsa Columbukselta aivan yllättäen. Selkäsaunan loppulukemat olivat tuolloin 10-0, joka oli perinteikkään seuran pahin tappio 21 vuoteen.

Lahjomaton plus/miinus -tilasto kuitenkin osoittaa vain yhden kentän ja pakkiparin romahtaneen täydellisesti. Saku Mäenalanen oli tilastoihme Carolinan paidassa, sillä hän voitti ainoana oman pelinsä 1-0 ja tilastoissa siis +1. Lisäksi Teuvo Teräväinen ja viisi muuta pelaajaa olivat nollilla. Winnipeg Jetsillä onnistumisia syntyi laajalla rintamalla ja loppulukemat olivat vierasjoukkueelle 8-1. Erikoista Jetsin murskajaisissa oli Jetsin tehohyökkääjän Mark Scheifelen jääminen pisteittä, sillä 15 Jets-pelaajaa saalisti vähintään yhden pisteen. Patrik Laineelle merkittiin yksi syöttöpiste.

Tässä ottelukooste Winnipegin mellastuksesta Carolinassa:
Floridan ja Minnesotan paidassa nähtiin seurahistoriaa, sillä 6-2-voitossa Minnesotasta yksikään Panthersin pelaaja ei ollut aikaisemmin syöttänyt viittä maalia ottelussa. Nyt siinä onnistui Aleksander Barkov neljän ykkössyötön ja yhden kakkossyötön voimin. Suorituksen arvoa nostaa kaikkien maalien syntyminen tasakentällisin ja Barkoville kirjattiin näin ollen myös tehotilastoon lukema +5.

Kooste Barkovin hurjasta tehoillasta tässä:
Kansikuva: Joel Auerbach/Getty Images