Boston Bruins ja Colorado Avalanche iskevät yhteen Prime Time -ottelussa

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

Boston lähtee otteluun kuuden ottelun pisteputkessa. Ottelut ovat olleet todella tasaisia, sillä neljä niistä on mennyt jatkoajalle ja viisi on päättynyt yhden maalin erolla. Voittoja näistä on kolme. Vastaavasti Coloradolla ei ole yhtään varsinaisen peliajan voittoa edelliseen kuuteen otteluun ja se on saalistanut vain kaksi pistettä jatkoaikojen kautta.

Joukkueiden tehokkaimmat pelaajat ovat Coloradon Nathan McKinnon saldolla 7+11=18 edellisen 18 ottelun aikana ja Bostonin David Pastrnak on haalinut tehot 4+7=11 edellisen seitsemän ottelun aikana. Avsin Mikko Rantanen on pelannut piste per peli -tahtia ja hänellä on 13 ottelun saldona 7+6=13.

Coloradon Colin Wilson totesi eilisen Islanders-tappion jälkeen, että hän näki kaksinkamppailupelaamisessa paljon hyvää ja siihen täytyy kiinnittää huomiota seuraavissa otteluissa, että joukkue palaisi voittojen tielle. Bostonin Patrice Bergeron taas peräänkuulutti yksilöiden tarkkuuteen ja huolellisuuteen otteiden parantamiseksi.

Coloradon vahvuudesta puuttuvat laitahyökkääjä Gabriel Bourque, puolustaja Anton Lindholm, sentteri Vladislav Kamenev, puolustaja Mark Barberio ja puolustaja Ian Cole. Bostonin loukkaantuneiden listalla on puolustaja Matt Grzelcyk, sentteri Trent Frederic ja puolustaja Steven Kampfer.

Aloittavat maalivahdit ovat Bostonin Philipp Grubauer (91,8%/2,50 maalia/ott.) ja Coloradon Jaroslav Halak (89%/3,47 maalia/ott.), joten vastakkainasettelua Rantanen-Rask ei ennakkoon nähdä.

Bruins on todella tasaisessa itäisessä konferenssissa sijalla viisi, mutta sijoille 3-10 mahtuu peräti kahdeksan joukkuetta yhdeksän pisteen sisään, joten playoff-taistelu käy todella kuumana. Läntisessä konferensissa Colorado majailee sijalla kymmenen ja siellä on vielä tiukempi tilanne, sillä playoff-viivan alla seitsemän joukkuetta mahtuu kuuden pisteen sisään ja kaikilla on vielä mahdollisuus nousta pudotuspeleihin.

Jaroslav Halak ei anna maalin suulla kovin hyvää lähtökohtaa Bostonille, sillä hänellä on viiden ottelun voitoton putki allaan. Tuukka Raskia ei kuitenkaan voida peluuttaa puhki.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 22.00.

Kansikuva: Getty Images

Lähde: nhl.com