Winnipeg Jets voi hyötyä Patrik Laineen tehottomuudesta – miten?

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Winnipeg kärsi ruman 1-7-tappion Colorado Avalanchelle viime yönä. Ottelun jälkimainingeissa Jetsin hyökkääjä Adam Lowry lateli painokelvottomia sanoja, ”joita ei voi kertoa vaimolle”, kuten haastattelija oli TSN:llä kuvaillut.

Samassa artikkelissa tuli puheeksi Patrik Laineen maalihanojen tyrehtyminen ja paluu ajankohtaan, jolloin Laine oli marraskuussa maalipörssin kärkinimi 21 osumallaan. Sittemmin osumia on syntynyt vain neljä.

Laineen sopimuksessa on pykälä, jossa hän kuittaa 1,8 miljoonan dollarin bonuksen, mikäli mies sijoittuu maalitilaston top 10:een. Tällä hetkellä mies on seitsemän maalin päässä siitä, mutta vasta sijalla 37, joten kilpailu on kovaa.

Laineen tehottomuudesta säästyneet bonusrahat ovat siis Laineen nykyvireellä varsin suurella todennäköisyydellä käytettävissä Jetsin palkkabudjetissa ja tämä saattaisi avata mahdollisuuksia pelaajarosterin laajentamiseen ennen playoffeja. Jets on ilmaissut kiinnostuksensa siirtomarkkinoilla ja aikaa on vielä noin viisi päivää ennen siirtorajan umpeutumista.

Jetsillä on vielä 22 runkosarjapeliä jäljellä, joten mahdollisessa pelaajakaupassa on riskinsä, mikäli Laine äityy mättämään maaleja urakalla loppukaudesta. Juuri nyt siihen on vaikea uskoa.

Kun katsoo maalipörssin kärkinimiä, niin top 10:n raja tulee ulottumaan ainakin 36-38 maaliin tai ehkä vieläkin ylemmäs ja siitä Laine on kaukana. Vähintään 30 maalin miehiä on jo nyt 16 kappaletta ja 32 maalilla mahtuu kymmenen parhaan joukkoon.

Laineen tapauksessa 1,8 miljoonan bonuksen menettäminen tarkoittaisi Jetsin kannalta noin 8,37 miljoonan dollarin käyttövaraa palkkakaton osalta.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images

Lähde: TSN