Kommentti: Patrik Laineen maaliennuste on harvinaista herkkua suomalaisille

Rule Britannia – 10 € talletuksella VIP-matka Teemu Packalénin UFC-matsiin Lontooseen!

Winnipeg Jetsin Patrik Laine on ollut oivassa vireessä viime kierrokset ja kerännyt komeat 5+1 tehopisteet edelliseen kolmeen peliin. Lauantai-iltana tamperelainen tehoili Montreal Canadiensia vastaan tehot 1+1, kun Jets haki tärkeän vierasvoiton luvuin 3–1. Pisteiden myötä Laineella on kasassa nyt yhteensä 50 tehopistettä, joista maaleja on 28. Jetsin osalta runkosarjaa on jäljellä 21 ottelua, joten kaikkia Laineen osumia tuskin ollaan vielä nähty.

Laineelta jäi aivotärähdyksen myötä väliin kahdeksan ottelua, joten hänen maalinsa on tehty 53 ottelussa. Mikäli hyökkääjä jatkaa kauden loppuun samalla tahdilla, tulee hänen maalimääränsä olemaan noin 40. Laine iski uransa ensimmäisessä 20 NHL-ottelussa 12 maalia, vaikka hän vasta totutteli ”Jenkkilän” ja pienen kaukalon ihmeelliseen maailmaan. Täten voimme olettaa hänen pystyvän jopa kovempaan lukemaan vastaavasti runkosarjan viimeisissä 20 ottelussa.

Ei olisi ihme, vaikka Laine tekisi vielä 15 maalia. Se on aivan realistinen lukema, sillä laitahyökkääjä on kehittynyt ensimmäisistä taalajään peleistään huomattavasti. Laineen luistin liikkuu aivan eri tavalla kuin alkukaudesta ja hän pystyy jopa pelkällä liikkeellään pääsemään maalipaikkoihin. Vuoden tulokkaan tittelistä taisteleva Laine on löytänyt kemiat kauden edetessä yhä paremmin ja paremmin joukkuekavereidensa kanssa. Jetsin ketjukoostumukset ovat eläneet vielä viime peleissäkin, mutta se ei ole teinitähden menoa hidastanut.

Winnipegiläiset ovat tällä hetkellä rahtusen jäljessä pudotuspelipaikasta, joten edessä on tiukka loppurutistus, jossa yhtään peliä ei saa turhaan hävitä. Laine osoitti jo viime keväänä Tapparassa olevansa tiukkojen pelien mies, ratkaisija. Laine haluaa olla se pelaaja, jonka suoritus tuo joukkueelle pisteet kotiin. Laine haluaa varmasti yli kaiken päästä pudotuspeleihin heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan. Hän ei tyydy vähempään. Tämän vuoksi hänen maalisaldonsa tulee nousemaan 41-44:ään osumaan.

Suomalaisista Teemu Selänne on ainoa pelaaja, joka on 2000-luvulla pystynyt tekemään yli 40 maalia. Selänne takoi kymmenen vuotta sitten 48 maalia kaudella 2006-07 ja 40 maalia kaudella 2005-06. Se, että Laineella on edes pieni mahdollisuus päästä Selänteen lukemiin, kertoo kaiken oleellisen nuorukaisen tasosta. Hänestä on kasvamassa maailman paras maalintekijä.

Voit hypätä NHL:n kiihtyvään sykkeeseen Viasatin kanavilta sekä Viaplay-palvelun kautta. Kattavan kerroinvalikoiman NHL:ään löydät Unibetilta.

Kansikuva: Getty Images