NHL 24.1.2019: Yön kierroksen tulokset ja raportit + suomalaisten tehot

Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Jonathan Drouin aukaisi maalihanat ylivoimalla. Mikael Kotkaniemi syötti siniviivalle ja kovan laukauksen jälkeisestä ruuhkasta kiekko ajautui oikealle b-pisteelle, josta Montrealille 1-0-maali. Coyotes tuli tasoihin toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla, mutta Mike Reillyn siniviivalaukaus ottelun 45. minuutilla ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. Carey Pricelle merkittiin voitto-ottelussa 30 torjuntaa.

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 6-3 (1-1, 2-1, 3-1)

Torontolaiset nappasivat neljännen voiton viimeiseen kymmeneen otteluun, kun Capitals kaatui kotiareenalla. Toronton Nazem Kadri oli ottelun pisterohmu tehoillaan 3+1. Saman ketjun William Nylander keräsi kolme syöttöpistettä. Viime kevään mestarijoukkue Capitalsilla ei tällä hetkellä kulje. Kyseessä oli jo seitsemäs tappio putkeen ja näiden aikana joukkue on päästänyt peräti 36 maalia. Torontolaiset ovat itäisen konferenssin sijalla kolme, Capitals on viidentenä.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 2-5 (2-2, 0-2, 0-1)

Wildin ykköskentällinen jätti kotijoukkueen ”superketjun” Landeskog-McKinnon-Rantanen varjoonsa. Mikko Rantanen saalisti yhden syöttöpisteen McKinnonin tapaan, kun taas Wildin ykkösketju Greenway-Staal-Coyle, tukenaan ykköspakkipari Spurgeon-Suter teki joukkueensa kaikki maalit. Eric Staalille merkittiin tehot 2+1, Charlie Coyle saalisti 1+1 ja puolustajat tekivät maalin mieheen. Ylivoimien aikana Markus Granlund pääsi osaksi tehoviisikkoa ja keräsi tehot 0+2. Mikko Koivu otti aloituksia 52% teholla. Colorado on voittanut vain kolme ottelua edellisestä kymmenestä. Minnesotalla vastaava saldo on kuusi voittoa.

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)

Laajalla rintamalla onnistumisia kerännyt Blues haki pisteet Anaheimista. Joukkueen jokainen kentällinen onnistui tehojen muodossa. Erittäin siistissä ottelussa vihellettiin vain yksi kahden minuutin jäähy. John Gibson pelasi reilut 50 minuuttia Ducksien maalilla ja sai huilata loppuajan luukkuvahtina. St. Louisin tasaisuudesta kertoo se, että vain yhdelle pelaajalle merkittiin kaksi tehopistettä (1+1). Läntisen konferenssin sarjataulukossa on erittäin tasaista playoff-viivan ympärillä, sillä kuusi joukkuetta mahtuu kolmen pisteen sisään – mukaan lukien Ducksin ja Bluesin joukkueet.

Vegas Golden Knights – Nashville Predators 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Juuse Saros sai pitkästä aikaa torjuntavuoron ja oli joukkueen tärkeänä tukipilarina 1-2-voitossa Golden Knightsista. Mark Pacioretty vei kotijoukkueen 1-0-johtoon 9. minuutilla, mutta sen jälkeen Saros oli ohittamaton ja torjui ottelussa huimat 47 kertaa. Ryan Johansen ja Nick Bonino takasivat voiton Predatorsille toisen erän alun maaleillaan.

Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes 2-5 (0-0, 2-5, 0-0)

Ottelun kaikki maalit nähtiin 2. erässä, jossa Nino Niederreiter avasi maalihanat ylivoimalla Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon syötöstä. Canucks karkasi johtoon reilussa kolmessa minuutissa. Loppuerässä ”hurrikaani” iski tehoja laajalla rintamalla ja takoi neljä maalia lisää. Teuvo Teräväinen keräsi suomalaisista komeimmat tehot yhdellä maalillaan ja kahdella syötöllään. Sebastian Aho kahmi aloituksia 74% teholla ja säesti kahdella syöttöpisteellään. Saku Mäenalanen sai syöttöpisteen 1+1-tehot keränneen Gregg McKeggin 2-2-tasoitusmaaliin. Kolmannessa erässä kotijoukkueen hermoja koetteli tuomaritoiminta, sillä kahden 2+2 minuutin jäähyn ohella kaksi pelaajaa raivosi itselleen kymmenminuuttiset ja kunnollista kiriä ei päässyt syntymään.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images