NHL:n All-Star-viikonlopun 1. ottelu: Keskinen divisioona vastaan Tyynenmeren divisioona

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viaplaylta.

Ottelut pelataan NHL:n divisioonien kesken, joita ovat Keskisen, Tyynenmeren, Atlantin ja Metropolitanin divisioonat. Jokaisessa ottelussa pelataan kaksi kymmenen minuutin erää jatkoaikasäännöin kolmella kolmea vastaan.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Mikko Rantanen avaa maalihanat, kun Mark O´Reilly taistelee kiekon maalin takana ja syöttää maalin eteen ja Rantanen tekee nopean harhautuksen avulla 1-0. Hetkeä myöhemmin John Gibson joutuu antautumaan uudestaan, kun O´Reilly yrittää ensin itse maalintekoa ja syöttää sitten Gabriel Landeskogille tyhjän maalin.

Muutamaa vaihtoa myöhemmin Rantanen on nokikkain Gibsonin kanssa, mutta Gibson tökkää mailalla kiekon pois ja kiekko ajautuu Erik Karlssonille, joka kaventaa 1-2:een läpiajosta.

Maaleja nähdään tiheässä tahdissa ja 23 sekunnin sisään Roman Josi ja Patrick Kane hankkivat toisilleen 1+1. Reilua minuuttia myöhemmin Mark Scheifele viimeistelee lukemiksi 1-5 ja O´Reilly kerää itselleen jo kolmannen syöttöpisteen. Pekka Rinne on päässyt helpolla toisessa päässä ja tyylittelee avauksia joukkueelleen kiekon tullessa ulottuville. Kaksi kertaa kiekko on osunut Rinteen maalin tolppiin.

Kaksi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Rantanen kärkkyy keskialueella ja saa avauksen lapaansa. Terävä laukaus takayläkulmaan ja Rantaselle illan toinen maali. 21 sekuntia myöhemmin Patrick Kane tekee niin ikään toisen maalinsa, kun hän saa syötön 2v1-tilanteessa Blake Wheeleriltä. Pekka Rinne jatkaa hyviä torjuntojaan toisessa päädyssä ja vain yksi maali on mennyt selän taakse.

Aivan erän lopussa Gibson nappaa kiekon ja saa valtavat aplodit yleisöltä. Pekka Rinne torjuu vielä yhden läpiajon ja ensimmäinen erä päättyy 7-1. Yleisö antoi erän kovimmat mylvinnät Erik Karlssonin maalille, joten ei ole epäilystä kenen puolella joukkue on.

Toinen erä ja maalivahtien vaihto. Marc-Andre Fleury asettuu John Gibsonin tilalle ja Devan Dubnyk korvaa Pekka Rinteen.

Gabriel Landeskog maalaa toisen erän 1. minuutilla tilanteeksi 8-1. Puolisen minuuttia myöhemmin Joe Pavelski kilauttaa tolppaan ja saman tekee Mark Scheifele toisessa päässä. Selostaja sanoo säälivänsä maalivahteja. Pavelskille toinen läpiajo, Dubnyk torjuu.

Brent Burns kikkailee kiekon kanssa liikaa alimpana miehenä ja kiekko tökätään pois. Fleury ryntää kymmenen metriä vastaan, mutta ei osu kiekkoon ja Ryan O´Reilly tekee tyhjiin 9-1. Illan neljäs tehopiste O´Reillylle. Rantanen koettaa haastaa 1vs1, muttei pääse ohi. Connor McDavidille jo toinen läpiajo, Dubnyk torjuu näyttävästi hanskalla yläkulmasta. Erik Karlsson saa kaksi läpiajoa lähes peräkkäin, ei maalia. Toisessa päässä Landeskog ottaa mallia Peter Forsbergin aikoinaan tekemästä harhautuksesta ja viimeistelee hattutempun. Kokonaissaldo Landeskogille 3+1. Blake Wheelerille illan toinen syöttöpiste. 10-1.

Johnny Gaudreau harhauttelee näyttävästi puolustuksen läpi ja veivaa tilanteeksi 10-2. Gaudreaulle hetkeä myöhemmin toinen läpiajo, Dubnyk torjuu. Fleurylta upea venytys Mark Scheifelen laukaukseen toisessa päässä ja vastaiskusta Karlsson ja Pavelski kiekottelevat 10-3:een. Karlssonille toinen maali. Kymmenen sekuntia myöhemmin Brent Burns tekee 10-4:ään. Karlssonille jälleen läpiajo, Dubnyk torjuu ja estää kypärätempun. ”Karlsson tekee Brian Rolstonit ja lämää täysillä läpiajossa” toteaa pohjoisamerikkalainen selostaja.

Maalivahdit olivat huomattavasti varmempia jälkimmäisessä erässä. Devan Dubnyk torjui peräti 19 kertaa 22:sta (86,4%). Loppulukemat 10-4 ja Keskisen divisioonan joukkue loppuotteluun. Pekka Rinne torjui 8/9 (88,9%) kertaa 1. erässä ja Mikko Rantaselle tehot 2+1. Miro Heiskaselle peliaikaa reilut kahdeksan minuuttia, yksi laukaus, yksi kiekonmenetys ja kaksi kiekonriistoa.

Tehokkaimmat pelaajat olivat Roman Josi maalilla ja kolmella syötöllään ja Gabriel Landeskog saldolla 3+1.

Kansikuva: All Over Press