NHL:n siirtoraja umpeutuu tänään – isoja siirtoja vielä luvassa?

Viaplay LogoSeuraa maailman parasta kiekkoa Viaplayssa

NHL:ssä on nähty viime päivinä isoja siirtoja, ja tänään on vielä luvassa jänniä hetkiä, kun joukkueet hakevat viimeisiä vahvistuksia riveihinsä ennen siirtorajan päättymistä. NHL:n siirtoraja umpeutuu tänään kello 22 Suomen aikaa, ja perinteisesti viimeinen päivä on aina hektinen.

Tähän mennessä on nähty lukuisia mielenkiintoisia siirtoja, jotka ovat olleet melko odotettuja. Muun muassa Rick Nash jätti New York Rangersin siirtyäkseen Boston Bruinsiin, ja Tomas Plekanec vaihtoi Montreal Canadiensin Toronto Maple Leafsiin.

Mutta millaisia siirtoja on vielä tänään luvassa? Siirtohuhuissa on pyörinyt suurimpia mahdollisia tähtiä, kuten Erik Karlsson ja John Tavares, mutta tämän kaltaisten pelaajien liikkumiselle on hyvin pieni mahdollisuus. Kun mietitään todennäköisiä siirtyjiä, niin kelpo kaloja on vielä vapailla vesillä.

Central-divisioona

Central-divisioonassa Chicago Blackhawks lienee valmis tekemään jonkinlaista kauppaa. Huhujen mukaan Blackhawks on valmis luopumaan ainakin Ryan Hartmanista ja Artem Anisimovista, joten Windy Cityssä olisi tarjolla parikin kelpo hyökkääjää.

Muista Centralin joukkueista ei voi sanoa kovin paljoakaan, mutta ainakin Colorado Avalanche pyrkii katsomaan visusti tulevaisuuteen tämän kevään sijaan. Avsin ryhmässä tuskin tapahtuu isoja muutoksia maanantain aikana, mutta ainakin yksi hyökkääjä on lähtökuopissa: Blake Comeau. Kanadalaisen sopimus umpeutuu tähän kauteen, ja hän pystyy 2,4 miljoonan palkallaan liittymään monen seuran palvelukseen. Parhaillaan Comeau on kelpo kärkikenttien laituri, joka tekee tulosta hyökkäyspäässä, joten pudotuspeleihin matkaavissa seuroissa riittää kiinnostusta.

Pacific-divisioona

Pacific-divisioonassa on kolme seuraa, jotka ovat vielä valmiita päästämään joitain pelaajiaan jatkamaan kauttaan pudotuspeleissä. Ne seurat ovat Arizona Coyotes, Vancouver Canucks ja Edmonton Oilers.

Aavikolla saattaa todennäköisesti olla tarjolla puolustaja Luke Schenn, joka toisi monen kärkiseuran pakistoon kaivattua syvyyttä. Lisäksi kokenut hyökkääjä Brad Richardson lienee kaupan, ja hänkin voisi tuoda mestaruutta havittelevan seuran hyökkäykseen tärkeän vaihtoehdon.

Canucksissa on markkinoiden yksi mielenkiintoisimmista hyökkääjistä, kun tällä kaudella 17 maalia ja 41 tehopistettä iskenyt Thomas Vanek lähtenee suurella todennäköisyydellä. Taitavan hyökkääjän sopimus päättyy tähän kauteen, ja hän on kahden miljoonan dollarin miehenä herkullinen kaupattava.

Oilers on tehnyt jo siirtoja, mutta lisää saattaa olla luvassa. Joukkueessa on nimittäin parikin hyökkääjää, joilla pitäisi olla markkinoilla hyvä arvo. He ovat kokeneet Mike Cammalleri ja Patrick Maroon, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen. Kumpikin pystyisi tuomaan merkittävän lisän mestaruutta tavoittelevaan joukkueeseen.

Atlantic-divisioona

Atlanticista löytyy Buffalo Sabres ja Ottawa Senators, jotka ottavat tarjouksia mielellään vastaan. Montreal Canadiens teki jo peliliikkeensä, eikä sillä ole kovin suurta intoa enää shoppailla. Detroit Red Wings ja Florida Panthers lienevät myös valppaana, vaikka näillä seuroilla ei olekaan kovin suurta motivaatiota tehdä sen isompia muutoksia.

Buffalossa on puolestaan useampikin mielenkiintoinen nimi, joka saattaa liikkua. Puolustajista eniten kyselyjä herättää Viktor Antipin, jonka on huhuiltu olevan lähtökuopissa. Hyökkääjistä esillä ovat Evander Kane ja Benoit Pouliot, joille löytyy taatusti ottajia.

Ottawa on ollut jo aktiivisena siirtomarkkinoilla, mutta lisää voi olla vielä luvassa. Sens laittoi eilen kuitenkin kolme pelaajaansa siirtolistalle, joten treidejä ei pakosta enää nähdä: ainakin Alexandre Burrows ja Johnny Oduya ovat lähdössä ilman vastinetta.

Metropolitan-divisioona

Metropolitanin häntäpään joukkueissa ei todennäköisesti nähdä enää suuria siirtoja. New York Rangers teki jo isot peliliikkeet, ja sillä saattaa olla vielä yksi siirto mielessään: puolustaja Ryan McDonaghin nimi on nimittäin pyörinyt siirtohuhuissa, ja hänen kohdallaan Rangersin kannattaakin kuunnella ehdotuksia.

28-vuotias puolustaja on erinomainen yleismies, joka on ollut jo useamman vuoden Rangersin luottomiehiä. McDonaghille riittää ottajia, ja hänestä seura saisi myös kovan vastineen. Kysymys kuuluu, tuleeko vastaan vain tarpeeksi hyvää tarjousta?