Teuvo Teräväinen saavutti rajapyykin, Hurricanesin vahva päätöserä liikaa Senatorsille

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Carolina Hurricanes kaatoi viime yönä Ottava Senatorsin tämän kotikentällä ja paranteli asemiaan playoff-rajan tuntumassa. NHL:n jumboksi pudonnut Senators sinnitteli pitkään johtoasemassa, kunnes Carolinan hyökkäyspeli alkoi tuottaa tulosta.

Mark Stone vei 1. erässä Senatorsin 1-0-johtoon ja tuolla maalilla joukkue oli pitkään pisteissä kiinni aina kolmanteen erään asti. Päätöserään Senators sai kehnon alun, kun Carolina sai viimeinkin kuparisen rikki ja Michael Ferland tasoitti vain 16 sekunnin pelin jälkeen.

Erän 7. minuutilla Senatorsille vihellettiin nipussa kolme kaksiminuuttista ja Carolinan tehokaksikko Teräväinen – Aho laitettiin kentälle. Kahden miehen ylivoimaa ehti kulua vajaa minuutti, kunnes Justin Williams nousi lähelle Senatorsin maalia ja ampui terävällä rannelaukauksella Hurricanesin 2-1-johtoon. Sebastian Aho kuittasi maalista syöttöpisteen.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Carolinan nopeat syötöt hyökkäysalueella tavoittivat maalille tulleen Teuvo Teräväisen ja tarkka laukaus ohitti Anders Nilssonin ja siirsi Carolinan 3-1-johtoon. Maali oli Teräväisen uran 200. NHL-piste.

Teräväinen osui vielä toistamiseen, kun Hurricanes riisti kiekon Ottavan puolustusalueella ja Ferland onnistui kaatuessaankin syöttämään maalin edustalle. Teräväinen nosti läheltä ylös ja vei joukkueensa 4-1-johtoon. Vahva päätöserä siivitti Hurricanesin 4-1-voittoon.

Teräväisen maalit voit katsoa tästä:
Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images