Roope Hintz ratkaisi kahdella maalillaan voiton Dallasille, Laine ja Donskoi syöttöpisteille kärkiottelussa

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

NHL:ssä pelattiin viime yönä kahdeksan ottelua. Roope Hintz oli yön suomalaisnimi kahdella maalillaan, joilla Dallas korjasi voiton Buffalosta. Yön käsittämättömin saldo löytyy Calgary Flamesin paidasta, sillä Johnny Gaudreau saalisti peräti kuusi tehopistettä!

Buffalo – Dallas 0-2

NHL:ssä pelattiin viime yönä kahdeksan ottelua. Buffalosta pisteet maalein 2-0 hakenut Dallasin suomalaislaituri Roope Hintz viimeisteli ottelun ainoat maalit, otti omat, harvat aloituksensa 100-prosenttisesti, taklasi kolmesti ja laukoi neljästi. Hintzin saldo on nyt 7+6=13 tämän kauden 45 ottelussa. Rasmus Ristolaisen ”pakkasaldo” ei karttunut ja mies laukoi ottelussa kaikista pelaajista eniten – kuusi kertaa.

Columbus – Boston 7-4

Itäisen konferenssin kakkosena olevan Bostonin peräti 19 ottelua jatkunut pisteputki katkesi Penguinsin vieraana kaksi päivää sitten. Bruins nöyrtyi jo toistamiseen, kun playoff-paikasta taisteleva Columbus kaatoi vierailijansa maalirikkaassa ottelussa 7-4. Tuukka Raskille ilta oli vaikea, sillä hän päästi taakseen viisi kiekkoa ja Jaroslav Halak vaihdettiin maaliin hieman ennen ottelun puoliväliä. Columbuksen Boone Jenner viimeisteli kolme maalia ja Josh Anderson sekä Zach Werenski takoivat kumpikin 1+3 tehopistettä Columbuksen paidassa.

Pittsburgh – Washington 5-3

Penguins on hyvässä vauhdissa playoffeja ajatellen. Matt Murray on torjunut Pensin maalilla 15 voittoa tämän vuoden puolella ja oli kiekon tiellä viime yönä 38 kertaa. Sidney Crosby viimeisteli kotijoukkueelle kaksi maalia ja Phil Kesselin saldo oli 1+1.

Montreal – Detroit 3-1

Max Domin kaksi maalia siivittivät Canadiensin 3-1-kotivoittoon. Montreal kamppailee illasta toiseen playoff-viivan tuntumassa ja pelaa jo nyt omia pudotuspelejään. Joukkue on yhdeksäntenä, tasapistein Columbuksen kanssa.

St. Louis – Arizona 1-3

Arizona Coyotes ei anna periksi. Joukkue on hävinnyt vain neljästi ja ottanut 11 voittoa viimeisestä 15 ottelusta. Joukkue nousi taas viimeiselle playoff-paikalle, kun 12 kierrosta on jäljellä. NHL:n voittotilaston paras maalivahti tämän vuoden puolella on ollut Coyotesin Darcy Kuemper. Hän torjui illan ottelussa 39/40 kertaa.

Winnipeg – San Jose 4-5

San Jose pilasi läntisen konferenssin kärkikamppailussa Jetsin illan viimeistelemällä vastahyökkäyksestä voittomaalin viisi sekuntia ennen loppua. Jetsin Patrik Laineelle yksi syöttöpiste Kyle Connorin toisen erän alussa tekemään ylivoimamaaliin ja Joonas Donskoille syöttöpiste San Josen 2-2-tasoitusmaaliin 1. erässä.

Calgary – New Jersey 9-4

Calgaryn kummallinen aaltoliike jatkuu taas. Helmikuun alkupuolella joukkue kärsi neljä tappiota putkeen ja otti sen jälkeen seitsemän suoraa voittoa varsinaisella peliajalla. Tätä seurasi taas neljä varsinaisen peliajan tappiota ja nyt joukkue on voittanut kaksi viimeisintä ottelua. Flames on konferenssinsa kakkosena, pisteen perässä San Jose Sharksia.

Flamesin ykköskenttä viimeisteli peräti viisi joukkueensa maaleista. Johnny Gaudreaun saldo oli hulppea 3+3, Sean Monahan kokosi saldon 1+3 ja Elias Lindholm niin ikään 1+3. Flamesin Neloskentän sentterin Derek Ryanin tehot olivat 2+1. Calgary oli vielä viimeiseen erään lähdettäessä 3-4-tappiolla, mutta laittoi hyrskyn myrskyn kolmannessa erässä, vieden sen 6-0. Yksi maaleista syntyi Gaudreaun rankkarista, kaikki muut tasakentällisin.

Kansikuva: Ethan Miller/Getty Images