Suomalaiselle NHL-maalivahdille muhkea jatkosopimus!

Pitkän ja komean uran pelannut suomalaismaalivahti, joka ponnisti Espoon Bluesin ja Kuopion KalPan kautta KHL:n SKA Pietarin luottotorjujaksi, on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa.

”Kolmen metrin Koskinen” lempinimen saanut Mikko Koskinen pelaa öljymiehissä seuraavat kolme vuotta, aina kauden 2021-2022 loppuun asti, kertoo toimitusjohtaja Peter Chiarelli Oilersin kotisivuilla. Sopimuksen arvo on ruhtinaalliset 13,5 miljoonaa dollaria.

Koskisen torjuntaprosentti on tältä kaudelta 91,1 ja hän on pelannut kaudella kolme nollapeliä kaikkiaan 27 ottelussa. SM-liigassa Koskinen voitti Bluesin paidassa hopeaa vuonna 2008 ja lisäksi palkintokaapista löytyy kaksi Gagarin Cupin mestaruutta.

Moni ei välttämättä muista, että Koskinen käväisi NHL:ssä jo vuosia aiemmin, pelattuaan neljä ottelua New York Islandersin paidassa. Tällöin ura rapakon takana ei ottanut tulta alleen, mutta KHL-kierroksen jälkeen kokenut maalivahti sai NHL-seurat kiinnostumaan uudelleen.

Koskisen kannalta paras sauma oli alkukaudesta ykköstorjujan vastuun kantavan Cam Talbotin epäonnistuminen ja sen mahdollisuuden hän myös käytti. 30-vuotias veräjänvartija on pitkällä ykkösmaalivahdin kokemuksellaan varma valinta Oilersille — antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta.

Kansikuva: Alloverpress