Suomalaisille tukku tehopisteitä viime yön änäreissä, San Jose turhautti Penguinsin

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Peräti kahdeksan suomalaista keräsi tehopisteitä yöllä pelatuissa 11 NHL-ottelussa. Maalinteossa onnistuivat Aleksander Barkov, Jesperi Kotkaniemi ja Mikael Granlund. Pittsburghissa vieraillut San Jose turhautti kotijoukkueen hyvällä puolustuspelillään ja neljällä maalillaan. Penguins keräsi kasapäin jäähyminuutteja ja Sidney Crosby aiheutti pienen kaaoksen 3. erässä.

Yön suomalaiskohtaamisessa Florida sai vieraakseen Carolinan. Kaksijakoisessa ottelussa Carolina meni ensin 0-2-vierasjohtoon, Florida käänsi ottelun 3-2:een Barkovin 1+1-tehojen myötä ja päätöserässä Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen syöttelivät kahden Carolinan ylivoiman aikana joukkueensa 3-4-voittoon.

Dallasissa nähtiin yllätys, kun kotijoukkue kaatoi NHL:n tämän hetken parhaan joukkueen, St. Louisin 5-2. Bluesin 11 voiton putki katkesi ja suomalaiset olivat hyvin mukana syöttöpisteiden muodossa. Esa Lindell keräsi 0+2 ja Miro Heiskaselle 0+1.

Montrealissa kotijoukkue oli tyly isäntä Philadelphia Flyersille ja paukutti viisi maalia 26 minuuttiin. Jesperi Kotkaniemi viimeisteli Canadiensin 3-1-maalin. Ottelu päättyi 5-1.

Mikael Granlund viimeisteli voittomaalin Minnesotalle, kun Wild haki pisteet New York Rangersin kotiluolasta maalein 1-4. Vancouverin ottelussa myös toinen Granlund pääsi pisteille, kun Markus Granlund syötti yhden Vancouverin maaleista – Arizona Coyotes vei kohtaamisen 3-2 jatkoajan jälkeen.

Pittsburghissa San Jose Sharksin tehokas avauserä oli liikaa Pittsburgh Penguinsin joukkueelle. Sharks osui kahdesta Penguins-jäähystä kahdesti ylivoimalla ja kerran alivoimalla, vieden vieraat 3-0-johtoon. Tästä Penguins ei enää toipunut ja kolmannessa erässä joukkue keskittyi lähinnä jäähyjen ottamiseen.

Sidney Crosbyn turhautuminen päätöserässä sai aikaan pienen kaaoksen, josta vihellettiin neljä kymmenen minuutin rangaistusta. Tässä lyhyt kooste tilanteesta:

Kansikuva: Derek Leung/Getty Images