Tähän kerhoon pääsee vähintään 11 pelin pisteputkella – mukana myös kaksi suomalaista

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

Tämän kauden NHL on ollut erityisen maalirikas, sillä keskimäärin joukkueet ovat mättäneet osumia 3,04 maalin keskiarvolla ottelua kohden. Maalimäärät näkyvät myös pelaajien henkilökohtaisissa pisteputkissa, jotka ovat tällä kaudella hätyytelleet jopa NHL-ennätyksiä. Lähimpänä Patrick Kane kävi NHL-historian kolmen parhaan joukossa perättäisten otteluiden syöttöpisteissä.

Maalikeskiarvo on suurin sitten kauden 2005-2006. Tämä on ollut suosittu aihe NHL-seurojen toimitusjohtajien tapaamisissa, kun on puhuttu jääkiekon terveestä elpymisestä ja viihteestä maalien lisääntymisen myötä.

Pisteputkien ”kerhoon” mahtuu, kun on saavuttanut vähintään 11 pisteen putken ja siihen mahtuu peräti 16 pelaajaa ja lisää saattaa olla tulossa. Tilasto on huima, sillä tällaisia määriä ei ole nähty 25 vuoteen.

Maineikkaaseen listaan mahtuvat Chicagon Patrick Kane, Floridan Mike Hoffman, Coloradon Mikko Rantanen, Washingtonin Alexandr Ovechkin, Detroitin Dylan Larkin, St. Louisin David Perron, Tampa Bayn Nikita Kucherov, St. Louisin Vladimir Tarasenko, Columbuksen Cam Atkinson, Carolinan Sebastian Aho, Floridan Jevgeni Dadonov, Calgaryn Johnny Gaudreau, Winnipegin Blake Wheeler, Buffalon Sam Reinhart ja viime yön myötä myös Edmontonin Leon Draisaitl.

Listaan lasketaan myös Erik Karlsson, vaikka 8+6 pisteputken välissä on kahden ottelun pelikielto. NHL-tilastojen mukaan se ei olisi ennätys, mutta tähän tilastoon se lasketaan mukaan.

Viihdyttävää jääkiekkoa on mukava seurata ja siihen kuuluu paljon maaleja, joten odotetaan niitä runsaasti jatkossakin.

Lähde: TSN, Instagram

Kansikuva: Getty Images