Tänään kaksi Prime time -ottelua: Minnesota Wild saa kivikovan vierailijan kotihalliinsa, pudotuspelipaikkaa jahtaava Penguins yrittää kaataa Rangersin

Viaplay LogoNHL-kauden kaikki ottelut ja huippuhetket suorana Viasatilta ja Viaplaysta

NHL:ssä pelataan tänään kaksi prime time -ottelua. Heikosti esiintynyt Minnesota Wild saa tulikuuman St. Louis Bluesin vieraakseen ja ailahtelevasti pelanneet Pittsburgh Penguins ja New York Rangers kohtaavat taistelussa pudotuspelipaikasta.

Minnesota Wild – St. Louis Blues

Wildilla on alla peräti kahdeksan tappiota kymmenestä, kun taas Blues on voittanut yhdeksän ottelua peräkkäin – ja näistä seitsemän varsinaisella peliajalla. Kaksi edellistä kohtaamista Wild on voittanut Bluesin kotihallissa lukemin 3-2 ja 5-1, mutta paljon on muuttunut sen jälkeen.

Bluesin pelillinen identiteetti tähyää nykyvireellä jopa playoffien kotietuun oikeuttaviin sijoihin, kun taas Wildin takana on monta joukkuetta kärkkymässä joukkueen tällä hetkellä pitämää viimeistä playoff-paikkaa.

Mielenkiintoista Bluesin pelaamisessa on vahvuus nimenomaan tasakentällisin pelatessa, sillä erikoistilannepelaamisen tilastoissa joukkue ei ole loistanut. Lisäksi joukkueen johtavat pelaajat ovat onnistuneet voittoputken aikana, sillä esimerkiksi Vladimir Tarasenkolla on jo 11 ottelun pisteputki lukemin 10+9. Myös maalivahdit ovat parantaneet viisikkopuolustuksen parantuessa, eikä joukkue ole päästänyt kuin 14 maalia yhdeksän ottelun voittoputkensa aikana.

Minnesotalla tilanne on karumpi, sillä joukkue menetti jo kuusi kierrosta sitten Mikko Koivun loppukaudeksi ja joukkueen valmentaja Bruce Boudreau on antanut mediassa rajua palautetta johtavien pelaajiensa otteista. Nykyisellä menolla joukkue putoaa pois playoffeista.

Erikoistilannepelaamisessa Minnesotalla on kaksi ääripäätä: Alivoimapeli on ollut NHL:n surkeinta viimeisen kymmenen ottelun otannalla, mutta vastaavasti ylivoima on kahdeksanneksi parasta. Kenties alivoimapelissä näkyy eniten Mikko Koivun poissaolo, sillä hyvänä aloittajana ja alivoiman raatajana tunnetun Koivun aikana alivoimatilasto oli Wildilla 12 sijaa parempi, kun tarkastellaan vain tämän vuoden puolella pelattuja otteluita.

Boudreaun mukaan illan otteluun pitää lähteä asenteella, ”etten malta odottaa sitä” sen sijaan, että ”pelkäisimme sitä. Toivon ensimmäistä vaihtoehtoa”, toteaa mies joukkueestaan.

Mikael Granlund on kolmessa edellisessä ottelussa saalistanut tehot 2+2, joten häneltä voi kuumana pelaajana odottaa tehoja jatkossakin.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 22.00.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Penguinsin ykköskokoonpanosta puuttuvat Olli Määttä, Dominik Simon, Tanner Pearson ja Juuso Riikola. Rangersilta poissa ovat hyökkääjä Brett Howden ja puolustaja Brady Skjein pelaaminen on epävarmaa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet todella ailahtelevasti ja voittoja on tullut sikin sokin tappioiden kanssa. Joukkueiden ykköshyökkääjät ovat olleet Mika Zibanejad ja Sidney Crosby, jotka ovat tahkonneet maaleja ja syöttöjä noin 1,5 pisteen ottelukeskiarvolla tämän vuoden puolella.

Keskinäisissä kohtaamisissa voittoja on otettu vuoron perään, kun huomioidaan myös aikaisemmat kaudet. Tämän kauden ainoassa yhteenotossa Penguins kaatoi Rangersin tämän kotiareenalla suurinumeroisesti maalein 7-2. Tuolloin Rangers hallitsi laukaisutilastoa, taklauksia ja aloituksia, mutta Penguinsin parempi viimeistely ja ylivoimapeli painoi eniten vaakakupissa.

Ennakkoon molemmat joukkueet ovat pelanneet niin ailahtelevasti, että voittajaa on vaikea veikata. Maalivahdit ovat pääosassa. Pittsburghin parempi yksilötaito on merkittävä etu Rangersiin nähden, sillä joukkue on viimeistellyt tällä kaudella 35 maalia enemmän. Kaiken kukkuraksi Rangers on viimeistellyt vähiten maaleja kaikista joukkueista omassa konferenssissaan.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19.30.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images

Lähde: nhl.com