Kommentti: Tule kotiin, Teemu Pulkkinen

Unibet tarjoaa NHL:ään kattavan kohdetarjonnan ja 100% ensitalletusbonuksen.

Teemu Pulkkisen kulmikas NHL-ura kohtasi seuraavan jyrkän mutkan, kun hyökkääjän palvelukset kaupattiin Minnesotasta Arizonaan.

Etelä-Vantaan Urheilijoista matkaan singahtanut Teemu Pulkkinen liittyy nyt lyhyen NHL-uransa kolmanteen organisaatioon. Minnesota Wildille kelpasi vaihtokaupassa ”future considerations”, myöhemmin määriteltävä kokonaisuus.

Pulkkisesta saatu vastine ei ole historiassa sisältänyt merkittäviä asioita. Yritän tässä sanoa, että aivan sama kuin olisi saanut kassillisen kiekkoja.

SM-Liigan vuoden tulokas 2011 hurjilla tehopisteillä, AHL:n mestari 2013, AHL:n tulokasmaalipörssin voitto 2014 ja samaisessa liigassa maalipörssin voitto 2015, vaikka otteluita kertyi Detroit Red Wingsin puolella 31.

Suomalaisille uskoteltiin koko ajan, että ”Detroit vaan nyt on sellainen juniorihautomo, kyllä Teemu vielä tulee.” Toden totta, Red Wings marinoi pelaajiaan muita kauemmin AHL:n puolella.

Joka tapauksessa mutkien kautta Pulkkinen päätyi siirtolistalle, josta Wild nappasi suomalaisen lokakuussa 2016. Taas odotukset nousivat, pääsihän Teemu suomalaisjoukkueeseen!

Syystä tai toisesta ura ei ole lähtenyt yhtä lujaa lyöntilaukausvoiman kanssa. Pulkkinen on erittäin hyvä poika laukomaan kiekkoa, minkä johdosta hän pääsi niissä harvoissa Red Wings -otteluissaankin ylivoimalle viivamieheksi. Pulkkinen on elänyt laukauksestaan.

Klassisen kliseisesti aikaa ja tilaa on taalakaukaloissa niukemmin kuin eurooppalaisissa askeissa. Se on koitunut 25-vuotiaan Pulkkisen kohtaloksi.

Suomalaislaituri on vielä hyvässä iässä. Viimeistä kierrosta ei ole erkkarullassa näkyvissäkään. Olisiko lainkaan hullumpi idea hakea isoja onnistumisia vanhalta mantereelta? Ensimmäiset kuukaudet kojoottiorganisaatiossa ovat todella merkittäviä. Future considerations -kaverin suorituksia ei kauaa katsella sormien välistä.

Kun Jokereillekin kävi miten kävi, Pulkkisen tasoisen nimen saapuminen kotiin olisi iso juttu. KHL:ää paremmin ponnahduslautana voisi toimia kotoinen Liiga, naapurin SHL tai Sveitsin NLA.

Tällainen liike vaatisi äärettömän paljon nöyryyttä, mutta voisi mahdollistaa loisteliaan uran vielä ensi vuosikymmenelläkin.

Kansikuva: Getty Images

Viaplay LogoKatso suomalaisten NHL-tähtien otteita suorana Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa