Vegas Golden Knights sorvasi 76 miljoonan arvoisen sopimuksen siirtorajalla hankitulle tähdelle

Viaplay LogoKaikki NHL-ottelut ja kohokohdat suorana Viaplayn kanavilta, myös jälkilähetyksinä.

NHL:n siirtoikkunan loppusuoralla maisemia vaihtanut Ottava Senatorsin paras pistemies siirtyi Vegas Golden Knightsiin 25. helmikuuta. Jatkosopimusta osattiin odottaa, mutta suuruus yllätti.

Mark Stoneen luotetaan Vegasissa, sillä parhaita vuosiaan pelaavalle hyökkääjälle sorvattiin peräti kahdeksan vuoden mittainen jatkosopimus, joka pitää miehen Golden Knightsin riveissä kauden 2026-27 loppuun asti.

193-senttinen ja satakiloinen Stone on tahkonnut viime kausilla Senatorsin riveissä tasaisesti vähintään 20 maalin ja yli 50 pisteen kausia ja tällä kaudella miehellä on jo saman verran pisteitä kuin edellisellä kaudella yhteensä. Myös uusi henkilökohtainen maaliennätys on plakkarissa.

Stone on kuitenkin paljon muutakin kuin maaleja ja syöttöjä, sillä mies ei ujostele fyysisen pelin kanssa ja blokkaa laukauksia tarvittaessa. Lisäksi Stone on erittäin hyvä karvaaja ja kiekonriistäjä ja osaa tarvittaessa myös aloittaa kohtalaisesti.

Pudotuspelikokemusta Stonella on Senatorsin riveistä 25 ottelun verran tehoin 5+7=12. Viimeisestä viidestä ottelusta Vegas on voittanut kaikki, joten tällä tahdilla Vegasissa pelataan pudotuspelejä tänäkin keväänä. Joukkue on läntisen konferenssin viidentenä.

Kansikuva: Ethan Miller/Getty Images

Lähde: nhl.com