Lokakuun NHL-tähdistö: Benn jatkaa viime kauden virettään

NHL:n runkosarjaa on nyt pelattu kymmenkunta ottelua joukkuetta kohden. Ensimmäinen kuukausi näyttää jatkavan viime kauden runkosarjan hengessä, ainakin jos pistepörssin kärkeä seuraa.

Dallas Starsilla oli viime kaudella selkeä ongelma. Maaleja syntyy, mutta omissa kolisee yhtä paljon. Nyt, kun omalle maalille on hommattu kymmenellä miljoonalla dollarilla suomalaismuuria, sarjataulukkoa on teksasilaisittain paljon mukavampi seurata.

Starsin kapteeni Jamie Benn pelaa mieletöntä jääkiekkoa. Varsinkin kun ajattelee, että herrasmies on käynyt korjauttamassa isosti lonkkaansa. Ei tunnu eikä näy missään. 26-vuotias laituri on 17 pisteellään ilmiselvä valinta lokakuun tähdistökentälliseen.

Tähdistön keskikaistalle pusketaan Bennin tapauksesta poiketen niin, että joukkue ei ole varsinaisessa liidossa. Boston Bruinsin ongelmat olivat ennen kautta selvillä. David Krejci tekee henkilökohtaisella tasolla kaikkensa paikatakseen puolustuksen aukkoja. Joukkue on alkukauden jälkeen selkeästi piristynyt, eikä vähiten Krejcin ansiosta.

Oikealle laidalle nostetaan yllätysnimi. Winnipeg Jets on iso ja vahva nippu, joka saattaa päästä iskemään hieman puskista. 195-senttinen ja 102-kiloinen Blake Wheeler on Jetsin näköinen pelaaja. Jos vetää vielä marraskuussa yli piste per peli -tahtia, joukkue hinautuu siinä samalla kovan keskisen divisioonan kärkipaikoille.

Puolustukseen olisi helppo nostaa voittavan joukkueen kärkipari Montrealista, mutta tyydytään nyt vain P.K. Subbanin nimeämiseen. Kanadalainen pelaa näyttävää peliä, joka tuottaa mukavasti pisteitä.

Siniviivalla toisen tähdistöpaikan nappaa itselleen tuntemattomuudesta ponnistava Colton Parayko. Suomessa tuskin enää ihmetellään, että miksi tällainen kaveri kiilasi Petteri Lindbohmin ohi harjoitusleirillä. Parayko on nauttinut kasvaneesta roolista, kun Kevin Shattenkirk on poissa tositoimista.

Maaliin ei ole vaihtoehtoja. Carey Price, Montreal Canadiens. Viimeisimmät ottelut ennen loukkaantumista laskevat hieman tilastonoteerauksia. Kauden aloitus oli kuitenkin niin tyrmäävä, että nimi on nostettava jalustalle.

Lokakuun tähdistökentällinen kokonaisuudessaan:

Jamie Benn – David Krejci – Blake Wheeler

P.K. Subban – Colton Parayko

Carey Price

Kansikuva: Getty Images