Päänavaus: Kuuma, kuumempi, Jokerit

Viaplay LogoKHL ja NHL-pelit näkyvät Viaplayssa. Hommaa tunnuksesi heti, niin pääset huippulätkän pariin.

On muuten uskomattoman vaikeaa tällaisena aatteen punaisen Ladan värisenä jullina kirjoittaa positiivisesti Jokereista. Siis siitä joukkueesta, joka raukkamaisesti teloi kapteenimme. Asia, joka ei kunnon jullilta koskaan unohdu. Toivotin myös narreille erittäin hyvää matkaa Siperian radalle enkä todellakaan halunnut enää nähdä joukkuetta Liigassa. Olenkin usean kauden ajan naureskellut Pasilan SKA:lle ja sen selkeille ongelmille venäläisten omistajien kanssa puhumattakaan ontuvasta ”Minä, Me” -sloganista.

Nyt kaikki on toisin. Jukka Jalonen on saanut käsiinsä nipun, joka on huomattavasti parempi kuin yksilöiden summa. Marko Anttilan kaltaiset pelaajat vääntävät selkeästi uransa parasta kauttaan, eikä Eeli Tolvasen käsittämätön vire ole jäänyt keneltäkään huomaamatta. Olenkin ohimennen katsonut aiemmin tylysti boikotoimaani Putinin propagandaliigaa ja huomannut nauttivani peleistä. Onkin tunnustettava, että kotimaisen Liigan onneton pelitaso on saanut minut vähentämään sen kuluttamista ja siirtämään lätkän kulutuksen tarvetta NHL:ään ja KHL:ään. Jokereiden voittovire ja huimat otteet ovat vain lisänneet mielenkiintoani. Niin kamalaa kun sen tunnustaminen onkaan.

Jokereiden alkukausi on ollut suorastaan käsittämätön. Molemmat tappiot ovat tulleet Atlantin tämän puolisen jääkiekkomaailman hallitsijan Pietarin SKA:n käsittelyssä, eikä eilinen tappio edes ollut kovin selvä. Kahden tappiopelin väliin tuli tolkuttomat 15 voitto-ottelua, joihin mahtui voitot KHL:n parhaimmistoon kuuluvia moskovalaisia joukkueita sekä Erkka Westerlundin luotsaamaa Salavat Julajev Ufaa vastaan. Mielestäni kyse on itseluottamuksesta, jota onnistumiset ovat ruokkineet. Kaikesta Jokerien tekemisestä on huokunut joukkueen erinomainen henki.

Onkin mielenkiintoista huomata vaikuttaako toinen SKA:lle tullut tappio joukkueeseen millään lailla, vai jatkuuko narrien tykkikausi edelleen. Mikään ei ainakaan omiin silmiin viittaa siihen, että vire ainakaan selkeästi heikkenisi. Luulenkin, että Jokerien hyvä pelaaminen saa jatkoa, tosin tällainen tykitys tulee tietenkin tiensä päähän jossain vaiheessa. Joukkue on kuitenkin rakennettu erinomaisesti ja sen osa-alueet ovat hyvin tasapainossa. Viimeisen lukon muodostaa upeaa kautta pelaava jenkkimaalivahti Ryan Zapolski, joka pelaa mielestäni tällä hetkellä aivan väärässä sarjassa.

En siis näe ainoatakaan syytä, jonka mukaan kaudesta tulisi mahalasku. Tietenkin pudotuspelit ovat oma maailmansa ja siellä tapahtuvat asiat saavat muotonsa vasta keväällä. Nyt kuitenkin näyttää Jokereiden silmin erinomaiselta. Toivonkin vilpittömästi, että vire jatkuu pitkälle kevääseen ja johtaa aikaisempia kausia parempaan pudotuspelimenestykseen.

Kansikuva: Alexander Demianchuk / Getty Images