Päivän MM-poiminta: Los Angelesin tähdet napit vastakkain

MM-kisoissa pelataan tänään neljä ottelua, joista yksi mielenkiintoisin on illalla pelattava Slovakia-Slovenia-vääntö.

Panokset ovat tänään suuret, kun nämä kaksi maata lyövät hynttyyt yhteen: Slovakialla on mahdollisuus nousta lohkossa Suomen ohi, kun taas Slovenia saalistaa visuti pisteitä välttääkseen jumbosijaa.

Tutkapari vastakkain

Molemmista joukkueista löytyy mielenkiintoisia nimiä, mutta illan suurin taistelupari on Los Angeles Kingsiä edustavien Marian Gaborikin ja Anze Kopitarin välillä. Slovakialainen Gaborik ja slovenialainen Kopitar ovat joukkueidensa selvät tähtipelaajat ja tänään heiltä voidaan odottaa mieletöntä nokittelua, kun kiekko putoaa Ostravassa jäähän.

Kopitar ei ole pystynyt yksinään viemään Sloveniaan pisteille ja hän pystyy vieläkin parempaan peliin, vaikka helppoa se ei ole, kun miehen vierellä viilettää reilusti heikompia pelimiehiä. Anze on iskenyt kahdessa ottelussa yhden maalin ja kaksi tehopistettä, mutta tänään slovenialaistähdeltä odotetaan isompia tekoa.

Gaborikin turnaus on alkanut puolestaan hieman heikoimmissa merkeissä, sillä kahden ottelun jälkeen miehen pistetili on vielä nollissa. Vauhdikkaan laiturin tehtävänä on olla Slovakian kärkipelaajia, mutta Marianin ruuti on ollut märkää.

Slovakia pelaa kuin kotikisoissaan, sillä Ostrava sijaitsee lähellä maan rajaa ja se näkyy myös yleisömäärissä. Slovakia on aloittanut turnauksen hieman alakanttiin, vaikka tilille on napsahtanut kaksi voittoa ja tänään joukkue voi nousta B-lohkossa toiseksi Venäjän ja Suomen ohi. Joukkue on voittanut Tanskan ja Valko-Venäjän vasta varsinaisen peliajan jälkeen, minkä vuoksi Slovakialla on kasassa vasta neljä pistettä. Tavoitteet olivat kuitenkin kuudessa pisteessä.

Slovenia ei anna helppoa vastusta Slovakialle, sillä maa on pistänyt hyvin hanttiin ensimmäisissä otteluissaan, vaikka pisteitä ei ole tarttunutkaan mukaan. Kopitarin joukkue on kohdannut Venäjän ja Valko-Venäjän, mutta joukkue on silti onnistunut tekemään peräti viisi maalia, mitä voidaan pitää hyvänä suorituksena. Slovenia pelaa pirteää kiekkoa ja tehojakin löytyy, joten Slovakialla on tänään edessään erittäin hankala ottelu.

Kumpi sitten vetää tänän pidemmän korren: Gaborik vai Kopitar? Tämä kaksikko tuntee toisensa paremmin kuin hyvin ja he haluavat varmasti ottaa niskalenkin toisistaan.

Päivän betsipoiminnat

Eilen Faneille.comin betsipoiminnat osuivat täydellisesti. 4/4-tulos luo uskoa tähän päivään, joka näyttää veikkaajien silmin erittäin hyvältä.

 • Sveitsi – Saksa (+1,5)

 • Merkki: 1
 • Kerroin: 1.99
 • Sveitsi hakee hanakasti pudotuspelipaikkaa ja sen on voitettava Saksan kaltaiset maat. Sveitsiläisten materiaali on selvästi parempi ja joukkue tulee varmasti hallitsemaan kenttätapahtumia selvästi. Toinen kokeilemisen arvoinen kohde tässä ottelussa on: Roman Josi tekee yli 0.5 pistettä, millä saa kertoimen 1.90. Josi pelaa reippaasti yli 20 minuuttia jokaisessa pelissä ja kantaa vastuuta myös ylivoimalla.
 • Tanska – Valko-Venäjä

 • Merkki: 2
 • Kerroin: 1.98
 • Valko-Venäjän joukkue koostuu KHL-pelaajista ja ryhmän terävin kärki on luokkaa loistava. Tanska pyristelee mukana, mutta taitoero vie lopulta voiton Valko-Venäjälle.
 • Itävalta – Ranska : Michael Raffl tekee maalin

 • Merkki: kyllä
 • Kerroin: 3.50
 • Philadelphia Flyersin hyökkääjä Michael Raffl on vaarallinen nimi ja hän tulee taatusti luomaan paikkoja Ranskaa vastaan. Rafflin vastuu on iso ja hän ei montaa paikkaa tarvitse maalatakseen. Mies on heiluttanut turnauksessa verkkoja jo kolmasti vastuksen ollessa selkeästi kovempi.
 • Slovakia – Slovenia : Ylivoimamaaleja yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 2.70
 • Molemmissa joukkueissa on hyökkäyspään taitoa ja se tulee esiin tänään ylivoimalla. Kummallakaan ei ole maagista maalivahtia tai täydellistä alivoimapeliä, joten kopitarit ja gaborikit taikovat tänään vähintäänkin kaksi ylivoimamaalia.

Kokonaiskerroin: 37.23

Kohteiden sekä kertoimien lähteenä on käytetty NordicBet- sekä Betsson-sivustoja.