Päivän MM-poiminta: NHL-pelaajien show

Faneille.comin päivän poimintana on A-lohkon ottelu Ruotsi-Kanada, jossa suurinosa pelaajista luo elantonsa NHL:ssä.

A-lohkon kärkiottelussa on suuret panokset, sillä ottelu on lohkovoiton kannalta äärimmäisen tärkeä. Kanada johtaa lohkoa, mutta Ruotsi on vain pisteen päässä, joten tämän ottelun voittaja lienee todennäköisesti myös A-lohkon ykkönen. Molemmat joukkueet ovat voittaneet jo Tshekin, joten tämä on näille joukkueille lohkovaiheen viimeinen ottelu, jossa vastassa on jääkiekon suurmaa.

Kanada ja Ruotsi ovat saaneet tänä vuonna huippukovat rosterit liikkeelle ja tämä kaksikko kuuluu myös suurimpiin mestarisuosikkeihin yhdessä Venäjän kanssa, joten luvassa on huikea kiekkotrilleri. Ottelussa nähdään taatusti vauhtia, fyysisyyttä ja taitoa, sillä kentällä häärii tänään peräti 32 NHL-pelaajaa.

Kanadan koko joukkue koostuu luonnollisesti NHL-pelaajista, mutta tänä vuonna joukkue sai mukaan paljon ison luokan tähtiä ja meno on ollut sen mukaista: Latvia kaatui 6-1, Saksa 10-0 ja Tshekki 6-3.

Ruotsinkin kisat ovat alkaneet odotetulla tavalla ja Tre Kronor on saanut heti pelinsä uomiin. Avausottelussaan Ruotsi kaatoi Tshekin voittimaalikisan jälkeen 6-5, sen jälkeen Itävalta kaatui 6-1 ja viimeisimpänä joukkueen kovuuden koki Latvia häviten maalein 8-1.

Kanadan NHL-tähdet ovat aloittaneet kisat loistavasti ja joukkueen materiaalin laajuus onkin suurin syy joukkueen menestykselle. Parhaimpina ovat erottuneet Taylor Hall ja Matt Duchene, jotka ovat iskeneet kuusi pistettä mieheen. Peräti kymmenen pelaajaa on piste per peli -tahdissa ja jokaisella pelaajalle on tarttunut mukaan vähintäänkin yksi tehopiste.

Ruotsin riveissä viulua ovat soittaneet Filip Forsberg, Loui Eriksson sekä Oliver Ekman-Larsson. Ruotsinkin riveissä on peräti kahdeksan pelaajaa piste per peli -tahdissa ja joukkueen kymmenen parhaan pistemiehen joukossa on seitsemän NHL-pelaajaa. Tre Kronorin riveissä on myös iso määrä leveyttä, joten tänään on luvassa kerrassaan huikea kiekkomittelö.

Huomioitavaa on se, että molemmilla on paljon 90-luvulla syntyneitä NHL-pelaajia, joiden otteet ovat olleet MM-jäillä mahtavia. Kanadalla on 14 90-luvulla syntynyttä pelaajaa, kun Ruotsilla on heitä kahdeksan kappaletta.

Päivän betsipoiminnat

Faneille.comin eiliset betsipoiminnat eivät menneet täysin nappiin, mutta saldomme on silti MM-kisojen ajalta tyydyttävä 6/8.

 • Ruotsi – Kanada : Oliver Ekman-Larssonin pisteet yhteensä

 • Merkki: yli 0.5
 • Kerroin: 1.75
 • Ruotsin ykköspuolustaja pelaa paljon ja hän on kiekon kanssa aina vaarallinen. Ekman-Larssonin kisat ovat alkaneet loistavasti ja uskomme tämän tahdin myös jatkuvan Kanadaa vastaan. Toisena kohteena pohdimme Ruotsin voittoa tai tasapeliä varsinaisella peliajalla 1X tuplamahdollisuudella, mutta päädyimme Ekman-Larssoniin.
 • Sveitsi – Latvia : Maalien lukumäärä

 • Merkki: alle 4.5
 • Kerroin: 1.90
 • Vastakkain on kaksi joukkuetta, joilla on lieviä maalinteko-ongelmia. Näille joukkueille tämä peli on erittäin tärkeä, minkä vuoksi edessä voi olla hyvinkin tarkka ottelu, jossa ei maaleilla juhlita. Pelaajavedoista silmään pisti Daugavinsin yli 0.5 pistettä, mutta ennakkoon vähämaalisen ottelun suhteen tämä koettiin riskiksi.
 • Venäjä – Tanska : Ylivoimamaaleja yhteensä

 • Merkki: yli 1.5
 • Kerroin: 2.13
 • Tanska joutuu rikkomaan Venäjää vastaan useasti ja tämä tuo itänaapurillemme paljon ylivoimamahdollisuuksia. Venäjän tähdet taikovat varmasti vähintäänkin kaksi ylivoimamaalia Tanskan verkkoon. Samassa rytäkässä Venäjän tähdiltä Kovaltshukilta, Malkinilta, Dadonovilta ja Tarasenkolta on lupa odottaa pisteitä.
 • Slovakia-Norja

 • Merkki: 1
 • Kerroin 1.58
 • Kyseessä voi olla hyvinkin tasainen ottelu, mutta Slovakia selviytyy lopulta voittajaksi. Slovakian jatkomahdollisuudet ovat hyvät, mutta sillä ei ole varaa hävitä yhdellekään pienemmälle maalle, joten joukkue marssii Norjan yli tavalla tai toisella.
Kokonaiskerroin: 11.20
Kohteiden sekä kertoimien lähteenä on käytetty NordicBet- sekä Betsson-sivustoja.